תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון

אין ספק שהקולינריה בגני האירועים מתעלה על עצמה כל פעם מחדש, ואם נדמה לכם שהשפים של גני האירועים שברו את הרף בשנה החולפת, אתם עוד לא יודעים מה מחכה לכם השנה. תתכוננו, זה הולך להיות טעים

כשאנחנו מגיעים לאולם חדש אנחנו מתפעלים מהעיצוב, מהגן ומהנוף הנשקף ממנו, אבל האמת שמה שבאמת מעניין אותנו יותר מכל דבר אחר זה מה מחכה לנו על הצלחת. כשהרף הקולינר עולה התיאבון רק גובר, ולכן רגע לפני שמסתיימת לה שנת 2016 שוחחנו עם שפים מובילים בגני האירועים וגילינו אילו טרנדים קולינריים מחכים לנו בשנת 2017, אילו מנות חדשות נטעם ומה מחכה לנו בגזרת הקינוחים. אנחנו כבר יודעים מה יגישו לכם באולמות אירועים בשנה הבאה, רוצים לדעת גם?

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 1
טעמים שלא יישכחו לעולם, מנה מעוררת תיאבון המוגשת במתחם האירועים טרויה (צילום: יחצ)

משנים את כללי המשחק באולמות האירועים

תחשבו על מנות שמוגשות באולמות אירועים, עכשיו תחשבו רחוק, טעים ויפה והרי לכם התחזית לחוויה הקולינרית לשנת 2017. 
החידושים בתחום הקולינרי מצביעים על מנות שצועדות לכיוון מנות גורמה, כאשר הטעמים החדשים והשילוב בפרודוקטים טריים הופכים חתונה לחוויה קולינרית שאין כמותה.

"בין המנות שאנחנו מציעים ניתן למצוא לחמניית באן אסייתית מאודה עם אסאדו מפורק שמוגשת עם ברביקיו, מירין וסויה. בנוסף, אנו מגישים קציצת אנטריקוט שהיא למעשה המבורגר על ופל בלגי עם כבד אווז, סשימי עם כדורי מלון ואפונת ווסאבי זה 'מאסט' וכמובן שלא מוותרים על מנה של מקרון עם כבד אווז שיושב על ריבת בצל ויין", מספר יואב ארט, השף של גן האירועים אלכסנדר.

השינוי בחוויה הקולינרית בא לידי ביטוי גם בכלי ההגשה, אם עד עכשיו כלי הבישול הסתכמו בסיר ומחבת טפלון, היום היצע הכלים הוא מרשים הרבה יותר וכולל אופציות מגוונות שיתרמו ליצירת טעמים חדשים ובלתי נשכחים. מקס פרננד, השף של מתחם האירועים טרויה מסביר, "יש יותר דגש על בישול מולקולרי, ולכן אנחנו עובדים עם ראנרים. הכלי הזה מאפשר להוציא מחומרי הגלם תוצאות ייחודיות שאינן אפשריות בשום דרך אחרת, מרקמים חדשים, טעמים וצבעים עזים - והכל באופן טבעי לחלוטין. גם התנורים הם יותר חזקים ויכולים להגיע לרמת עישון, מבחינת כלי מטבח זה עולם חדש לגמרי".

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 2
חוויה קולינרית יוצאת דופן, גן האירועים אלכסנדר (צילום: יחצ)

"הישראלים לא כל כך מוכנים לקבל את מנות הגורמה"

על אף החידושים הגדולים בתחום הקולינרי והרצון העז של השפים לשלב את מטבח הגורמה בתפריט אולמות האירועים, נראה כי הישראלים עדיין לא שם ומעדיפים להמשיך עם המנה המוכרת, "הישראלים לא כל כך מוכנים לקבל את מנות הגורמה ומעדיפים את הסטייק", טוען פרננד. 

המנות העיקריות עדיין מציעות דג, סטייק או פרגית אך עם זאת הן מגיעות עם 'טוויסט', כאשר השפים מוסיפים להן מרכיבים שונים וטעימים. "מנת הדגל שלנו היא טורנדו רוסיני אשר בנויה מתפוח אדמה מדורה ועליו פילה בקר ונתח כבד אווז צרוב, עטופים ברוטב חם של דמיגלאס לצד גזר ננסי ואפונה סינית", משתף אוהד אלמקייס, השף של אולמי נסיה.

