עברנו שנה לא קלה, וכעת כל הזמנה לאירוע מעלה חיוך גדול. אנשים כבר לא חושבים על הצ'ק שנדרשים לשים במעטפה ולא על הבייביסיטר שצריך למצוא, אלא בעיקר על ההזדמנות לצאת מהבית, לפגוש מכרים, להתלבש יפה וכמובן לאכול טוב. מכאן שאם אתם הצד שמארגן את האירוע, דעו שתולים בכם לא מעט תקוות, וכן - אנשים בהחלט מצפים ליהנות באירוע שלכם מאוכל טוב. מבקשים לספק את הסחורה? הגיע הזמן להבין כיצד נכון לבחור בתקופה מאתגרת שכזו קייטרינג איכותי. קייטרינג שלא רק עונה על הדרישות הקולינריות, אלא שגם מאפשר להיות רגועים. קבלו מספר דגשים חשובים!
לא מה שחשבנו - חוגגים אך גם נשמרים
כבר חשבנו שהקורונה מאחורינו, כבר חשבנו שאין בעיה להתקהל ללא מסכה וכבר חשבנו שחיבוק ונשיקה חזרו לשגרה. אז בזמן שחשבנו, זנים חדשים נכנסו למשוואה ושינו את התמונה. נכון להיום יש יותר מ3,000 מאומתים, כך ששוקלים להחריף את התקנות. אז בזמן שלא ידוע אם יהיה סגר בחגים, כן ידוע שהתו הירוק חוזר, וכן ידוע שגם בחללים פתוחים שמכילים למעלה מ100 איש נדרשים לעטות מסכה. אם בכך לא די, הרי שההנחיות ממליצות לבני 60 פלוס להימנע ממגע עם לא מחוסנים בחללים סגורים. כיצד כל זאת פוגש את השיקולים של בחירת קייטרינג? באחריות הדדית וביישור קו עם התקנות!
איכות טריות יצירתיות ואחריות אישית
אף אחד אינו רוצה להזמין אורחים ולגלות שבעקבות האירוע מספר אנשים נכנסו לבידוד, רק כי המלצרים לא הקפידו לעטות את המסכה כנדרש, כי הטבחים לא הקפידו לעבוד עם כפפות, או כי מישהו מצוות המטבח הגיע למשמרת כשהוא מרגיש לא טוב, ולבסוף התגלה שהוא נדבק בקורונה. כיום חשוב ביותר לגלות אחריות אישית. לכן כאשר פונים לבחור חברת קייטרינג, רצוי לוודא שהיא מקפידה על הנהלים המחמירים ביותר. כך למשל חברת קייטרינג הד שף מעיד שהוא עובד בצוותים קטנים, שסך חברי הצוות מחוסנים, שלא מתחילים משמרת לפני שמחטאים ידיים ושלא מכניסים עובד למשמרת אם קיים חשש שהוא לא חש בטוב. כמו כן, סך השירות לאורך כל האירוע נעשה לצד עטיית מסכה בצורה נכונה, ובין היתר משולבים פתרונות הגשה שממזערים עד כמה שניתן מגע של אוכל עם כלים וידיים.
5 שאלות שיעזרו לכם לקבל החלטה
אלו השאלות שיעזרו לכם להבין עד כמה חברת הקייטרינג שעומדת על הפרק לוקחת ברצינות את איום הקורונה:
1. אלו שינויים בתרחיש העבודה הכנסתם בשנה האחרונה, בהתאם להנחיות שנוגעות לנגיף הקורונה?
2. אלו פתרונות הגשה נכונים מבחינתכם בתקופה האחרונה?
3. האם העובדים מקפידים לעבור בדיקות קורונה?
4. כיצד הכלים מנוקים?
5. כמה מאנשי הצוות מחוסנים והאם מדובר באנשי צוות קבועים?
האורחים שלכם מצפים - אל תאכזבו!
עם כל הכבוד לשמירה על הנהלים, אין לשכוח שאנשים מתגעגעים לאירועים, וכפי שכבר ציינו, תולים באירוע שלכם לא מעט תקוות קולינריות - אל תאכזבו. כיצד מבצעים זאת? הרעיון הוא לעצור להבין מה מאפיין את המוזמנים ומה הם מחפשים. האם אוכל ביתי, אוכל מתוחכם, אוכל שניתן לתפוס בשתי אצבעות, אוכל קליל שאינו משאיר תחושת כבדות, אוכל בעל מאפיינים מסורתיים וכדומה. לאחר שמבינים מה מחפשים, יש לאתר 4 חברות קייטרינג שמתמחות בתחום ולהעלות הילוך. יש לבחון מהי מנת דגל של כל חברת קייטרינג, אלו תוספות קיימות, כיצד הקינוחים נכנסים למשוואה, איזה טוויסט מרענן כל חברת קייטרינג יודעת להציע וכמובן שיש לבחון כיצד המנות מצולחתות - אין כמו רושם ראשוני!
2 פתרונות הגשה
ציינו שהמציאות הנוכחיות דורשת גמישות מחשבתית. עתה אם נחזור לאנשים שעוסקים בתחום המזון והאירועים, יהיה זה רק הגיוני לצפות מהם ליישם פתרונות יצירתיים באופן ההגשה. קבלו 2 צורות הגשה טרנדיות במיוחד:
· מגשי אירוח - מגשי אירוח מושקעים גם מעניקים פתרון מרשים עבור
אירועים קטנים, וגם עונים על הצורך להושיב אנשים בקפסולות מאורגנות. נוסף לכך, מגשי אירוח מאפשרים ליהנות משירותי קייטרינג, אך מבלי להיכנס להוצאות גבוהות.
· פינגר פוד - אחד הפתרונות היותר כובשים, טעימים ולא ממלאים שקודמו לאחרונה. מדובר במיני מנות מעוצבות וטעימות שניתן לתפוס עם האצבעות ופשוט להכניס לפה. באופן שכזה אין צורך בצלחת או מזלג, ואף האורחים זוכים לטעום ממבחר הרבה יותר גדול.
שילוב נכון בחירה נכונה
מרגישים שמוכנים לבחור את הקייטרינג שלכם? אל תשכחו שגם בקורונה ניתן לחגוג ולאכול טוב, הכול שאלה של קבלת החלטה, שילוב של יצירתיות שנתמכת במקצועיות ומעט בדיקה מקדימה.
בתיאבון!