זוגות רבים מתלבטים בין
קייטרינג בופה לבין הגשה לשולחנות, כאשר לכל אחד מהם מתאים משהו אחר. בחירת סוג ההגשה צריכה להיות מושפעת מסגנון החתונה שהשניים בחרו, ממיקום האירוע וסוג האוכלוסייה שמוזמנים אליה. לכל אחת משיטות ההגשה יש יתרונות וחסרונות, וכדי לעזור לכם בהחלטה הכנו לכם רשימה שתעשה לכם קצת סדר לפני החתונה.
איך אתם בוחרים להגיש את האוכל לאורחים שלכם? (צילום: shutterstock)
יתרונות ההגשה לשולחנות
יחס אישי - בהגשה לשולחנות המלצר מגיש לכל אחד מהארוחים את הצלחת, כאשר כל אחד מהם מקבל יחס אישי. בנוסף, לכל תלונה או בקשה, יש למי לפנות וניתן לקבל מענה במהרה. בבופה יחס המלצרים לשולחנות הוא קטן יותר, ולכן גם פחות אישי.
מנה מעוצבת וחמה - המנות המוגשות בבופה מגיעות מוכנות, האורח לא צריך להתאמץ כלל. ליד המנה העיקרית מגיעה תוספת, הרוטב מוכן בכמות הנכונה והמנה נראית כמו יצירת מופת. כולם מקבלים את האוכל חם ואוכלים בו זמנית באותו השולחן.
כל אחד מקבל מנה מעוצבת ויחס אישי מהמלצר (צילום: shutterstock)
אוירה נעימה בשולחן - האורחים לא צריכים להסתער על האוכל ולעקוף בתורים, כולם יקבלו את המנה שיבחרו. המלצרים דואגים להגיש את המנות באותו הזמן ומכיוון שכולם אוכלים יחד, נוצרת אוירה נעימה ומשפחתית. זאת לעומת בופה, שם מי שעומד ראשון בתור, הוא הראשון שמתחיל לאכול.
יעילות ושירותיות - ידוע שישראלים לא טובים בתורים ונותנים להיות קצרי סבלנות, ולכן הרבה מעדיפים בהגשה לשולחן. מנה טעימה שיוויונית מובטחת לכל אורח, כאשר האורחים לא צריכים להידחס אחד אחרי השני באזור מסוים רק כדי לקבל אוכל.
יתרונות הבופה
אוכלים כמה שרוצים - בהגשה בצורת בופה האורחים יכולים לשים בצלחת שלהם את כמות האוכל שנראית להם. הם יכולים לטעום מכמה מנות ולהחליט כמה בא להם לאכול ולמלא את הצלחת במה שהם רוצים. זאת להבדיל מהגשה לשולחן, שבה כל אחד מקבל מנה אחת עם כמות קצובה.
מגוון מאכלים שונים - מגוון האוכל המוצע לאורחים הוא רחב יותר, האורחים יכולים לטעום ולנסות מכל סוגי האוכל. אין כזה דבר מנה אחת לכל אורח, אפשר לטעום גם מהסטייק, גם מהדג וגם מהפסטה עם הרוטב החם.
מגוון רחב של מאכלים טעימים, בטעמים שונים (צילום: shutterstock)
תנועתיות באולם - במקום שכל אחד ישב בשולחן שלו ולא יראה אורחים נוספים, האורחים מתערבבים ורואים אחד את השני. בנוסף, לפעמים מושיבים אנשים שפחות מכירים באותו השולחן ואז לא נעים, מפני שלא יודעים ממי לבקש שיעביר את האוכל שנמצא בקצה.
שותפים לעשייה - אורחים שעומדים בתור לבופה הם שותפים להכנת האוכל, חותכים מולם את הבשר ורוב המנות נבנות מול העיניים שלהם. הם רואים את האוכל ולא בוחרים אותו לפי טקסט שמנסה להסביר את מרכיבי המנה.
איך בוחרים בין השניים?
בשנים האחרונות רואים חזרה למה שהיה נהוג בשנות ה-80 - הגשה לשולחנות. בני הזוג רוצים שהאורחים יקבלו את כל האוכל ללא כל מאמץ, שהכל יהיה נוח ומכובד. הבחירה כנראה מושפעת מהחשש שישראלים יעמדו בתורים, יעקפו או לא יקבלו אוכל. מצד שני, לאחרונה אנו צופים בתוכניות טלוויזיה רבות בהן חווים עם השף את העשייה, מה שמגדיל את הבקשה לבופה.
יש ביקוש גדול להגשה לשולחן (צילום: יחצ קייטרינג מרלו)
בני הזוג צריכים להיות קשובים לקהל האורחים שלהם, במידה ורוב האורחים הם מבוגרים הגשת בופה אינה מתאימה, אם הרוב יהיו צעירים, סביר להניח שהם יעדיפו צורת הגשה בופה. גם אופי ומיקום החתונה זה נתון משמעותי שיש לתת לו משקל בבחירה.
באופן כללי, הגשה בסגנון בופה מורידה עלויות בחתונה, מה שמשפיע על הבחירה של בני בזוג. יש סוגי אוכלוסיות שלא מקבלים צורת הגשה מסויימת ולכן יש להתחשב בנתון זה. ואם אתם עדיין מתקשים בהחלטה, מומלץ להתייעץ עם חברת הקייטריג שתעזור לכם לאפיין את החתונה ולהתאים את ההגשה הנכונה.