יש שמלות כלה שנועדו להרשים, ויש כאלה שנועדו להיות בלתי נשכחות.
קולקציית ONE OF ONE לסתיו־חורף 2027 של בית האופנה הבינלאומי
גליה להב, בעיצובה של להב לצד המעצב הראשי שרון סבר, לוקחת את עולם הקוטור למקום אישי ונועז מתמיד. בתקופה שבה טרנדים מתחלפים במהירות והאופנה נראית לעיתים דומה מדי, השניים בוחרים דווקא לחגוג את מה שהופך כל אישה ליחידה במינה. התוצאה היא קולקציה שמחברת בין זוהר הוליוודי נוסטלגי לבין נשיות עכשווית, עם שמלות שמצליחות להיות רומנטיות, דרמטיות ומלאות אופי, בלי לוותר לרגע על הדיוק המזוהה עם בית האופנה.
כשהוליווד של פעם פוגשת את הכלה של 2027
גרייס קלי, אליזבת טיילור, סופיה לורן, בריז'יט בארדו ואודרי הפבורן הן רק חלק מהנשים שהעניקו השראה לקולקציה החדשה. לא מדובר בניסיון לשחזר את האופנה של שנות ה־60, אלא לקחת את הביטחון, האלגנטיות והנוכחות הבלתי מתפשרת של אותן אייקוניות ולתרגם אותם לשפת קוטור מודרנית. מחוכים מוארכים, קווי מותן נמוכים ומפוסלים, חצאיות בעלות נפח מרשים ושובלים עשירים משתלבים עם בדי משי, טפטה, טול ותחרות עדינות. כל אלה יוצרים משחק מסקרן בין מבנה מוקפד לתנועה חופשית, בין רוך לנועזות ובין מסורת אופנתית לפרשנות חדשה לגמרי.
תחרה, דרמה וכל מה שביניהן
אחד האלמנטים הבולטים בקולקציה הוא השימוש בתחרה, שמקבלת בכל דגם אופי אחר. אחד הדגמים מציג שמלת תחרה עשירה עם מחוך מודגש, מחשוף כתפיים חשופות ושרוולים ארוכים. השסע הקדמי, משחקי השקיפויות והשובל הדרמטי מעניקים לגזרה הקלאסית מראה חושני ומתוחכם, בעוד שכבות התחרה הרכות שומרות על הרומנטיקה.
לצדו, דגם אחר לוקח את התחרה לכיוון תיאטרלי יותר. מחוך סטרפלס מחטב משתלב עם שכבות תחרה מדורגות ונפחים פיסוליים באזור הירכיים, היוצרים צללית ייחודית שקשה להתעלם ממנה. זו בדיוק הדרך שבה בית האופנה מצליח להפוך טכניקות מסורתיות לאמירה עכשווית ומלאת נוכחות.
כשהמינימליזם הופך למופע קוטור
לא כל שמלה צריכה רקמות עשירות כדי לגנוב את ההצגה, הדגם הבא הוא ההוכחה לכך. שמלת סטרפלס בגוון שנהב עם מחוך מחודד וחצאית טפטה בעלת קפלים גדולים ונפח אדריכלי, שמעניקים לה נוכחות מלכותית כמעט ללא מאמץ. דווקא הבחירה בבד החלק מדגישה את מורכבות הבנייה ואת הדיוק של כל קפל ותפר. כיסוי הראש המנצנץ שמלווה את הלוק מוסיף קריצה אופנתית בלתי צפויה והופך את המראה כולו לכזה שיכול לככב על שער מגזין בינלאומי.
גם דגם נוסף מציג פרשנות שונה לגמרי לנפח. כאן מדובר בשילוב בין חלק עליון עשיר בתחרה, צווארון גבוה ושרוולים ארוכים, לבין חצאית רחבה וחלקה שנפרשת בדרמטיות. הניגוד בין עבודת התחרה העדינה לניקיון של החצאית יוצר מראה אריסטוקרטי, אלגנטי ועוצמתי במיוחד.
ויש גם טוויסט שאף אחת לא ציפתה לו
דווקא בתוך כל הלבן, התחרות והנפחים הרומנטיים, מגיע הדגם הבא ומוכיח שלכלה של גליה להב יש גם צד שובב. שמלת סטרפלס בגוון שמנת עם הדפס נקודות שחורות, מחוך מפוסל, מחשוף דרמטי ושסע גבוה, שמשלבת בין גלאם הוליוודי לאופנת מסלול נועזת. הבד הנאסף באזור המותניים והכפפות התואמות מעניקים למראה תחושה של כוכבת קולנוע משנות ה־60, אבל עם אטיטיוד שמתאים לגמרי ל־2027. זו אולי אחת ההפתעות המרעננות של הקולקציה, שמזכירה ששמלת כלה לא חייבת להיראות כמו כל מה שכבר ראינו.
יוקרה אמיתית היא להיות אחת ויחידה
מאחורי הקולקציה עומדת תפיסה ברורה של בית האופנה: בעולם הקוטור, השמלה צריכה להתאים לאישה ולא להפך. זהו גם המסר שמדגיש המעצב הראשי שרון סבר, שמבקש להחזיר את האינדיבידואליות למרכז חוויית העיצוב. כל דגם בקולקציה מציע אישיות אחרת, החל מהאלגנטיות המאופקת של שמלות הטפטה ועד לנוכחות הדרמטית של התחרות והשובלים, כך שהבחירה אינה רק בגזרה או בבד, אלא בתחושה שהשמלה מצליחה לעורר.
ONE OF ONE היא הרבה מעבר לקולקציית שמלות כלה. היא תזכורת לכך שיוקרה אמיתית לא נמדדת בכמה יש לנו, אלא במה שאי אפשר למצוא אצל אף אחת אחרת. ועם קולקציה שמצליחה לשלב מורשת קוטור מפוארת עם רוח צעירה, נועזת ואינדיבידואלית, גליה להב ושרון סבר מוכיחים שוב שגם אחרי שנים בצמרת האופנה הבינלאומית, הם עדיין יודעים להפתיע.