קייטרינג לחתונות

חודשים התלבטתם בין גני אירועים לאולמות אירועים, וגם אחרי שקיבלתם החלטה הבנתם שזה לא מספיק- צריך למצוא קייטרינג שיתאים לחתונה שלכם

אם יש משהו שתמיד יזכרו בחתונה, מלבד שמלת הכלה, הוא כמובן האוכל. לא אחת אנו פוגשים באנשים שהיו בחתונה והדבר היחיד עליו הם דיברו הוא האוכל- הטעם, הכמות, האיכות וצורת ההגשה. אז רגע אחד לפני שאתם בוחרים את הקייטרינג שלכם לחתונה מומלץ לבדוק איזה סגנונות יש ורק אז לקבל החלטה.

קייטרינג בופה (צילום: shutterstock)
קייטרינג בופה (צילום: shutterstock)

קייטרינג בופה וקייטרינג הגשה

יש זוגות שבוחרים קייטרינג לאירועים בצורת בופה. המשמעות היא שבחתונה לא יהיו מלצרים אלא עמדות הגשה מהן האורחים ייקחו אוכל לצלחותיהם. לעומת זאת קייטרינג הגשה נעשה על ידי מלצרים שמגיעים לשולחן ומגישים לאורחים את המנות ישר לשולחן.

היתרון של קייטרינג בופה הוא שכל התפריט פרוש לעיני כל ויוצר תחושת שפע ועושר. עוד יתרון הוא שהאוכל נגיש והאורחים יכולים לקחת כמה שהם רק רוצים. דבר זה מוריד לחץ מהאורחים- מי שרעב אוכל ומי שלא יכול לנוח. האוכל לא בורח.

למרות זאת יש מינוס גדול לקייטרינג בופה והוא הבלגן שיכול להווצר כאשר מאות אורחים גודשים את עמדות ההגשה. דבר זה יכול לגרום ללחץ ועצבים ועוגמת נפש לא קטנה בעבור האורחים. קייטרינג הגשה מאפשר ויסות של חלוקת האוכל בה כל האורחים מקבלים באותו זמן את המנות ולא נוצר מצב של "הקודם זוכה"

חלבי או בשרי

העלייה הניכרת בשנים האחרונות של אנשים צמחוניים מביאה הרבה מאד שירותי להציע קייטרינג צמחוני-חלבי במקום הקייטרינג הבשרי המקובל.

יש אפשרות להוסיף אל קייטרינג בשרי גם תפריט צמחוני מצומצם שכולל פשטידות, ירקות ממולאים באורז ועוד. יש אנשים שמעדיפים תפריט צמחוני ממגוון סיבות: תזונה נכונה, רצון לאכול ארוחת ערב קלה, דיאטה, ועוד. האופציה שבדרך כלל אנשים בוחרים היא קייטרינג מעורב שמכיל תפריט בשרי יחד עם תפריט צמחוני.

קייטרינג חלבי יוכל להוות סיכון גדול מכיוון שהאורחים עלולים לצאת רעבים מהאירוע וזה אומר אורחים מאוכזבים. אבל לפחות הקינוחים יהיו טעימים!

 

קייטרינג לחתונות 1
חשוב שהקינוחים יהיו טעימים (צילום : shutterstock)

סגנון הקהל

חשוב להתחשב בסוג האורחים שלכם. אחרי הכול מי שבאמת יהנה מהאוכל ביום האירוע אלה האורחים. עדיף לכוון לקייטרינג שיתאים לאופי הקהל. בדרך כלל מומלץ להציע תפריט בשרי עם אופציה לצמחונים.  

מומלץ להרחיב את מגוון המנות ולא להסתפק במשהו בנאלי מדי. לגבי עניין הבופה או ההגשה, כל אחד יכול לבחור את מה שהוא מתחבר אליו יותר תוך התחשבות באורחים (אם יש הרבה מוזמנים מבוגרים, יהיה עדיף להגיש ולא לעשות בופה). הדבר הכי חשוב בסופו של דבר- להיות קשובים לאורחים ולנסות לענות על צרכיהם.