מתחם האירועים החדש
אמארה בבית עובד שבמרכז הארץ פותח את שעריו יחד עם עונת החתונות 2021, ובאמת שהיה שווה לחכות. מלבד מתחם אירועים חדיש ומפואר במיוחד תקבלו גם תפריט שף חדש ועשיר מלא במנות יצירתיות ברמה הקולינרית הגבוהה ביותר. אנחנו קיבלנו הצצה קטנה למנות החדשות וכמובן שמיד רצנו לשתף. הנה מה שמחכה לכם שם.
קבלת פנים ממגוון סוגי מטבחים שונים
לפתיחת התאבון - מבחר לחמי מחמצת בטעמים שונים ומבחר סוגי דגנים לצד מטבלים לבחירה כמו: פסטו ירוקים, קרם ארטישוק, קרם פלפל תוניסאי, סקורדיליה שקדים, וקרם שקדים ושום.
אין כמו פחממות! לחם מחמצת ומטבלים
מנות נוספת לפתיחת התאבון
כמה מנות "קלילות" לפתיחה, שמשדרות רמה גבוהה של קולינריה והקפדה על הפרטים הקטנים ביותר.
לדוגמא קונפי הסלקים, שאכלנו עם השקדים המעט חריפים פשוט פתח לנו את התאבון!
קונפי סלקים יחד סלסת בצלים, שמן זית, חומץ בן יין ושבבי שקדים חריפים.
מנה פרשית במיוחד שבאה בול בזמן
מיקס חסות קריספיים, תאנים ושקדים מטוגנים ומוחמצים בסומק, ויניגרט חרדל ודבש, קוביות לחם שום וצנוניות.
הנה 2 מנות שפשוט העיפו אותנו בעיקר בגלל הטוויסטים המעניינים שהשף הכניס למנות יחסית מוכרות.
המנה הראשונה היא קונפי קולורבי בשמן זית, מלח ים, שבבי פטה צנוברים ובלסמי מודרנה. לא חשבנו שקולורבי יכול להיות כזה מעניין ובעל טעמים כל כך חזקים. וואלה הופתענו!
ועוד מנה שאתם חייבים לטעום: ברולה בטטות, אגוזי לוז, פיסטוקים טחינת הר ברכה ובצל ירוק.
מנה מענגת שמשלבת מתוק ומלוח בצורה מושלמת
סלטים מרעננים שבאים בטוב לכולם
מבחן הסלט הוא מדד שלנו לקביעה של איכות המטבח ורמת תשומת הלב של השף והטבחים לפרטים הקטנים, כי להקפיד על סטייק טוב או דג טעים זה האובייס, אבל הקפדה ושמירה על איכות גבוהה בסלטים זה כבר מראה על סטנדרט מיוחד של המטבח והתפריט. ובאמארה נראה שהסלטים הם המלכים, כל עלה מקבל את מלוא תשומת הלב והתיבול מדוייק ביותר, לכן הם עברו את המבחן שלנו בהצטיינות.
טעימה קטנה מהסלטים שמחכים לכם שם:
סלט עשבים ירוקים, תאנים, צימוקים אוזבקים מטוגנים, עם שקדים וקשיו.
סלט מרענן של רצועות גזר, בצל ירוק, גינגר מוחמץ, צילי חריף ובוטנים.
סלט יווני עם גבינה בולגרית טבעונית, סומק, זעתר טרי, שמן זית וחומץ יווני.
סלט ווקאמה ומלפפונים בויניגרט יפני עם בוטנים.
מנות שרינג קרות
זוכרים שהזכרנו את היצירתיות של התפריט החדש? אז הנה דוגמא קטנה למה שהתכוונו. מגוון מנות למרכז שולחן, שיגרמו לכם להרגיש במסעדת מישלן.
פטה כבד צרפתי לצד סילאן, טחינה הר ברכה, שמן ירוק, פירות יער ולבאגן שלם של טווילים.
מי שאוהב דגים נאים הולך לעוף על המנה הזאת, באחריות! סלמון יחד סויה, יוזו וכמהין, ללא ספק שילוב שלא פוגשים בכל מקום וחבל כי זה פשוט מוצלח ומלא טעם.
סשימי סלמון, סויה, יוזו ושמן כמהין.
קרפציו עגלה שמנה, בצלי שאלוט וחומץ בן יין אדום.
חצילים שרוים באש גלויה, יוזו, סילאן ושמן כמהין
טלוויזיות (סרדינים) בציפוי קמח סמולינה, לצד איולי שום ואיולי פלפלים.
צינורות טלה בציר טלה ובצלים מקורמלים.
מנות עיקריות שהן חגיגה בפני עצמה
דניס צרוב על שומר קונפי תרד קרם עגבניות ושמן ירוק מבושל.
סלמון מיסו סטייל נובו על איטריות שעועית ופטריות שימאגי.
מחבת לוהטת עם חריימה פילה בורי לצד במיה הודית
את שאר המנות העיקריות אכלנו כל כך מהר שלא הספקנו לצלם, אבל תוכלו למצוא עוד תמונות ומידע על
מתחם האירועים אמרה כאן