מרוב שאנחנו אוהבים את עצמנו עם כוסית יין ביד, כבר שכחנו שיין בחתונה הוא מצוות, ומצוות אנחנו תמיד שמחים לקיים. אז איך לבחור את היין המושלם לחתונה שלכם? איך לדעת לזהות יין טוב ואיכותי, שאנשים גם יזכרו את ארומת האיכות מהחתונה שלכם וגם לא יהיה להם כאב ראש בבוקר למחרת? איך מזהים בציר טוב? איזה יין כדאי לבחור לעונת הקיץ – עונת החתונות - והאם יש יינות קלאסיים שתמיד עובדים?
לפחות בכל הקשור ליין אתם לא צריכים לשבור את הראש
את התפריט של האוכל החלפתם כבר שלוש פעמים, הצלם קיבל הודעת ביטול והדי.ג'יי הוחלף ברגע האחרון בתותח על מחו"ל. זאת החתונה שלכם, ומותר לכם להיות קצת משוגעים, לשנות את דעתכם, לבדוק עוד מקומות ולתהות אם שמלת הכלה היא הכי טובה שאתם יכולים הייתם לקבל בסכום העתק ששילמתם עליה. יש דבר אחד שלא גורר אחריו ריבים, ויכוחים או שינויי דיעה: סוג היין שיוגש בחתונה שלכם. ברור לכם שאתם הולכים על יינות קלאסיים, איכותיים, שמתאימים גם למנות הראשונות, גם לעיקריות וגם לאחרונות. אתם תגישו יינות לבנים, ורודים ואדומים, ואנשים יוכלו ליהנות מהם עוד בשלב המנות המסתובבות של קבלת הפנים.
איזה יין מתאים לחתונת קיץ?
התשובה האוטומטית היא, שיינות קלילים וצעירים, עם אחוז נמוך יותר של אלכוהול ופחות "אחיזה כבדה" בגוף, יותר מתאימים לחתונת קיץ בכלל ולקהל צעיר בפרט. במיוחד שהם מוגשים קרים יותר מיינות כבדים יותר. אבל אם חושבים על זה לעומק, הרי ממילא רוב חתונות הקיץ נערכות באולמות ממוזגים. מעטים הם הזוגות שבשיא הקיץ מתחתנים תחת כיפת השמיים וללא מזגן, אז מה זה בעצם משנה? ובנוסף, מי אמר שכל האורחים צעירים? עדיף שתצטיידו מראש בכל סוגי היין שהאורחים שלכם עלולים לרצות. יינות אדומים, יינות לבנים ושמפניה תוססת, כמובן – כל אלה מעבר למשקאות, לקוקטיילים ולאלכוהול היותר כבד. נכון שיינות צעירים וקלילים יותר מתאימים לחתונות, כי אז האורחים לא נשפכים בכיסאות שלהם ומתחילים לנחור, אלא קמים, רוקדים ועושים שמח. מצד שני, לא נעים שאורח מבקש יין מסוים ואין אותו.
האם יש יינות קלאסיים שתמיד עושים את העבודה?
יש יינות שהם פשוט יותר מבוקשים מאחרים, וגם מתאימים לחתונות. למשל, בשלב קבלת הפנים כדאי להגיש יינות לבנים מקוררים או רוזה קר. יינות לבנים הם לרוב קלילים יותר ולכן מתאימים לשלב ההתחלה. אתם לא רוצים שהאורחים שלכם ישתכרו ובדקות הראשונות של האירוע, אבל מצד שני אתם כן רוצים להכניס אותם לאווירה החגיגית והמרגשת. יין גוורץ או יין מוסקט יעשו עבודה נהדרת בקבלת פנים. בשלב של הגשת האוכל כדאי להתמקד בקברנה סוביניון ובשרדונה, שני יינות נהדרים ואהובים מאד, שיודעים ללוות ארוחות בשריות ולא להתלקח למצב של שכרות (לפחות לא בגלל כוסית אחת או שתיים). אם זו חתונה צמחונית או טבעונית, אתם יכולים לשלב גם יינות לבנים, אבל להשאיר גם את האדומים. לא כולם מקפידים על כללי הלבן צמחוני – אדום בשרי. בשלב הקינוחים נהוג להוציא יינות מתוקים יותר שהולכים טוב עם המתוק.
מישהו רוצה מזכרת מהחתונה בבוקר שלמחרת?
בחתונות קל להיסחף ולשתות יותר מדי. האלכוהול משובח וחינם, המוזיקה מרימה וכולם מסביב במצב רוח כל כך טוב. אבל אם יש משהו שכולם שונאים, זה להתעורר בבוקר ולחטוף האנג אובר קטלני שהורס את כל היום. מה הסיבות להאנג אובר לאחר חתונה? לרוב, יינות זולים ולא איכותיים. אם תגישו לקהל שלכם יינות טובים, הם לא יחשבו עליכם למחרת בבוקר אלא פשוט יהיו במצב רוח טוב כמו שקורה אחרי אירוע ממש משובח. סיבות נוספות להאנג אובר היא שתייה מרובה. כלומר, גם אם הקפדתם על הגשת אלכוהול משובח במיוחד, אבל האורחים שלכם הפריזו בכמות השתייה, הם עלולים לסבול מתסמינים של חמרמרת ביום שלמחרת. העדפה של יין בערב האירוע על פני סוגים אחרים של אלכוהול היא נבונה בהקשר הזה, פשוט כי ביין יש אחוזים נמוכים יותר של אלכוהול מאשר במשקאות כמו וודקה למשל, או בקוקטיילים שמערבים כמה סוגים של אלכוהול ביחד.