הסלט שליד הבשר

ליד כל ארוחת בשרים טובה, חייבים גם קצת ירקות. אז קבלו שלושה מתכוני סלט מעולים שמתאימים בדיוק ליום השיפודים הישראלי

לקראת יום העצמאות, אספנו מתכונים מנצחים לסלטים שיוגשו לצד הבשר לצמחונים שמחפשים מה לאכול בשולחן עמוס חיות, וגם לאלו שסתם אוהבים לנגב את שאריות הפיתה עם המיץ של הסלט – הפעם לא ישעמם לכם בפה.

כאן תוכלו ללמוד איך מכינים ארוחת בשרים איכותית

תומר מוקד, שף ישראלי, מספק לכם כמה מתכונים לסלטים מקוריים שיקפיצו את הלשון וישאירו את הסלט הישראלי הקצוץ דק-דק במקרר.

סלט גזר ופקאנים מסוכרים

פשוט להכנה, 100% הצלחה בכל אירוע, מרענן ופותח תיאבון.

מצרכים

5 גזרים מגוררים

חצי כוס עירית קצוצה

חצי כוס פקאנים מסוכרים מפוררים

מצרכים לרוטב

רבע כוס שמן קנולה

שליש מכמות השמן חומץ לבן

שתי שיני שום כתוש

שתי כפות סוכר חום

אופן ההכנה: שמים בקערת הגשה את הגזרים, מעליהם מפזרים את העירית ומעליה את הפקאנים. מערבבים את הרוטב בכלי נפרד. יוצקים על הסלט לפני ההגשה ומערבבים לפני שהאורחים מגיעים.

הסלט שליד הבשר 1
מרענן ומקורי (צילום: shutterstock)

סלט פסטה אביבי

סלט הפסטה הזה הוא ברכה, מחזיק יומיים לפחות במקרר (אם נשאר ממנו משהו), לאכול, לקחת תוספת וללקק את האצבעות.

 מצרכים

חבילת פסטת פוזילי בשלושה צבעים (מבושלת לפי ההוראות)

בצל גדול קצוץ דק

גמבה חתוכה לקוביות

2 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות

2 ביצים קשות

חבילת טונה

רבע כוס פרמזן מגורר

זעתר טרי קצוץ

בצל ירוק קצוץ

מצרכים לרוטב

3 שיני שום כתוש

גביע שמנת חמוצה

2 כפות מיונז

חרדל דיג'ון

מלח ופלפל

מעט לימון

כפית מחוקה של אורגנו.

אופן ההכנה: שמים את הפסטה המבושלת בקערה, מוסיפים את הירקות והתבלינים החתוכים, את הטונה, מגררים ביצים מעל, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים קלות.

מכינים את הרוטב במערבל ידני או במטרפה ויוצקים על הסלט. מערבבים ומניחים במקרר לשעה לפחות.

הסלט שליד הבשר 2
ללקק את האצבעות (צילום: shutterstock)

סלט עשבי תבלין

סלט מרענן שאפשר להכין עם כל תבלין שאתם אוהבים, ולשחק עם הכמויות של העלים. מהגבעולים אפשר להכין מרק או אם אתם מאוד רוצים אפשר גם לקצוץ דק ולהוסיף לתוך הסלט. זו הגרסה הבסיסית:

מצרכים 

רבע כוס עלי פטרוזיליה

רבע כוס עלי כוסברה

רבע כוס עלי נענע

רבע כוס עלי אורגנו טרי

בצל סגול

בצל ירוק

עגבניות שרי אדומות וצהובות

פלפל אדום חריף

אגוזי קשיו קצוצים דק

מצרכים לרוטב

שמן זית מעולה

כף סויה

חצי לימון

שום

זעתר, מלח ופלפל

 

אופן ההכנה: מכל תבלין מפרידים את העלים (עדיף להכין את הסלט ללא הגבעולים). פורסים את הבצל הסגול והירוק לרצועות דקות מאוד, מהצ'ילי החריף מסירים את הגרעינים ופורסים לרוחבו (ככה נוצרים עיגולים ומי שלא אוהב יכול להוציא אותם בקלות). חותכים את עגבניות השרי באמצע ומוסיפים את אגוזי הקשיו. מערבבים את הכל ביחד בעדינות.

אופן הכנת הרוטב: יוצקים שמן זית, מוסיפים את הסויה, סוחטים חצי לימון, כותשים שום ומתבלים בזעתר מלח ופלפל. יוצקים מעל הסלט ומערבבים.

יש לכם מתכוני סלט מעניינים? שתפו אותנו בעמוד הפייסבוק של "וואלה! מזל טוב"