אני
זוכרת את מסיבת יום הולדתו ה- 40 של אבי, אי שם בשלהי שנות ה- 80. מגשי בורקס
נוטפי שמן ושומשום, סלטים שאבד עליהם הקלח איפשהו בדרך לשולחן החגיגה, הרבה
כיבודים ונשנושים סטייל האייטיז וגולת הכותרת: עוגה בצורת המספר 40. עם קצפת ושוקולד.
וכמובן כראוי לאותו עשור, קוקוס ובנדיבות.
* חוגגת יום הולדת לבויפרנד? בואי למצוא קייטרינג
לא לחולי סכרת (צילום: shutterstock)
כל הזיכרון
הזה הוא אכן נחלת שנות השמונים, כי היום אין סיכוי למצוא משפחות שעובדות במשרה
מלאה ומצליחות להרים אירועים ססגוניים סטייל עשה-זאת בעצמך כמו אותה מסיבת יום
הולדת, אם בגלל חוסר הכישרון או הזמן, וגם מהסיבה הכי טריוויאלית: כמה עוגות בצורת
מספרים יכול בן אדם אחד לשאת במהלך חייו? שאלה שאולי עדיף שתישאר עלומה.
ועכשיו,
יותר מהר ממה ששמנו לב, המילניום מאחורינו, וכך גם עוגות הקוקוס. במסיבות של היום
המארח יכול באמת לארח, ולא לכרוע תחת נטל הכלים והתבשילים הממלאים את מטבחו. משפחה
יכולה לחגוג אירוע בבית, מבלי הרשמיות של ברית, עליה לתורה או חתונה - כי תחום
ההסעדה נגיש היום יותר מתמיד: מאות חברות, שפים פרטיים ובשלנים, ישמחו להכין לכם את
מיטב מאכליהם, על פי עדה, סגנון ושאר ירקות.
אופי
האירוע
כמו
בבחירת בני זוג, כך גם באירועים הכי חשוב האופי. בלינצ'סים עם גבינה וצימוקים לא יתקבלו
בברכה במשפחת קרניבורים, ושולחן קינוחים לא יתאים לקהל חולי סכרת. בכדי להימנע
ממצבים מביכים כאלו יש כמה קריטריונים שצריך חשוב עליהם לפני ההזמנה.
נסו
לחשב את מספר המוזמנים וזכרו כי לכל קייטרינג יש מינימום ומקסימום של אנשים אשר
ביכולתם לשמח. אחרי שקבעתם עד כמה יהיו עמוסים הסלון והגינה שלכם, קטלגו את
האורחים לפי אופי הקהל. ילדים ובני נוער לא בהכרח נוגעים בסושי ומבוגרים לא יסתפקו
בצ'יפס וקטשופ.
חשוב
לדעת מה התקציב לפני ההתקשרות עם חברת הקייטרינג, ואל תשכחו שאתם לא משלמים רק על
האוכל אלא גם על שאר הציוד. ודבר נוסף - לעיתים קייטרינג זקוק לנקודת
חשמל, מים, ובאירועי יום למקום מוצל. שימו לב שאתם מקצים לספק את התנאים הנאותים,
וכן בודקים מראש אם הוא מקים אירועים במקומות ללא תשתית כלשהי.
המבוגרים יתלהבו, הילדים קצת פחות (צילום: shutterstock)
תישארו ממוקדים
קודם
כל מחליטים אם רוצים אירוע בשרי או חלבי. יש חברות הסעדה שעוסקות בשני צידי המתרס,
אך תמיד מומלץ לשכור מתמחה בסוג מסוים של מזון. תחשבו על אכילת פיצה במסעדה יפנית
ותבינו מה הכוונה.
קייטרינג חלבי מתאים יותר לאירועי יום, כי הסגנון שלו יותר קליל ואלגנטי. הוא כמובן מתאים
לצמחונים ולמי שמעדיף להימנע מבשר, וגם לאלו שמחפשים אירוע קצת שונה מהרגיל. אירוע
בשרי מצד שני מתאים לטורפים למיניהם, שמבחינתם אירוע ללא בשר הוא לא אירוע. זה
משתלם יותר עם כמות המוזמנים גדולה, ומתאים לאירועי ערב.
קייטרינג בסגנון הגשה יעלה לכם תוספת תשלום (צילום: shutterstock)
חפשו
תמיד ספקים הנותנים שקיפות מלאה לעסק שלהם: מחירונים, תמונות והמלצות. באירועים
גדולים נהוג לקבל טעימות, ואז גם יש הזדמנות פז להיפגש עם הספק האמור, ולהעריך את
אופיו. אל תשכחו – כימיה חשובה בכל מערכת יחסים.
ועוד
כמה דברים קטנים אך חשובים: העדפה של הגשה על פני מזנון מעלה את סכום העסקה בגלל
הצורך במלצרים. כמו כן, מומלץ לברר מי אחראי על אספקת הכלים, וכן לתת התראה מספיק
זמן מראש לנותן השירות. בחודשי הקיץ יש הרבה אירועים ולא תרצו להישאר ללא
קייטרינג.
אל
תשאירו קצוות פתוחים ליום האירוע: סכמו שעה ומיקום מדויקים, תשלום, טיפים ומספר
מנות. באירועים גדולים כדאי לערוך חוזה בין הצדדים שיסיר כל ספק.
איזה קייטרינג אתם מעדיפים? ספרו לנו בעמוד הפייסבוק של וואלה! מזל טוב