אחת הדילמות הגדולות העומדות בפני בני הזוג, היא בחירת האוכל שיוגש לאורחים והאופן שבו הוא יוגש. סוג ההגשה משפיע על החוויה הקולינרית של המוזמנים לחתונה, ויכול לייחד את החתונה על פני אירועים אחרים.
אחד הנושאים המרכזיים עליהם נוטים ישראלים לדבר זה האוכל שהוגש בחתונה, ולכן כולם מודאגים מקריטריון זה. כדי לעזור בבחירה, הרשו לנו לפרוס בפניכם את כל אופציות ההגש המיוחדות על השולחן.
סוג ההגשה משפיע על סגנון החתונה (צילום: קייטרינג פלפל)
מנות שף
חברות
קייטרינג הרחיבו את סוגי ההגשות ומכינים גם מנות גורמה בחתונות. מתחם
מעגלים מציעים את אותו הקונספט אך עם חוויה חברתית בין כל אורחי החתונה, הם קוראים לזה 'פרי סטייל'.
שלומי לוי, בעלים מתחם
מעגלים מסביר ש"במקום שכל אורח יקבל מנה אחת, הם מקבלים ארבע מנות עיקריות שונות עם מרכיבי מזון מגוונים. האורחים יושבים במקומות ישיבה מתרבויות שונות, כאשר כל כמה דקות מחליפים את המנה המוצעת באולם".
הגשה מסוג זה מתאימה לזוגות שרוצים חתונה עם חוויה קולינרית מהנה, "כל אורח מקבל 16 מנות עד סוף האירוע, הם טועמים מכל המאכלים וזאת חוויה מהנה ומגוונת", מוסיף לוי.
מקומות ישיבה בסגנונות שונים עם מנות שף איכותיות (צילום: שלומי לוי)
אכול כפי יכולתך
ישראלים אוהבים לאכול וכשאוכל גורמה נכלל בדבר, אוהבים לאכול אף יותר. מדובר בסוג הגשה מרכזית, כאשר כל האוכל שמוצע בתפריט, ראשונות ועיקריות מוגש בבת אחת לשולחן.
אסף בן טוב, מנהל
קייטרינג אדום מסביר, "אחרי החופה מוציאים את כל האוכל למרכזי השולחנות, כל אורח יכול לאכול ממה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה. נוצרת אוירה אינטימית וכייפית בין האורחים, אוכלים ללא הגבלה ואין צורך לקום או לבקש מנה נוספת".
הגשה מסוג זה מתאימה יותר לזוגות שבוחרים להתחתן בתוך
גני אירועים או בשטח. "
אולמות אירועים לא משתמשים בהגשה כזו, זה מתאים יותר לתנאים חיצוניים. במקרה הזה, עלות מנה לאדם גדולה יותר מהגשה רגילה מכיוון שיש יותר אוכל", מפרט בן טוב.
על האש בחתונה
רבים יעידו כי הם אוהבים לראות את התהליך שבו מכינים להם את האוכל וזה משפיע על הבחירה שלהם. חברות קייטרינג מציעות להכניס את המטבח לחתונה ולהפוך את האורחים לשותפים בעשייה.
אתי אבוטבול, בעלים של
שורסקו ברזיל מסבירה על הרעיון, "הגריל נמצא מול האורחים, הם רואים איך מכינים את הבשר, הכל פרונטלי ומשם זה מגיע ישר לצלחת שלהם. מעבר לזה, זה כמו 'שואו', רואים את כל תהליך ההכנה וחותכים לכל אחד ישר לצלחת".
הגשה מסוג זה מתאימה לחתונות רבות, אך ברגע שרוצים שתהיה הגשה פרטנית לשולחנות, התמונה משתנה. "צריך הרבה אנשי צוות מיומנים, שיעברו בין כל שולחן ויחתכו לכל אורח מהשיפוד היישר לצלחת. דרישה כזו מייקרת את החתונה ולכן לא תתאים לכל חתונה".
על האש מול כל האורחים, חוויה מיוחדת (צילום: אתי אבוטבול)
מנות טפאסים
המנות הקטנות שהתחילו בספרד, הגיעו לארץ וכובשות גם את עולם החתונות. הקייטרינג מגיש מנות קטנות, אך מציע מגוון רחב יותר של סוגי מאכלים.
מיטל אבנר, מנהלת תיקי לקוחות
פלפל קייטרינג מסבירה על הרעיון, "בונים תפריט שמורכב מהמנות שלנו ומגישים אותן בצלחות קטנות, במקום שיחזיקו צלחות כבדות. האורחים אוכלים בעמידה או על שולחנות בר, הכלים הם שונים והמזנון פתוח כחצי שעה, תלוי באירוע".
הגשה מסוג זה מתאימה לבני זוג שרוצים חתונה בסגנון של קוקטייל או, מסיפה אבנר "לחתונות הפוכות שפותחים את כל האוכל מההתחלה ואז ממשיכים בחגיגות".