כולם יודעים שהאוכל בחתונה הוא הדבר הכי חשוב לאורחים, אז למה לבאס אותם עם מבחר מפוקפק של מנות עיקריות וקינוחי פרווה לא אכילים. הקדימו את מנהל האירוע והבטיחו חתונה בלי פשלות דרך שבעה כללים פשוטים.
בעיקר בגלל הקינוח. אורחים ואוכל בחתונה (צילום: shutterstock)
בגלל הטריות
מאכלים שצריכים לעמוד במבחן הטריות בחתונה הם אלה שנזרקים על השולחן בלי חשבון ונזללים בחוסר תשומת לב, כמו ירקות בסלט, לחם ומיצים טבעיים. כל אלו מוגדרים בדרך כלל תחת "תוספות", אבל משמשים כמנה עיקרית למי שלא תמיד מוצא מה לאכול. חוץ מזה, אם תפשלו בזה, מה יחשבו על הסטייק שבדרך.
צמחוני מקופח
תפריט ממוצע של אולם אירועים מציע לאורחים בשר ודג בתור עיקרית, כשלאוכלי כל יש בחירה והצמחונים נשארים עם אופציה בודדת. אז אפשר למלא את השולחן בדברים כאילו צמחוניים כמו סלטים, חומוס ולחמים, שיחזיקו את האורחים שבעים ולא יותר. אבל אם אתם רוצים שגם הם ייקחו חלק במה שקורה על הרחבה רגע אחרי האוכל, כדאי שתציעו להם עוד מנה ראויה.
מבחר גם לצמחונים (צילום: shutterstock)
לא יודעים למנגל
סטייק רע זה הטרן אוף הרשמי של אורח רעב. נכון שלא כל אורח אוהב את האומצה שלו 'רייר', אבל להוציא אותה 'וול דאן' מהמנגל זה להרוג את החתונה בטרם עת. ואם מגישים רצועות סינטה או אסאדו כבר בסשן המנות הראשונות, תדאגו לבודד את המנגל ולמנוע מהאורחים להסריח מעשן.
מה נסגר עם השתייה?!
זוגות ישראלים כבר הפנימו שחובה להוסיף אלכוהול איכותי לבר המשקאות, וויתרו לעצמם על הדאגה לשתייה הקלה. בקבוקי זכוכית שמוזרמים לשולחן בלי פותחן גורמים לתלות מעצבנת של האורחים במלצרים, לקולה אין אותו טעם כשהיא מגיעה באריזות פפסי ואף פעם אין מספיק שתייה דיאטטית לכולם.
ניסיונות להרשים
חוק אחד שעוד לא עברו עליו בחתונות, הוא שכל מה שנראה טוב מידי הוא גם לא מאוד טעים. אורחים עדיין הולכים שולל אחרי השילוב בין הצבעים והצורות, אבל במבחן הטעם תמיד נותנים למנות המיוחדות האלה ציון נכשל. עוד עקיצה מקובלת היא להגיש מנות קטנות במסווה של מנות גורמה – לא רק לא טעים, גם בכלל לא משביע.
הרגתם את הסטייק (צילום: shutterstock)
פשוט בלתי מספיק
אורח יכול כמעט לנבא מה יהיה לו על הצלחת בחתונה הקרובה ולא בגלל שהוא מדיום. קייטרינג שצריך להשביע מאות אורחים משתדל לענות על הטעם הקולקטיבי ושואף למכנה המשותף הנמוך ביותר, כמו אורז לבן (וצימוקים) או דואט תפוחי אדמה ובטטות. מילא זה, אבל אי אפשר לפתוח שולחן בלי סלטים בכמה סוגים ולהגיש משקאות ללא נשנושים.
קינוח פרווה
חתונות יהודיות חייבות לשמור על הפרדה בין בשר וחלב. אבל לא צריך לבאס את האורחים עם עוגות קרם בטעם מרגרינה, כי במאמץ קל אפשר למצוא דרך לסיים את הערב בקינוחים מוצלחים שאינם מבוססי חלב, כמו קינוחי חלבה, שוקולד מריר ופירות שלא יביישו שום
קייטרינג חלבי.