מכינים את העמוד
מכינים את העמוד.. הפעולה עשויה להימשך כמה שניות

תפריט אלכוהול: סוגי משקאות שונים

מתלבטים איזו וודקה להביא לחתונה, רוצים להביא גם וויסקי ולא יודעים במה לבחור, כמה הסברים

נתחיל מהסוף: חתונה היא לא המקום להשתגע בו עם סוגים שונים של אלכוהול, בפרט בחתונות שבהן מספר המוזמנים הוא רב ועומד על כמה מאות. השקעה בתפריט נרחב של אלכוהול לחתונה עלולה לייקר את ההוצאה עד מאוד, גם אם תפנו למשווק קמעונאי. לכן, בתור התחלה, קחו בחשבון שהמטרה היא לספק כמות מספיקה של אלכוהול לחתונה אולם בה במידה לשמור על התקציב ההתחלתי שלכם.

סוג האלכוהול הפופולארי ביותר בחתונות הוא זה שהולך טוב בכל מסיבה ואירוע חברתי: וויסקי (ג'וני ווקר אדום, ג'יימסון), וודקה ויינות. בנוסף, כדאי לרכוש מקמעונאים כמה ארגזים של משקאות אנרגיה (רדבול, אקסל, בלו וכיו"ב) וכן משקאות קלים שאפשר לערבב עמם את הוודקה (מיצי תפוזים ואשכוליות). ישנם המוסיפים גם ליקרים, מרטיני, פיג'לינג וייגר. עם זאת, הוספת סוגי האלכוהול האחרונים יכולה לייקר את ההוצאה.

צילום: shutterstock
שמפניה יוקרתית (צילום: shutterstock)

המלצות למשקאות פופולאריים

הוודקה הפופולארית ביותר היא וודקה אבסולוט ומחירה נע על 50-60 שקל לבקבוק. ניתן לבחור וודקה בטעמים שונים כגון וניל או אוכמניות. ניתן להוזיל בסוג הוודקה ולרכוש וודקה אלכסנדרוב שעלותה 30-40 שקל לבקבוק. ישנם מקומות מגוונים המציעים מגשי משקאות אנרגיה למכירה, כאשר האקסל הוא משקה האנרגיה הזול יותר. במגש אחד ישנן 24 פחיות והעלות הסבירה ביותר היא 60-80 שקל.

משקאות יקרים יותר כמו ייגר נהוג להגיש בצורת שוטים ברחבת הריקודים. עלות כל בקבוק היא יקרה יחסית ועומדת על 150-170 שקל. שימו לב שיש לייגר חותמת כשרות; במקרים רבים, הייגר איננו כשר ואתם עלולים להתאכזב היות שבעלי האולם – שאינם יכולים לפעול ללא תעודת כשרות – יסרבו לאפשר לכם להגיש את המשקה. הייגר הכשר הנקרא ברינג'אר הוא יקר יותר מן הייגר הרגיל אולם יתרונו הוא בכך שיש לו תעודת כשרות. אם אתם מעוניינים להגיש ייגר בבר, ניתן לבחור בייגר זול שעלותו עומדת על 50 שקל לערך ונקרא ייגרטראום.

הולכים על ג'וני ווקר

הוויסקי הנפוץ ביותר באירועים הוא הג'וני ווקר וניתן להשיגו במחיר של 120-140 שקל פר בקבוק. ניתן להוזיל את העלויות בעסקה עם ברים חיצוניים. וויסקי זול נוסף הוא J&B שעלותו דומה לזה של ג'וני ווקר רד. ניתן לבחור בוויסקי משודרג כמו ג'וני ווקר בלאק אולם עלותו יקרה במיוחד ועומדת על 350 שקל לבקבוק, פחות או יותר. במקרה זה, ניתן לבחור גם בצורת ההגשה המוכרת של שוטים ברחבת הריקודים (אם כי לא בטוח שהרוקדים יזהו את ההבדל בין סוגי הוויסקי אלמלא יראו את הבקבוק עצמו). הג'וני ווקר היקר ביותר הוא הג'וני ווקר גרין שעלותו עומד על כ-600 שקל והוא אינו נפוץ בחתונות.

אם ברצונכם להרשים אורחים מסוימים בוויסקי, כדאי ללכת על אופציית ביניים והיא שיבס ריגל – וויסקי טוב ואיכותי שעלותו עומדת על 250 שקל לערך. עם זאת, שיבס הוא וויסקי מבוגר שאיננו מדבר לצעירים.

צילום: shutterstock
on the rocks (צילום: shutterstock)

אלכוהול לחתונה - המלצות נוספות

טקילה פופולרית בשם דורנגו גולד עולה בסביבות ה-60-70 שקל לבקבוק. הטקילה המבוקשת ביותר באירועים היא הקווארבו גולד שעלותה פי שניים מאשר הדורנגו גולד ועומדת על כ-150 שקל. לקהל מבוגר יותר ניתן להציע בקבוק קוניאק טוב כמו רמי מרטן או בסקוויט אולם עלות כל בקבוק גבוהה מאוד ועולה 400 שקל.

אם אתם בענייני ליקרים, ישנו מגוון סוגי ליקר (אייריש קרים, פינס, אפטר שוקו, דרמבואיו ועוד) כשטווח המחירים נע בין 60-70 שקל לליקרים זולים (סמבוקה, צ'ילי) לבין 150-230 שקל (דרמבואיו, סאוטרן קומפורט).

X
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם