מכינים את העמוד
מכינים את העמוד.. הפעולה עשויה להימשך כמה שניות

קייטרינג לחתונה: השפים עושים חתונות

אתם מכירים אותם מתוכניות הריאלטי או ממסעדות השף המפורסמות שהם מפעילים, אבל מה הייתם אומרים אם הם היו אחראיים על האוכל שמוגש בחתונה שלכם, וכמה הייתם מוכנים לשלם בשביל התענוג?

קייטרינג לחתונה: השפים עושים חתונות 1
השף עומר מילר בפעולה, אולם האירועים שבע (צילום: דור מלכה) 

השנים האחרונות הן ללא ספק תור הזהב של עולם המסעדנות הישראלי. כולם הולכים למסעדות, מעריכים טוב יותר את האוכל ומבקרים על ימין ועל שמאל כל מנה, משל היו השופטים של "מאסטר שף". הרף הגבוה שמעמיד כיום החיך הישראלי מורגש היטב גם בחתונות ובאירועים, ולצד קייטרינג לאירועים שמשתבח עם השנים, גם השפים הבולטים בארץ התחילו להציע את כישרונם למתחתנים. אז מי מחכה לכם בעונת החתונות הקרובה?

שאול בן אדרת: "יזכרו את האוכל שלי לכל החיים" 

# מה הביא אותך לנישת החתונות? 

"אני לא עושה את הרבה, זה משהו של מידי פעם. לעשות חתונות זה תמיד כיף, זה משמח אנשים, יש בזה כסף טוב וזה חלק מהמקצוע. כשרוצים אותך, צריך לתת מענה גם לאירועים גדולים".  

# איך המנות שאתה מגיש שונות מהסטנדרט? 

"לכל אירוע יש את השפה, את הדרך ואת האמירה שלו. זה בדרך כלל מה שהזוג רוצה עם ההכוונה שלי. אם זה מנות שהן יותר בריאות, אוכל יותר קליל, או לחלופין תפריט שמותאם לאוהבי הבשרים. בחורף נראה יותר תבשילים, בקיץ יוגשו יותר דגים וכמובן אוכל של סוף החתונה. אני בונה את התפריט לפי פנטזיות האנשים. אם כלה מתה על ריזוטו, נעשה לה ריזוטו".  

# כיצד מתכננים תפריט לחתונה? 

"מי שבא אלי, מחפש את המנות המיוחדות של התרנגול הכחול, של קימל או Mr & Mrs Lee, אבל אני נוהג לכוון אותם ולעשות הפרדה בין הפנטזיה למציאות. בסופו של יום, באירוע של 500 איש, מגיעים כל מיני סוגים של אנשים, צעירים, מבוגרים, מתוחכמים יותר, מתוחכמים פחות ולכן צריך לכוון שהאוכל באירוע יתאים לכולם". 

# אתה עובד עם אולמות מסוימים? 

"אני עובד הרבה עם גני אירועים של כוכב הים בקיסריה. בדרך כלל אני מגיע כשף אורח ומשדרג את האוכל ומכין כמה מנות משלי".  

# זה צעד שבא ממקום כלכלי?  

"יש בזה מן הכלכלי, אבל לצד זה יש גם הרבה סיפוק. להרים אירוע משמח כמו חתונה, לראות אורחים מאושרים ולדעת שהם יזכרו את האוכל שלי לכל החיים - זה נותן משהו, חוץ מכמה שקלים".  

# טרנד קולינרי שנראה בשנת 2015? 

"הגשה פחות מסודרת, בסגנון פראי כמו מריחה על בוצ'ר, מרכיבים של ירקות ורטבים. שימוש בירקות צבעוניים, אספרגוסים, סלקים, תפוחי אדמה סגולים, הרבה ממה שמוגש במסעדות. 

"בנוסף נכנסו הרבה מנות קטנות מסוגי טאפאס ומנות חלוקה. אנחנו כבר לא מתמקדים במנה האישית, הדגש הוא סביב חלוקה נעימה ואסתטית, עם פרופורציות נכונות, שיראו שיש במנה משהו מאחוריה".  

מחיר: משתנה בהתאם לחומרי הגלם וכמות המוזמנים. 

* קייטרינג קימל בניצוחו של שאול בן אדרת.  

קייטרינג לחתונה: השפים עושים חתונות 2
המוזמנים לא יפסיקו לדבר על החתונה שלכם (צילום: shuterstock)

עומר מילר: "כל לקוח בחתונה הוא כמו לקוח במסעדה"

# מה הביא אותך לנישת החתונות? 

"התחלתי את הדרך שלי בקייטרינג פוד ארט לפני שמונה שנים. אחרי הפסקה של שמונה שנים, אולם האירועים שבע בתל אביב ביקש ממני להקים עבורם קייטרינג אין האוס והחלטתי ללכת על זה. היה לזה ערך סנטימנטלי ונוסטלגי עבורי. גם כאתגר מקצועי זה נשמע לי מעניין, הקמנו יחד את קייטרינג Bazaar". 

