גני אירועים: חוויה קולינרית בחתונה

גני אירועים ואולמות אירועים בארץ השתדרגו בשנים האחרונות וכיום הם מציעים קייטרינג ברמה גבוהה במיוחד, שלא נופלת ממסעדות היוקרה

ביום בו אנחנו מוזמנים לחתונה, כבר בארוחת הצהריים רובנו נאכל מעט ונתחשב בארוחת הערב הגדולה שמצפה לנו בגניהאירועים ובאולמות האירועים. כך קורה מצב בו אנחנו מגיעים לאולם אירועים במצב של עלפון מתקדם שנגרם עקב קיצוץ תפריט ארוחת הצהריים וכבר בכניסה אנחנו מוצאים עצמנו מתנפלים על מזנוני קבלת הפנים, עוברים מדוכן לדוכן בצורה שיטתית וחסרת סבלנות וטועמים ללא הפסק מכל הבא ליד. 

הבליסה הזאת יכולה להפוך להרגל מגונה של ממש בהתחשב בעובדה שרוב האוכל המוגש בעמדות ההגשה בקבלת הפנים הוא פשוט למדי ומורכב ממנות יומיומיות כמו מוקפצים, שווארמות, טורטיות או פלאפל.

רוצים שהאורחים שלכם ייהנו מחוויה קולינרית בחתונה? בואו למצוא גני אירועים 

מומלץ לאכול מנות קטנות (צילום: shutterstock)

התוצאה היא שכבר בשלב מוקדם של האירוע אנחנו טורפים במהירות כמויות עצומות של מזון, דבר שלעיתים יכול להתנגש אל מול יכולת האכילה המוגבלת שלנו, במיוחד בהתחשב בעובדה שאדם ממוצע מסוגל לאכול עד 800 גרם בלבד בארוחה. על כן, כדאי לתכנן את כמות וזמן צריכת המנות בצורה מושכלת וזאת כדי שלא נגיע למצב של שובע כבר לאחר קבלת הפנים ונוכל ליהנות מהמנות המרכזיות שמציע קייטרינג לחתונה.

גורם נוסף שכדאי לקחת בחשבון הינו ההפסקה בין המנות. כלומר, בין קבלת הפנים למנה העיקרית בדרך כלל תתקיים החופה, שתהווה עבורנו הפסקה מהאכילה. ההפסקה הזו גורמת לתחושת שובע וכפועל יוצא מכך בהגיענו למנות העיקריות אנחנו טועמים בלבד מהאוכל האמיתי שמציעים – האוכל שלמעשה מיועד להיות החגיגה הקולינארית של הערב. לכן, פעמים רבות נמצא עצמנו פותחים כפתור במכנסיים ומכריזים קבל עם ועדה: "וואו, אכלתי יותר מדי, אני חייב לנוח".

אם נתייחס לעניין הקייטרינג בחתונה באופן רציני ואחראי נוכל לתכנן את הארוחות בצורה המיטבית הן מבחינה כמותית והן מבחינה איכותית. אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לצלוח את האירוע גם מבחינת המזון. 

גני אירועים: חוויה קולינרית בחתונה 1
אדם ממוצע מסוגל לאכול עד 800 גרם בארוחה (צילום: יחצ, מעגלים)

ראשית, על מנת ליהנות מחוויה גסטרונומית מומלץ לאכול כל מנה בצלחת קטנה או בינונית, כדי שלא נשבע מהדבר הראשון שבחרנו לטעום בגני אירועים. בנוסף פעולת התחימה של מאכל יחיד בצלחת תמנע ערבוב טעמים ומאכלים שונים ותאפשר הנאה מלאה מכל מנה בנפרד. 

עצם האכילה במנות קטנות תיתן לנו אפשרות להתנסות במגוון רחב יותר של מאכלים שמציע הקייטרינג לחתונה. גודלן המיניאטורי של המנות יאפשר לנו להישאר חיוניים בכל מהלך האירוע, ולא להרגיש עייפות כתוצאה מגיוס אנרגיה מרובה לצורכי עיכול של מנה כבדה.

שנית וחשוב לא פחות - תכנון הארוחה. בשלב קבלת הפנים נתרכז במאכלים קלילים ומעניינים ונוותר על הבצקים ועל המאכלים הפשוטים, כך שיישאר לנו מקום לטעום מגוון רחב יותר של מנות גם בראשונות וגם בעיקריות ונהנה מכלל המנות המיוחדות שמציעים גני אירועים ואולמות האירועים. בדומה למרבית העניינים בחיינו, ככל שנדע לחשוב עליהם מראש ולתכנן אותם בקפידה, כך נוכל למקסם את התוצאות כמו גם את ההנאות.

* הכותב הינו בעל מתחם האירועים "מעגלים"


כתבות נוספות:

שיר בהפתעה: הפתעות לבני הזוג בחתונה

חתונה טבעונית: יהיה לאורחים מה לאכול?

חתונות של פעם: דברים שכבר אין בחתונות 


מה אתם מעדיפים גני אירועים או אולמות אירועים? בואו ספרו לנו בעמוד הפייסבוק של וואלה! מזל טוב

השתתפו בכתבה