למרות שקייטרינג ברוב המקרים מקפיץ את תקציב האירוע בהמון כסף, קיימות מספר דרכים להוזיל עלויות. לא משנה אם מדובר בחתונה, ברית, בת מצווה, אירוע משפחתי או עסקי. אם אתם מחפשים לחסוך בהוצאות הקייטרינג יש מספר דברים שתוכלו לעשות.
קינוחי קייטרינג (צילום: shutterstock)
מקום האירוע
אם אתם חוגגים בגינה, בית כנסת, גן אירועים או אולם אירועים, צפו לעלויות קייטרינג שונות לחלוטין. בעוד
גני אירועים ואולמות מצוידים בתנורים, תחנות הכנה וציוד מתאים. במקומות אירוע מאולתרים תצטרכו להקים "מטבח לווין" הכולל גנרטורים, אספקת מים, ציוד ועוד. הדבר כרוך בעלויות כספיות מאד גדולות, שלאו דווקא תכננתם להוציא. גם אירוע הנחגג בבית פרטי יכול להגיע להוצאות כספיות מטורפות, מאחר ורוב המטבחים בבתים הפרטיים לא ערוכים לאירועי ענק.
אלכוהול
חברות קייטרינג מסוימות יציעו לכם בר אלכוהול לאירוע. ברוב המקרים, עדיף לסגור על מספר משקאות שיכללו במחיר קבוע (בירות, יינות, קוקטיילים) ולא לשלם פר משקה, שכן בתחום האלכוהול קל לאבד שליטה בתקציבים. יש לכם חבר שאוהב משקה מיוחד שלא כלול בדיל? רכשו עבורו בקבוק. אם החלטתם לרכוש את כל האלכוהול בעצמכם, שימו לב שחלק מחברות הקייטרינג יחייבו אתכם בדמי חליצה, דמי שירות על חליצת המשקה ומזיגתו לאורחים. עלויות החליצה יכולות להגיע לעשרות עד מאות שקלים לבקבוק. בתחום הזה אתם חייבים לנהל משא ומתן, ייתכן שיפחיתו לכם מדמי החליצה או יוותרו עליהם. כמו בכל ההוצאות לאירוע, לא מזיק לנסות.
חברת הקייטרינג
תהיו בררנים, קיימות מאות חברות קייטרינג בארץ, בדקו בקפדנות מחירים ואיכות.
אל תחששו מחברות קייטרינג צעירות. שף חדש ולהוט רק מתחיל בבניית העסק שלו, ולכן סביר להניח שיגבה פחות מעמיתיו המבוססים. אולם, בגלל שמדובר בחברה חדשה ערכו מחקר קטן לפני שאתם שוכרים את שירותיה ובקשו הפנייה ללקוחות אחרונים.
היין כלול במחיר? (צילום: shutterstock)
סגנון הגשה
ברוב המקרים הגשה על ידי מלצר יקרה יותר מבופה. הגשה על ידי מלצר דורשת צוות גדול וחברת הקייטרינג תגבה עמלה על הצוות, בזמן שלכל שולחן יש לפחות מלצר או שניים המאיישים אותו. ככל שיהיו פחות אנשי צוות כך תשלמו פחות. עם זאת, גם בופה יכול להיות בעייתי. ארוחה בהגשה עצמית דורשת ציוד וכמויות אוכל גדולות יותר, שכן אנשים נוטים לאכול יותר כאשר הם מגישים לעצמם. בנוסף, עדיין צריך לשלם לצוותים שבעמדות ולמלצרים המגישים שתיה לשולחנות. לא תמיד ההבדל במחיר בין הגשה לבופה הוא כל כך גדול. מסיבה זו, הבחירה שלכם צריכה להקשר לסגנון החתונה שאתם מתכננים – סגנון הגשה על ידי מלצר יוצרת חוויה רשמית יותר, בעוד בופה הוא יותר עדכני ורגוע.
דג או בשר
באירועים רגילים אנחנו מכירים את השאלה דג או בשר היטב, אבל
קייטרינג יכול להיות תפריט פתוח לבחירתם של המוזמנים. הסיבה שהאורחים מתבקשים לבחור בין דג לבשר היא שעלויות האוכל מרקיעות שחקים ברגע שיש לאורחים אופציות מתפריט פתוח. במצב של תפריט פתוח, הקייטרינג צריך לספק כמויות גדולות של כל מנה כדי להבטיח שכל אורח יקבל מה שהוא מזמין. הדבר מכפיל את עלויות האוכל. ובנינו, זה גם די בזבזני. האלטרנטיבה השפויה היא להגיש שלוש אופציות של מנה עיקרית (דג, בשר ומנה צמחונית/טבעונית) כך שכולם יוכלו למצוא את עצמם. בדקו בקפידה אילו מנות בחרתם, והחליטו על תקציב שלא חורגים ממנו. כך תוכלו להימנע משדרוגים של תוספות מחיר למנה. "רק עוד 15 שקלים למנה", אבל עבור 400 אורחים, זה כבר 6000 ₪. לא נעים.