מכינים את העמוד
מכינים את העמוד.. הפעולה עשויה להימשך כמה שניות

נהנים יותר: המהפכה הטבעונית מסתערת על עולם האירועים

כבר תקופה ארוכה שענף האירועים לא נותר אדיש למגמת הטבעונות שרק צוברת תאוצה, ומציע תפריטים מותאמים לקהל שלא צורך מוצרים מן החי בכלל. אילו מנות ניתן למצוא בתפריטים החדשים, והאם באמת טבעונים נהנים יותר באירועים?

אם לפני כמה שנים, ההודעה שמבשרת על חתונה טבעונית הייתה מיד מעלימה את התיאבון של האורחים כלא היה, היום הם מגיעים אל האולם בציפייה לחוויה קולינרית מיוחדת, מוכנים להתנסות ואולי להיות מופתעים מהממצאים. 

המודעות האקולוגית והמוסרית לנזקי תעשיית הבשר והרשתות החברתיות שנכנסות לצלחות של כולנו, גורמת לא מעט אנשים לוותר על מוצרים מן החי או לפחות להמעיט בהם. כך קרה שבשנת 2023 חתונות טבעוניות הן כבר ממש לא תרחיש נדיר, בעיקר כי כולם יודעים שמטבח מן הצומח מגלם בתוכו טעמים, צבעים ומרקמים יוצאים מן הכלל, שרק מחכים להפוך למנה מעולה בידיו של שף מיומן.

הקולינריה הטבעונית של מתחם האירועים 'טרויה'' (צילום: וואלה! מזל טוב)
הקולינריה הטבעונית של מתחם האירועים 'טרויה'' (צילום: וואלה! מזל טוב)

עד כמה זה יכול להיות טעים ומיוחד? ידוע שהמסעדות הישראליות מובילות את הבשורה הטבעונית, ועכשיו גם אולמות האירועים מצטרפים למגמה ומציעים מנות מושקעות, טעימות וכאלו שבוודאי לא נופלות בשום פרמטר ממנות שעשויות מפרודוקטים מן החי. אם תציצו בתפריטים חדשים של אולמות אירועים מובילים בישראל, תמצאו בקלות מנות טבעוניות שגם קרניבורים מושבעים יתקשו לסרב להן.

החתונה הטבעונית של עופר שכטר במתחם האירועים גבריאל (צילום: your story)
החתונה הטבעונית של עופר שכטר במתחם האירועים גבריאל (צילום: your story)

כבר נתקלנו לא פעם בעמדות קבלת הפנים שמציעות אופציות טבעונית מגרות במיוחד כדוגמת עמדת פיצה, שווארמה או באן טבעוני, ולא פעם אלו יהיו העמדות שאחריהן ישתרכו התורים הארוכים ביותר, גם אם הקהל שלכם הוא לא טבעוני ברובו. הסיבה? אלו בדיוק המנות שנראות כקלילות יותר ומתאימות ליין או לקוקטייל שמזגתם לעצמכם בקבלת הפנים.

כל הטוב שיש לטבע להציע בבדולינה (צילום רפי פרזי)
כל הטוב שיש לטבע להציע בבדולינה (צילום רפי פרזי)

גם מנות הביניים והעיקריות מספקות את ההזדמנות של מתחם האירועים שבחרתם להוכיח את היכולות הקולינריות של המטבח שלו. בשלב זה מוצעות לא מעט אופציות טבעוניות, כשבחלקן הן קלאסיות ומסורתיות יותר כמו ניוק ורביולי, שמוגשות לצד אופציות שנועדו להחליף את הבשר כמו המבורגר או סטייק טבעוני ואופציות חדשניות ויצירתיות (שאנחנו פשוט עפות עליהן) שלא מפחדות למקסם את הטעמים של הטבע, בלי לנסות להתחרות עם המוכר ואהוב.

מהטבע לצלחת, מתחם האירועים הרמוזו (צילום: יחצ)
מהטבע לצלחת, מתחם האירועים הרמוזו (צילום: יחצ)

בשורה התחתונה - אם החלטתם לערוך חתונה טבעונית וגיליתם שהאורחים שלכם לא מתלהבים מהרעיון, כדאי שתזכרו שחתונה היא בראש ובראשונה האירוע שלכם, ואתם צריכים ליצור אירוע שתרגישו בנח אתו. אם תפריט מן החי נוגד את האמונות המוסריות שלכם, אין סיבה שתוותרו עליו רק כי "לא נעים מהאורחים". בסופו של דבר אנחנו חושבות שחתונה טבעונית היא לא אילוץ, אלא אפשרות. אפשרות לטעום, לחוות ולהתנסות במנות חדשות ואולי אף לגרום לאורחים שלכם לגלות את קסמו של המטבח המדהים הזה. 

כן, גם זה טבעוני, הבית הירוק (צילום: יחצ)
כן, גם זה טבעוני, הבית הירוק (צילום: יחצ)


X
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם