מתכון לדואט צלעות טלה ואנטריקוט בתוספת ירקות שורש, באדיבות גבי אוחנה, שף "ביסטרו 56"
מצרכים למנה העיקרית (4 סועדים)
8 צלעות טלה טריות
800 גרם אנטריקוט מיושן
מצרכים עבור התוספת
2 בצלים בנונים
8 שיני שום קונפי (בבישול איטי בשמן זית)
1 גזר
1 בטטה
2 תפו"א גדולים
10 פטריות שמפיניון
10 גבעולי פטרוזיליה (קצוץ)
מלח פלפל ורוטב צילי מתוק
אופן ההכנה
חותכים את האנטריקוט לקוביות שוות בגודל 2-3 ס"מ ומשפדים 4 קוביות על כל שיפוד. מכינים 8 שיפודים.
לוקחים את צלעות הטלה ומנקים אותם משומן ליד העצם. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור גרוס ומעט שמן.
את הצלעות טלה ואת שיפודי האנטריקוט מניחים על גריל חם למשך 2-3 דקות לכל צד (לפי מידת הצלייה הרצויה).
אופן הכנת התוספת
לוקחים את כל ירקות השורש וחותכים לקוביות בגודל של כ- 2 ס"מ ואופים בתנור בתיבול שמן זית, מלח, פלפל וקצת צ'ילי מתוק, למשך 15-20 דקות על טמפרטורה של 180 מעלות.
לאחר מכן יש להציא את התוספת מהתנור ולהוסיף מעט צ'ילי מתוק ופטרוזיליה.
מומלץ להכין את התוספת לפני הכנת הבשר.
בתיאבון
דואט צלעות טלה ואנטריקוט (צילום: ביסטרו 56, יחצ)