ראיתם "מאסטר שף" וחלמתם לאכול את התבשילים המיוחדים של המתמודדים? עכשיו תהיה לכם הזדמנות. מיזם חדש בתעשיית החתונות מביא את מצטייני העונה השלישית של תכנית הריאליטי כשפים אורחים באירוע, ומציע לזוגות להעשיר את התפריט הקולינרי ולאתגר את תאבונם של האורחים באוכל רב תרבותי.
''קפצתי על ההזדמנות''. פאולין שובל (צילום: אייל ברעם, יחצ)
ג'קי אזולאי, דליה אלחדף, פאולין שובל, אלקנה ביטון ובני בן ישראל, הצליחו להרשים גאונים קולינריים כמו איל שני וחיים כהן, ובקרוב יהפכו לשיחת היום גם בחתונות ובשאר השמחות המשפחתיות. זוגות שיתחתנו בחורף הזה יוכלו להזמין את הטבחים המפורסמים להקפיץ, לטבל ולהגיש לאורחים את האוכל, דרך דוכנים ניידים שעוצבו בהתאם לסגנונו הקולינרי של כל אחד.
מנות הדגל בדוכנים צבעוניים
מי שעומדת מאחורי המיזם הזה היא חברת הקייטרינג "טעם וצבע", שבעליה, עמית קאופמן, מחזיק גם בגן האירועים 'Q' בגליל ים, המארח את המיזם. על פי הקונספט המכונה "מאסטרס וודינג", זוגות שמעוניינים להתחתן בגן יוכלו לבחור את המאסטר המועדף עליהם או את כולם יחד, ולהוסיף 15 שקל למנה פר טבח.
"קפצתי על שיתוף הפעולה הזה בשמחה רבה, כי זו הזדמנות לראות את התגובות של אנשים וללמוד מההתרשמות שלהם", אומרת פאולין שובל, המתמודדת הפייבוריטית של העונה השלישית, המשתתפת במיזם. "הרעיון הזה מחבר בין כוכבי מאסטר שף לצרכן הסופי ונותן לו הזדמנות לטעום את האוכל ולנו הזדמנות להכיר את האוכל שאנחנו עושים לאנשים".
יכינו את מנות הדגל. משתתפי מאסטר שף (צילום: אבי וולדמן, יחצ)
ואם שובל מתמחה בבישול צרפתי, בני בן ישראל מופקד על הבאת הטעמים מארץ המגף. "זו הזדמנות מצוינת לפגוש אנשים ולהתחבר לקהל פנים אל פנים", הוא אומר. "המנה שאני מכין מייצגת אותי, כי אני מאוד מחובר למטבח האיטלקי. יחד עם ההפקה החלטנו שיהיה הכי נכון להכין פיצה בשרית כשרה. זה אולי לא נשמע כל כך טוב", הוא מתלוצץ, "אבל זה מיוחד ומאוד מפתיע".
המאסטרים לא יהיו אחראים על התפריט המלא שיוצע באירוע, אלא יכינו מנות שיתווספו למנות המקוריות. אבל בניגוד לשיטה המסורתית בה התבשילים מוגשים לאורחים כשהם כבר מסודרים על הצלחת, ניתן יהיה להרכיב את המנות במקום, ולבחור אילו מרכיבים להשאיר בחוץ. "המנה שלי תהיה סלמון מבושל בקארי ירוק וחלב קוקוס על אטריות אורז", מציינת שובל, "והיתרון שלה הוא שהיא נותנת פתרון גם לצמחונים, שנמנעים מאכילת דגים, כי אפשר לבקש את המנה גם בלי דג".
דוכנים שתואמים לאופי הבישול. הדוכן של דליה (צילום: סטודיו שירן כרמל)
ואילו עוד מנות יפתיעו את חך האורחים באירוע כזה? ג'קי אזולאי תארוז את הכלים הכשרים ותכין את מנת הדגים המרוקאיים על מצע קוסקוס וגרגירי חומוס, דליה אלחדף תגיש לחם ונצואלי מסורתי במילוי צ'ילי קון קרנה ואלקנה ביטון יאפה גלילת בצק ממולאת בשר ולצידה סלסלת עגבניות פיקנטית וטחינה.