שווארמה חמה, חומוס ופטריות, מי צריך יותר מזה בשעת האפטר פארטי? פלפל קייטרינג (צילום: רן בירן)
עונת החתונות נוחתת עלינו מוקדם מהצפוי ואליה מצטרף רף קולינארי גבוה בגזרת האוכל, אז איך עוד ניתן לחדש ולרענן לאורחים את החך בשעה הכי קריטית של החתונה, שעת האפטר פארטי?
אז נכון שבמצב השיכרות והעייפות של סוף הערב לא מדובר בקהל הכי ביקורתי שיש, אבל חשבתם על כמה כיף יכול להיות כשתגיעו לעמדת הלייט נייט ולא תמצאו בפעם המיליון המבורגר בלחמניה? קבלו את החידושים סביב המנה האחרונה בהחלט בחתונה.
טאקו סופלקי אסאדו
קבלו את הקונספט הלילי של קייטרינג אגריפס מקבוצת מחניודה, הטקס מתחיל עם כניסת וואן לקראת סיום האירוע, "אנחנו מחנים במקום אסטרטגי במתחם האירוע שנבחר מבעוד מועד ושני טבחים מתחילים לייצר את ארוחת הלייט נייט, בחלק הקדמי של הוואן, ממש מול עיני האורחים", מסביר יהב יעקב.
מדובר במנת נישנוש לילי הנקראת טאקו סופלקי אסאדו "אנחנו מכינים טאקו מקמח תירס, בשילוב ליים, כוסברה, סלסלת עגבניות וקוביות של סופלקי אסאדו שבושלו במשך שמונה שעות בתוספת צ'ילי חריף, מנה כיפית שמתאימה בדיוק לסגור איתה את הערב", מסביר יעקב.
מוכנים לנישנוש? טאקו סופלקי אסאדו, קייטרינג אגריפס (צילום: יהב יעקב)
ג'ירוס שווארמה
הבחירה של שלו חביב, מבעלי
פלפל קייטרינג, להגיש מאכל ישראלי אהוב, בשעת לילה מאוחרת עבור קהל רעב ומבושם היא: דוכן שווארמה. "אנחנו פורשים עמדה שמשלבת שיח שווארמה, גרגירי חומוס ופטריות, סלטים ומיני פיתות, ממש כמו בדוכני שווארמה", מסביר חביב.
מי אמר שווארמה ולא קיבל? (צילום: פלפל קייטרינג)
לדבריו ניתן להגיש את המנה גם בצלוחיות קטנות או לחלופין במיני פיתות. "שווארמה זה מאכל שכל הישראליים אוהבים וכשיש טבח שחותך את הבשר ומגיש את המנה חמה לאורחים במקום, זה הכי מתאים לשלב המאוחר של החתונה", מסכם חביב.
חלה חתן כלה
זוכרים את התמונות של ההורים שלנו ביום חתונתם? בהן אמא עומדת מצד אחד, אבא מצד שני ובניהם חלה משתרכת באורך הגלות? ובכן, תתפלאו אבל ההיסטוריה חוזרת.
אייל אלגבי, שף ומנהל מטבח, מקייטרינג טעם וצבע מספר "קוראים למנה חלה חתן כלה. אנחנו מעמידים מספר חלות גדולות והופכים אותן לסנדוויצ'ים ענקיים, אותם אנחנו מגישים גם כמנה צמחונית וגם בשרית".
החלות והנוסטלגיה, מנת חלה חתן כלה של קייטרינג טעם וצבע (צילום:אייל אלגבי)
לדבריו, הכריכים משלבים: פרוסות רוסטביף, בקר, או עוף, בשילוב ירקות מוקפצים וירקות אנטיפסטי. "אנחנו פורסים את החלות ומכינים את הכריכים מול האורחים", אומר אלגבי ומוסיף "זה משהו שכיף לאכול, לא מלכלך יותר מדי ולא יגרום בשום מצב למסיבה להיפסק".
פיש אנד צ'יפס
כי מי אמר שכל עמדת לייט נייט מחויבת להגיש בשר? בקייטרינג זיו שלף, מציעים חלופה קלילה בעמדת הנישנוש הלילי. "אנחנו מגישים מנת פיש אנד צ'יפס, בציפוי טמפורה בליווי פלח לימון ורוטב מיונז צלפים שמוגש מלמעלה. זו מנה כיפית וקלילה שלא מצריכה ישיבה או צלחת", מסבירה אילנית.
לא מצריך ישיבה או צלחת, מנת הפיש אנד צ'יפס של קייטרינג זיו שלף (צילום:יחצ)
לדבריה, מנת הפינגר פוד מוגשת בתוך קונוס עם מזלגון, אך קיימת גם האופציה להגיש אותה בנייר עיתון לפי דרישה, "ממש כמו שמגישים באנגליה", היא מסכמת.