# איך המנות שאתה מגיש שונות מהסטנדרט? 

"אני מנסה לעשות את האוכל שאני עושה במסעדה ולהביא אותו גם לאירועים. אני לא רואה צורך בשינוי גדול, מבחינתי כל לקוח בחתונה הוא כמו לקוח במסעדה ואני רוצה לתת לו יחס אישי. אני מנסה להביא את 'האני מאמין' שלי גם לעולם הקייטרינג". 

# כיצד מתכננים תפריט לחתונה?  

"זה נורא אינדיבידואלי, אני מנסה להתאים לכל לקוח את הארוחה שתתאים לדמיון האישי שלו. לפני עשר שנים, הייתה תקופה שהיו קוראים למנות גורמה, מנות אישיות ומדויקות. מאז כבר חלף הזמן והסטריט פוד נכנס חזק לעולם החתונות. אני מדבר על אוכל רחוב בגרסה משודרגת. אני מנסה להביא שילוב של כמה דברים ולא מתקבע על כיוון אחד. 

"למשל בכניסה למתחם, הקמנו מאפיה פרונטלית ענקית מתנורי אבן גדולים. שם מכינים פוקצ'ות, בייגלה ירושלמי, פיתות ולחם לעיני הלקוח. זה נורא מרשים, טעים וכיף לקבל את זה כבר בכניסה. זה משהו שאני מאוד גאה בו כחלק מהפתיחה של הקייטרינג החדש". 

# אתה עובד עם אולמות מסוימים? 

"אני עובד רק עם שבע, האירוע הראשון שלנו היה בתחילת חודש ינואר". 

# זה צעד שבא ממקום כלכלי?  

"כל דבר שאני עושה בעולם העסקים הוא מן הסתם כלכלי. הקמתי את הקייטרינג, אך חשוב להבין שזה לא רווחי עד מאוד. מי שנכנס לעסקי המזון יודע שמיליונר הוא כבר לא יהיה". 

# טרנד קולינרי שנראה בשנת 2015? 

"אני לא יודע לנבא מה בדיוק הולך לקרות. אני נפגש עם כל כך הרבה אנשים בעלי מחשבות ופנטזיות שונות, בטח שמעורב בזה אירוע חתונה, אבל בכל זאת אני מאמין שאוכל רחוב, שהתחיל כבר לפני שנתיים, ימשיך לתפוס תאוצה". 

מחיר: מגולם בסגירה מול אולם האירועים 'שבע'.

קייטרינג Bazaar של עומר מילר ניתן באולם האירועים 'שבע' בת"א.

קייטרינג לחתונה: השפים עושים חתונות 3
לא אכלנו את זה במסעדה? המנות שיבלבלו אתכם (צילום: shutterstock)

חיים כהן: "אתה שותף לרגע הכי חשוב בחיים שלהם"  

# מה הביא אותך לנישת החתונות? 

"בעברי, עשיתי קייטרינג לאירועים עוד בשנת 87, כשפתחתי את 'קרן' באבן גבירול. זה היה שנתיים לאחר פתיחת המסעדה ונבע בהתחלה מצורך כספי. אחר כך די התאהבתי בזה, יש בזה משהו מקסים. חשוב להבין שיש הבדל גדול בין אירוע של 500 איש, לבין מסעדה עם קליינטים. באירוע אתה צריך שבן אדם אחד יהיה מרוצה וזה בעל השמחה, כל שאר האורחים באים לבלות ולשמוח. 

"יש משהו נורא יצירתי ומענג באירועים, אתה שותף לרגע הכי חשוב בחיים שלהם. הכל יחד מייצר אנרגיות מאוד טובות ומענגות בהצלחה של הדבר". 

# איך המנות שאתה מגיש שונות מהסטנדרט? 

"היום כמעט לכל אירוע יש מפיק וקונספט, זה לא כמו החתונות שהיו פעם. לכל אירוע יש תנאי שטח משלו ואתה צריך להתאים את עצמך לתנאים, לרצונם של החתן והכלה ולמפיק. זה מוליד מנות שבחלקן מאוד דומות לאוכל שיש במסעדה. הסיכויים שרוב הזוגות ששוכרים את שירותי היו במסעדה הם די גבוהים". 

# כיצד מתכננים תפריט לחתונה? 

"אני יושב עם הזוג ומקשיב למה הם אוהבים, איזה סוג אוכל היה משמח אותם, מה החלום שלהם בתוך האירוע ואיך הוא קשור לאוכל. אני בא מהמקום הזה ומשם מציע את עצמי ואת הרעיונות שלי. זה דיאלוג שהוא נורא חשוב. ממש כמו שאתה מגיע לחייט והוא תופר חליפה למידותייך. 