השינוי המהותי בחוויה הקולינרית בא לידי ביטוי דווקא במנות הפתיחה ובמנות הראשונות, "בכל הנוגע למנות הראשונות וקבלת הפנים יש תבשילים חדשים, מנות של טאפסים כמו קרואסון סלמון, סביצ'ה וסנדביץ' צרפתי עם פילה בשר", מפרט אלמקייס. "אנחנו עובדים עם קונספט ה'סטריט פוד' שנהיה פופולרי מאוד", מספר ארט על סגנון האוכל המוגש ומוסיף, "המנות משולבות עם מיני פיתה ואוכל רחוב כמו קציצה ישראלית עם טחינה, דבש וסילאן שמוסיפות לו טעמים חדשים".

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 3
לא תרצו לוותר על ביס אחד, מנה עיקרית המוגשת באולמי נסיה (צילום: יחצ)

למרות שנראה שהמנות העיקריות עם הטעם המוכר והידוע עדיין צועדות ברשימת המנות המבוקשות, נראה כי ישראל מוכנה לשינוי ויתרה מכך, נראה שהשינוי בתרבות הקולינרית לא רחוק מאיתנו. "אני חושב שלקראת 2017 המטבח הפתוח באולמות האירועים יפרוץ, זה כבר קיים בארץ אך לא בקנה מידה גדול", טוען פרננד ומוסיף, "האורחים יקבלו תפריט שולחן וכל אחד יוכל להזמין את המנה שהוא רוצה". גם אלמקייס שותף לדעה כי תרבות הקולינריה משתנה והופכת לחוויה ייחודית יותר, "השאיפה שלנו היא שהאורחים שמגיעים לא ירגישו באולם אלא במסעדה גדולה עם טעמים אותנטיים תוף כדי השקעה בחומרי הגלם של כל מנה ומנה".

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 4
''סטריט פוד'' שימיס אתכם, גן האירועים אלכסנדר (צילום: יחצ)

מעלים הילוך בגזרת הקינוחים

יש אנשים שאומרים שקינוחים בחתונה זה החלק הכי פחות טעים, אבל לא ב-2017, שכן הקינוחים החדשים מציעים טעמים שפותחים את כל חושי התיאבון. "היום קינוח פרווה הוא לא פחות טעים ומושקע מקינוח חלבי", מדגיש פרננד ומוסיף, "אנחנו עושים עיצובים של שוקולד ומביאים את זה לידי ביטוי בצלחת בקונדיטוריה".

חושבים שזה הכל? אלמקייס גורם לנו לפנטז עוד יותר ומספר מה מחכה לאורחים בנסיה, "אנחנו מגישים קינוחים חמים, סופלה ופאי תפוחים שמוגשים עם חליטות תה, צ'אי מסלה והחידוש האחרון שלנו הוא סחלב חם עם בוטנים, קוקוס קלוי וקינמון". גם במתחם אלכסנדר לא מזניחים את הקינוחים ומפתיעים עם מנות מרעננות, "חוויית הקינוח כוללת גם 'שואו' מול האורח, אנחנו שוברים לידו את השוקולד ואת המרנגים ומכינים את הקצפות והאורח רואה את זה וזה חלק מהחוויה", מפרט ארט. 

אפשר לומר שהתיאבון שלנו נפתח, הצבעים והטעמים החדשים עוררו בנו את הרצון להיות ברגע זה בחתונה ולא לוותר על אף ביס. עד שזה יקרה אנחנו נמשיך להתבונן בתמונות ונקווה ששנת 2017 תגיע במהרה ואיתה החידושים והשינויים בתחום הקולינרי.

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 5
הקינוחים המתוקים והמושחתים ביותר, מתחם האירועים טרויה (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 6
קינוחים מפתיעים שישאירו טעם של עוד, אלכסנדר (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 7
מנות מלאות בטעמים ועשירות בצבעים, נסיה (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 8
חגיגה של טעמים בלתי נשכחים, טרויה (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 9
מנת טאפאס עשירה וטרייה , אלכסנדר (צילום, יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 10
מנות מושקעות ומעוצבות, נסיה (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 11
מאכלים טריים יוצרים בלתי נשכחת, אלכסנדר (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 12
חומרי גלם טריים ורעננים, נסיה (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 13
טעמים מתוקים שנמסים בפה, טרויה (צילום: יחצ)

תשמרו מקום בבטן: חידושים קולינריים מעוררי תיאבון 14
בשרים משובחים על הפלנצ'ה, טרויה (צילום: יחצ)

איזו מנה הייתם רוצים לקבל בחתונה? שתפו אותנו פה בתגובות או בעמוד הפייסבוק של וואלה! מזל טוב