ברוב החתונות, שלב הקינוחים הוא לא החלק שמחכים לו במיוחד. לאף אחד אין תקווה גדולה מדי באשר למתוק שיגיע לשולחן. האורחים יעריכו גם סוכריות גומי מסוכרות על רחבת הריקודים, אבל שווה להשקיע עוד מחשבה קטנה בקינוח כדי להשאיר אצלם זיכרון טוב, וכדי לעשות את זה הגיעה השעה להיחשף לקינוחים יוצאי דופן, שיקפיצו לאורחים שלכם את מדד הסוכר והעניין בפה.
קייק פופס, עוגת גבינה ביס על מקל, פול אסנהיים (צילום: רפי דלויה)
מבחר טארטלטים
בקייטרינג אנדיב מציעים לקינוח מבחר טארטלטים צבעוניים ומעניינים בטעמים שונים, כך שחווית הבחירה במנה האחרונה נותרת פתוחה בפני האורחים. "מדובר בסוגים שונים של קרמים כמו: קרם מנגו, קרם פטל, קרם פטיסייר ופירות העונה. הטעמים מדויקים ומאוזנים למרות העובדה שמדובר בקינוח פרווה", מסביר שלומי ויצמן מבעלי
קייטרינג אנדיב.
ויצמן מוסיף כי "הטארטלט משלב בתוכו מספר טקסטורות ומרקמים שגורמים לטועמים ליהנות ממנו בצורה מושלמת".
מה הטארטלט שלך? קייטרינג אנדיב (צילום: בן יוסטר)
גלידת רול
בשילוב האקססוריז על הרחבה, הדרינקים, המוזיקה והאווירה, קבלו את הקינוח היישר מחופי תאילנד העונה לשם 'גלידת רול' של חברת
Scream Pri. בשיטת הכנה מיוחדת, מסביר גל המבורגר "אני מגיע עם גלידת בסיס ומגוון פירות מכל הסוגים: מנגו, אננס, אפרסק, תפוח, בננות, פסיפלורה, אבטיח, תותים, דובדבנים ועוד. במקביל לפירות, מוצעות תוספות יבשות כמו: מקופלת, גרנולה, גליליות ומרשמלו ומבחר של משקאות אלכוהוליים".
מי חשב על זה? קרפ מגלידה בטעם אישי, חברת סקרים פרי (צילום: יחצ)
"לאחר שאני קוצץ את הפירות על פלטה, מוסיף את גלידת הבסיס, תוספות יבשות ואלכוהול, אני יוצר גלידת רול בעזרת רולר". לדבריו השילוב של גלידה במבחר טעמים אינסופי ותהליך ההכנה גורמים לאפקט התפעלות מצד האורחים. המבורגר מציין כי גלידת הרול יכולה להתאים גם לקהל הטבעוני.
פודינג פירות יער
אם בחרתם להתחתן בחורף, דעו כי אתם לא לבד במערכה - העולם הקולינרי נערך גם הוא לעונה הקרה. שף פול אסנהיים, הידוע כשף של האלפיון העליון ומי שהיה אמון על הקייטרינג בחתונה של נינט, מחדש עם קינוח צבעוני ומרגש במיוחד - פודינג פירות יער.
"השילוב של אוכמניות, פטל, פטל שחור ותותים על מצע בצק עשוי לחם יוצר טעמים מדהימים. לאחר בישול ממושך של הפירות האדומים עם סוכר, נוצרת כמות נוזלים מספקת לתחתית הבצק וכך מערבוב המרכיבים נוצר פודינג יבש. אנחנו מגישים אותו בחתונות חורף".
פודינג פירות יער: הגרסה החורפית, קייטרינג פול אסנהיים (צילום:יחצ)
יש טבעונים בקהל? הסירו דאגה מליבכם, אייל טרומר, מקייטרינג קינוחים Trommer, מציע קינוח מחומרים טבעיים שמתאים לכל סוגי המוזמנים, "מוס סמיפרדו (חצי קפוא) מצופה בשוקולד קשיח המגיע במבחר טעמים: קפה, פרלינה, פיסטוק, שוקולד, וניל פצפוצים, פטל ועוד".
חגיגה לטבעונים: מוס סמיפרדו בטעמים מפתיעים, קייטרינג קינוחים טרומר (צילום: בן יוסטר)
"זה קינוח שמתאים לקהל הטבעוני ואינו מכיל בתוכו ביצים או חלב, ועשוי מחומרים טבעיים בלבד ללא חומר משמר", מסביר טרומר. לדבריו, השילוב של מוס שוקולד קשיח עם חמיצות של פרי גורמת לתחושת רעננות בפה המתאימה לעונת הקיץ.
קינוח מולקולרי
על טרנד הבישול המולקולרי כבר שמעתם? אם כן, מדוע לא להביא את החוויה המעבדתית והמסקרנת הזו ישר למנה האחרונה?
קונדיטור יואב דקלבאום בשיתוף
פלפל קייטרינג, מסביר על המחזה המקפיא, "בעזרת עמדה פרונטלית של גלידה בשילוב של חנקן נוזלי, אני משתמש בנוזל בסיס שהוא קרם אנגלז ובעצם שופך לתוכו את החנקן הנוזלי".
שיעור כימייה: קרם אנגלז הופך לגלידה (צילום:יחצ)
"בתוך עשרים שניות הקרם הופך גלידה, כאשר מעליו האורחים יכולים לבחור בתוספות מיוחדות כמו: כמו פירות יער, טופי, פאדג' שוקולד או שקדים מקורמלים".