"המנות שאני נוהג להגיש הן בדרך כלל המנות שאנשים אוהבים במסעדה, כמו למשל: סשימי טונה, קובניה מבשר חי, פריים ריב בסגנון מעדניה. אני מביא מקרר וויטרינה גדול ונותן לאורחים לבחור את  סוג הבשר שהם רוצים. אנשים אוהבים לראות את תהליך הכנת האוכל, כמו במטבחים פתוחים כשהעשייה של האוכל מתבצעת מול העיניים. המוטיבציה שלנו היא להביא את האוכל של המסעדה לתוך האירוע. לתת תחושה כאילו הגעת למסעדה טובה ואכפת לך מכל אחד ואחד". 

קייטרינג לחתונה: השפים עושים חתונות 4
כשאתה מצליח להגיע לעוד אנשים שאולי לא יבקרו במסעדה שלך, אתה משמח אותם (צילום: יחצ) 

# אתה עובד עם אולמות מסוימים? 

"אני לא חתום עם אף אולם, אבל יש משא ומתן בימים אלו עם אולם אירועים ספציפי. בגדול מגיע לכל מקום שיוצרים איתי קשר". 

# זה צעד שבא ממקום כלכלי?  

"התחלתי ממקום כלכלי, אבל זה לא סותר את העובדה שאני מאוד אוהב לעשות את זה. גם מסעדה זה מקום כלכלי ואתה צריך לאהוב אותה. קייטרינג זה אתגר גדול וכשאתה מצליח להגיע לעוד אנשים שאולי לא יבקרו במסדה שלך, אתה משמח אותם ומגיע ללב שלהם". 

# טרנד קולינרי שנראה בשנת 2015? 

"כמו בכל דבר שקורה בעולם, יש מעבר בין עולם ישן לעולם חדש. העולם הישן של האירועים הוא אוכל שמוגש במרכז השולחן ומלצרים שעוברים ושואלים: דג או בקר?היום הצעירים מחפשים אווירה אחרת, משהו יותר משוחרר. אנשים היום מחפשים תוכן גם באוכל ולכן קונספט שייכנס חזק הוא עמדות. עמדה בסגנון בית קפה קטן, בר יווני, או אפילו עמדה ירוקה לצמחונים ולטבעונים שכולם יוכלו ליהנות ממנה".

מחיר: 350 שקלים ומעלה.  

* 'הקייטרינג' בניצוחו של שף חיים כהן. 

קייטרינג לחתונה: השפים עושים חתונות 5
מביא את המסעדה לאירוע, שף אביב משה (צילום: יחצ)

אביב משה: "זה כמו ליצור מסעדה ליום אחד"

# מה הביא אותך לנישת החתונות? 

"זה עניין של ביקוש, אנשים פונים אלי ומבקשים וכשיש לי זמן ועניין, אני הולך על זה. זה יכול להיות פעם בחודש, כמה פעמים בעונה או שלפעמים בכלל לא מחוסר זמן. זה מאוד דינאמי".

# איך המנות שאתה מגיש שונות מהסטנדרט? 

"אני מביא את המסעדה ואת אווירת התפריט. הדבר הכי חשוב הוא שאני אני יודע מה לא לעשות. עבור 300-400 איש שמגיעים לחתונה, לא כל המנות מתאימות לכולם. גם רמת הדיוק צריכה להיות שווה בפני כולם, מהמנה הראשונה ועד האחרונה. 

"המנות משתנות לפי קהל וקונספט האירוע, אני אוהב לשלב דגים נאים, להכין את האוכל לעיני הלקוח ולהרכיב את המנות מול העיניים של האנשים".

# כיצד מתכננים תפריט לחתונה?

"זה תלוי בהרבה משתנים כמו למשל: מיקום, מזג אויר, עונה, סוג קהל וסוג האירוע. זה היופי באירועים, אני עושה את זה כמו שתופרים חליפה אצל חייט. אני מתחיל מהמגבלות ומשם בעצם נולד התפריט". 

# אתה עובד עם אולמות מסוימים?
 
"לא משהו ספציפי אבל גם לא כל מקום. אם אני מרגיש חיבור נכון, אני אלך על זה". 

# זה צעד שבא ממקום כלכלי?  

"יש בקייטרינג משהו שהוא מעבר לכלכלי. לצאת מקונספט של סרוויס ולעבוד על תפריט,  זה כמו ליצור מסעדה ליום אחד. זה כיף, מעניין ובעיקר מאתגר. רוב הזמן אני במסעדה ולכן להוציא את הראש החוצה וליצור עוד משהו זה כיף". 

# טרנד קולינרי שנראה בשנת 2015? 

"אנחנו נראה יותר ויותר Open kitchen בחתונות. גם קונספט שף אורח תופס תאוצה ואני מאמין שזה רק ילך ויגדל". 

מחיר: משתנה בהתאם לתפריט.  

*קייטרינג אביב משה דרך מסה.  

במי הייתם בוחרים להיות אמון על הקייטרינג בחתונה שלכם? בואו לספר לנו בעמוד הפייסבוק של וואלה! מזל טוב 
X
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם