אחד האירועים המרכזיים בחתונה, איך שלא נציג את זה, הוא הכיבוד. לא
פעם אנו נתקלים באנשים שחוזרים מחתונה וכל שהם יכולים לדבר עליו (מלבד כמה יפה
הייתה הכלה) הוא האוכל שהוגש באירוע, האיכות, הכמות ואופן ההגשה. אז לפני שאתם
ניגשים לבחור קייטרינג לחתונה, כדאי לבחון את כל הסגנונות השונים ורק אז להחליט, עדיף שלא להיחפז ולהכריע הכרעה מוטעית ובעייתית.
פרוש לפני העיניים (צילום: shutterstock)
קייטרינג
בופה וקייטרינג הגשה
חלק מהזוגות מעדיפים לבחור קייטרינג בופה. משמעות הדבר היא שבמהלך
החתונה תוצבנה עמדות
עמוסות במזונות שונים והאורחים ייגשו לעמדות ויעמיסו את צלחותיהם. לעומת זאת, קייטרינג
הגשה נעשה על-ידי מלצרים והאורחים מקבלים את המנות השונות ישירות לשולחן.
יתרון גדול של קייטרינג בופה הוא בכך
שהאוכל פרוש לראווה באירוע ונותן תחושה של שפע ועושר. יתרון נוסף הוא בכך שהמזון הינו נגיש לאורחים וביכולתם לשוב לעמדת המזון ולקחת עוד כאוות
נפשם. אם תבחרו לערוך קייטרינג בופה, תגלו
שהזרימה באולם היא חופשית, אין לחץ, מי שרעב, אוכל, ומי שמעדיף להשתהות, נח.
יחד עם זאת, החיסרון המהותי של קייטרינג בופה הוא בבלגאן העלול
להיווצר כאשר המונים צובאים על עמדות המזון. אי-הסדר עלול לגרום לעוגמת נפש עבור האורחים.
קייטרינג בופה מאפשר יותר סדר, חלוקה ברורה לזמנים, יצירת ציפייה בקהל וסגנון
הארחה מקובל. כך, אורח מבוגר יותר לא יצטרך להמתין לאוכל כאשר האורח הצעיר והנמרץ
יותר אץ-רץ להעמיס את צלחתו במזון.
חלבי או
בשרי
העלייה הניכרת בכמות האנשים המעדיפים אוכל מן הצומח ולא מן החי, גורמת
לשירותי קייטרינג רבים להציע אפשרות של קייטרינג חלבי, קייטרינג בשרי או קייטרינג
מעורב. מובן שאם אתם שומרים כשרות, או במידה שהאולם שבו נערכת החתונה שומר כשרות, רק
שתי האופציות הראשונות רלוונטיות.
קייטרינג בשרי מכיל גם אופציות צמחוניות (התוספות השונות), וניתן לשלב
בו תפריט צמחוני מצומצם שכולל פשטידות, ירקות ממולאים באורז ועוד. ישנם המעדיפים תפריט צמחוני מסיבות שונות:
תזונה נכונה, דיאטה, רצון לאכול ארוחת ערב קלה ועוד. האופציה המועדפת היא קייטרינג
מעורב הכולל תפריט בשרי עשיר ותפריט צמחוני מגוון.
בקייטרינג חלבי ישנה סכנה שהמוזמנים עלולים לצאת מהאירוע רעבים או
לא-שבעים דיים. עם זאת, קייטרינג חלבי עדיף לא אחת במידה שאתם מעוניינים להציע
תפריט לא שגרתי, לא מעייף וקליל, ובמידה והחתונה שלכם כשרה תוכלו להגיש קינוחים
עם שוקולד אמיתי ולא פרווה.
הגשה לשולחן (צילום: shutterstock)
סגנון
הקהל
אתם מן הסתם מכירים את קהל המוזמנים שלכם. נסו לבדוק איזו שיטה תתאים
לקהל זה ואיזה סוג של קייטרינג לאירועים יתאים למוזמנים. ברוב המקרים, ההמלצה היא לספק תפריט
בשרי עם אופציות לצמחונים. במידה שאתם נישאים בחתונה דתית, חשוב להקפיד על תפריט כשר
ולדאוג שלעסק תהיה תעודת כשרות תקפה החתומה על-ידי המועצה הדתית המקומית.
כדאי להגדיל את מספר האופציות ולא להסתפק במזונות בנאליים מדי. לגבי
עניין הבופה או ההגשה, סגנונות קייטרינג כאלה הם עניין לבחירתכם בלבד ורק אתם
יכולים לערוך את הבחירה. עם זאת, במידה שישנם לא מעט מוזמנים מבוגרים בקהל,
קייטרינג הגשה יהיה עדיף ללא ספק על קייטרינג בופה. ההמלצה שלנו: היו קשובים לקהל
ונסו לענות על צרכיו.