כמה אתם רעבים? גם אם אתם שבעים, אחרי שתציצו באוכל שהוגש לאורחים בחתונה של השף אביב משה (42) ובת זוגו מאיה גיגי (36) כל חושי הטעם שלכם יתחילו לעבוד מחדש. החתונה של השניים משכה את כל כוכבי הביצה והשאירה אחריה רף גבוה במיוחד, שכן החתונה שילבה עיצוב מדויק ומרשים, עמדות עם מנות קולינריות מפתיעות ומעוררות תיאבון, קינוחים לא פחות ממושלמים, שני מתחמי מוזיקה ודי ג'יי שהוא לא אחר מאשר בן משפחה, צפו.
מנות גורמה שאי אפשר לעמוד בפניהן
כששף כל כף בכיר מתחתן ברור לכולם שהאוכל שיוגש בחתונה יהיה ברמה הגבוהה ביותר, אבל כשתראו את מנות הגורמה שהוגשו ל-800 האורחים שהגיעו לחתונה במתחם אל ים בנתניה, תבינו שזה מעבר לכל דימיון. עם טבעת בכיס ואהבה גדולה החליט השף אביב משה לקחת שני תפקידים ביום החשוב בחייו: להתחתן ולדאוג לצד הקולינרי.
אחרי שנים ארוכות בתחום המסעדנות נכנס לענף האירועים ושיתף פעולה עם חברת פלפל קייטרינג, "
אני וטל חובש מקייטרינג פלפל חברנו יחד ואמרתי לו שצריך הפעם לצאת מהקופסא בעניין של אירועים וליצור משהו שיותר 'שוק' גם בנראות וגם באוכל. ניסינו ליצור אוירה שהיא בעצם יוצרת ישיבות אלטרנטיביות, אוכל שפתוח כל הזמן ולא נסגר, עיצוב מאוד כפרי עם טאצ'ים מודרניים פה ושם", הוא מספר.
עיצוב כפרי עם טאצ' מודרני, מתחם האירועים אל ים (צילום: ניר כפרי)
קבלת הפנים נפתחה עם מנות שלא היה אפשר לעמוד בפניהן, בין אם זה טרטר סלמון עם קרם חציל לימוני ועדשים שחורות, או בורלה כבד אווז מוגש על טוסט קינמון עם ריבת עגבניות שרי ואפילו בקלווה עגל עם קרם קוקוס, טחינה סילאן ופיסטוק. המנות העיקריות היו כבר מעבר לציפיות, שכן הן שילבו מאכלים של עדות כאשר הייתה התאמה בין האוכל, לעיצוב וללבוש, "כל עמדה התחפשה מלבד הטעמים גם לנראות ומי שאחראי על הנראות זה יהב גרין ומאיה בת הזוג שלי, אשתי", הוא מספר.
העמדות שילבו טעמים שונים ואף הביאו לידי ביטוי אותו ואת אשתו, כאשר אחת העמדות הייתה מרק קובה עם תבשיל במיה ואורז לבן, "אני חצי כורדי חצי טורקי, ומאיוש היא מצריה ורומניה, אז שמנו דוכן של בעצם הבמיה עם הבשר ואורז והקובה וסוגי קובה של העדות שלנו", מסביר משה.
מנות פתיחה מעוררות תיאבון בחתונה של אביב משה (צילום: ניר כפרי)
בפינת המתוקים: קינוחים של טבחים
אם הייתם שואלים את החתן לפני החופה מה מדד הלחץ התשובה שלו הייתה גבוהה מאוד, אז תארו לכם איך זה להתמודד עם הלחץ שלפני החתונה וגם להיות אחראי על הצד הקולינרי. "מלבד זה שאני סומך על החבר'ה של פלפל בעיניים עצומות, יש לי המון חברים שפים שאחד מהם הוא איש מקסים וחבר נפש", אומר משה ומוסיף, "רובי פורטנוי, שף גדול, שם של שנים. הוא אמר לי 'אני אבלה אצלך באירוע אחרי שאני אראה שכל האוכל עומד כמו שצריך'".
"אני יכול להגיד לך שהיום שם המשחק זה בעיקר תודעת שירות, נראות, אמת, אהבה וכמובן פרודוקטים אמיתיים ונכונים, וכשסומכים עליך זה מתקדם הלאה", אומר טל חובש מקייטירנג פלפל שמספר על שיתוף הפעולה, "מאוד כיף לעבוד איתו, הוא בא למטבח הוא משתף פעולה, הוא לא מאלה שמחביאים מתכונים, הוא משתף, שפים מאוד מעריכים אותו".
קינוחים לא פחות ממושלמים שאי אפשר לעמוד בפניהם (צילום: יחצ)
משה וגיגי לקחו חלק בהפקת החתונה ונעזרו באנשי צוות נוספים, "על הקונספט הייתה מלמעלה מורן גולדשטיין שהיא מפיקה בחסד עליון, על המוזיקה ינצח מלמעלה אחי שהוא די ג'יי דורי שהוא שנים בתחום יחד עם די ג'יי פונגי".
הקינוחים לא נפלו מהמנות העיקריות והציעו לאורחים שפע של מתוקים מושחתים וממיסים, "סורבטים וכל מיני קינוחים קטנים וארטיקים מיוחדים ויש עגלת פירות, יש פיצוציה, יש קנדילנד, יש כל מיני דברים קטנים", פירט משה.
כדורגל, אהבה ומה שביניהם
האורחים בחתונה התפנקו על ארוחות עשירות בטעמים, אבל מי שזכתה באמת היא בת זוגו גיגי. "אני מכין לה כמעט כל שבוע כמה פעמים בשבוע ארוחת ערב, זה מריזוטו דרך פסטות לריביולי, סתם סנדוויץ', תבשיל, דגים, הכל, חולה על להכין לה לאכול", אומר משה באהבה גדולה.
בתחום הקולינרי הוא נמצא כבר שנים רבות, אבל את הקריירה שלו הוא בכלל התחיל בכדורגל כשהיה שוער בקבוצת הנוער של בית''ר ירושלים. "אני כנראה לא אוהב את המקצועות שנמצאים בבית", הוא אומר וצוחק, "תמיד אמרתי כששאלו אותי מה הייתי עושה אם לא היית שף? אז הייתי שוער".
אוירה אותנטית וייחודית, החתונה של אביב משה ומאיה גיגי (צילום: ניר כפרי)
X
לדאוג לעיצוב לפרטי פרטים, מתחם האירועים אל ים, החתונה של אביב משה ומאיה גיגי (צילום: ניר כפרי)
X
חתונה עם חוויה קולינרית מפנקת (צילום: ניר כפרי)
השילוב האידיאלי בין עיצוב לבין חוויה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר, החתונה של אביב משה ומאיה גיגי (צילום: ניר כפרי)
לשלב את העיצוב עם התחום הקולינרי: עמדה תאלינדית עם קאנו בתוך בריכת מים (צילום: ניר כפרי)