החיפוש אחר המקום האידיאלי להתחתן בו, הפך לאחרונה למשימה מורכבת וכמעט בלתי אפשרית. הרבה מהזוגות מחפשים מספר אלמנטים במקום אחד, למשל אווירה של טבע ומרחבים בשלב קבלת הפנים ובהמשך אנרגיות של מסיבה מטורפת בחלל סגור.
במתחם האירועים החדש אלכסנדר שבשרון, חשבו על כל אלו לפני שלב ההקמה ואף ירדו לרזולוציות הקטנטנות, שיגרמו לחתונה שלכם להפוך לערב ייחודי ולהעניק לאורחים חוויה קולינרית בלתי נשכחת. איך הם עושים זאת?
(צילום: ערן פז, עריכה: אמיר קוטיגרו)
מתחם קולינרי אחיד וגדול
מנכ"ל ובעלים של
גן האירועים אלכסנדר שבשרון,
מני הרמן מסביר מה הופך את המקום למיוחד ואטרקטיבי, "הלכנו על קונספט של ארבע אבני יסוד: אבן, עץ, ברזל וירק ויחד איתם הרכבנו את אלכסנדר. הלכנו יותר לכיוון של הוינטג', רטרו והרבה used". בניצוחו של האדריכל
ירון טל, המתחם משלב צמחיה ירוקה לצד חיפויי עץ טבעיים, תקרות זכוכית ואריחי בריקים.
על חלוקת השטח מסביר הרמן כי אלכסנדר מורכב משני מתחמים, "זה חצי גן שהוא תחת כיפת השמיים וחצי גן שהוא תחת תקרת עץ. מה שמחבר בניהם זו בריכת שיקוף מעל גשרוני עץ", הוא מוסיף, "אלו יוצרים לנו מתחם קולנירי אחד גדול ויותר מתחמים ליהנות בהם".
חוויה כוללת המשלבת ארבעה יסודות: אבן, עץ, ברזל וירק (צילום: יחצ)
לשאלה הגדולה למה זוגות צריכים לשים לב, רגע לפני שהם בוחרים מקום להתחתן בו, משיב הזוג המאושר ענבר פלד ויאיר קירשנר כי מעבר לנראות של המקום, יש עוד דברים שחשוב לבדוק לעומק, "האוכל, ההתנהגות ובעיקר מי מדבר מולך, כשאתה יודע שיש מישהו לסמוך עליו, שלא משנה מה - הוא יעזור לך בכל דבר שתירצה".
חוויה כמסעדת שף
גולת הכותרת של מתחם האירועים אלכסנדר סובבת סביב התפריט העשיר והמגוון. הרמן מייחס להיבט הקולינרי בחתונות משמעות רבה, כשם שסועד מגיע עם ציפייה גדולה למסעדת שף, "אני רוצה לטעום את כף היד של השף ולא ליהנות ממנה אחת. אנחנו נותנים לו חוויה למרכז שולחן, חוויה כמסעדת שף, זה קונספט חדשני שהבאנו אותו כאן, לארץ".
מקרון עם פטה כבד אווז, על ריבת בצל ויין ופירות יער חמצמצים (צילום: יחצ)
על הפן הקולינרי במתחם אלכסנדר מנצח שף יואב הרט, המעמיד סטנדרטים קולינריים גבוהים וקונספט של מסעדת גורמה. לדעתו המנה הפופולרית ביותר היא לחמנית הבאן, "זו לחמנית שמרים אסייתית מאודה ולא אפויה, עם אסאדו מפורק, עם ברביקיו ומירין וסויה".
המנה המנצחת: לחמנית באן אסייתית במילוי אסאדו מפורק (צילום: יחצ)
הרט מתייחס גם לגזרה המתוקה של הערב ומחדד כי המטרה במנות האחרונות היא בעיקר לרענן, "אנחנו עושים תחנות פבלובה פראית כזו, עם פלטות של מרנגים, שאנחנו גם נותנים חוויה מול האורח, שוברים לידו את שברי השוקולד, את המרנגים ואת הקצפות, והאורח חווה את זה, רואה את זה, לפעמים גם נותן ביס ולוקח חתיכה".
"הזוגות, יחד איתנו בונים את החוויה"
ובכן, אם גם אתם עייפתם מהשגרה הבנאלית של עולם החתונות ומתחשק לכם לרענן עם חוויות חדשות, הרמן מחדד כי היום הדבר הדרוש הוא בעיקר לצאת מהקופסא, "מעטיפה של דברים, קופסאות ומארזים מיוחדים, הכל מגיע בקיטים אחרים עם הדגשים וירידה לפרטי פרטים וכל אירוע פה מקבל קונספט שונה, כי הזוגות יחד אתנו בונים את החוויה".
בונים יחד את החוויה, עד לפרטים הכי קטנים (צילום:יחצ)
הרמן מסכם, "לכל כלה, יש את החלום ילדות, איך היא רואה את עצמה בזמן חופה ומה היא הייתה רוצה שהאורחים ייהנו ממנו ואנחנו פה כדי להגשים לה אותו".