לחגוג מעל כולם

רוצים להתחתן בסטייל עם האנשים הקרובים והאהובים, בלי כל המי ומי הנספחים? גני אירועים גדולים מדי בשבילכם? בואו לגלות מה אתם מרוויחים כשאתם מתחתנים במקום אינטימי

היום צצים יותר ויותר מקומות שעורכים אירועים קטנים, לא לכל אחד מתאים ללכת על גני אירועים שמחייבים המון אורחים ומוזמנים ורבים מחפשים קונספט של מקום שלא ניתן לאכלס את בו יותר מ-200 מוזמנים והוא בעיקר מיועד לאירועי בוטיק אינטימיים, לחתונות מצומצמות בסטייל, חתונות שניות וכל מי שבעיקרון לא רוצה להזמין את הסבתא של הדודה של המזכירה במשרד של אמא.

מרבית המקומות המדוברים הם לופטים עירוניים שעוצבו כחלל אירועים ועדיין שומרים על חזות אורבנית קשוחה.

תרבות הלופטים נולדה עוד בשנות ה 70 בשכונת טרייבקה שבמנהטן, מבנים תעשייתיים משכו אומנים ומעצבים צעירים לגור ולעבוד מתוך חללים פתוחים, גבוהים וחשופים והפכו עד מהרה לטרנד עיצובי שהתפשט למימדי ענק. קירות הבטון החשוף והתמונות האומנותיות שמעטרות אותם יוצרים "לוק אנד פיל" אליטיסטי ובלתי סטנדרטי לאווירה מושלמת.


לחגוג מעל כולם 1
רוצה לבוא ללופט שלי, פה ממש מעבר לפינה? (צילום: shutterstock)

כאמור יכולים המקומות הקטנים לשמש למגוון אירועים: חתונות ושמחות, הפקות, צילומים, אירועי השקה, אירועי חברה, מסיבות קוקטייל, הרצאות וכנסים, הופעות, ארוחות שף,  תצוגות אופנה מופעים ועוד.

אינטימיות ויחס אישי

חשוב להדגיש שהיתרונות הבולטים ביותר באירועים מסוג זה הינם האינטימיות והיחס האישי באירוח. כל אורח זוכה ליחס חם וקרוב מהצד המזמין ואינו הופך להיות אחד מתוך מאות שיזכרו רק לאחר שנפדתה המתנה. באירוע קטן כל אורח הוא מהמעגל הקרוב ביותר, והמארחים מצידם מקבלים את מלוא ריכוז תשומת הלב.

יתרון נוסף הינו הפן התקציבי: התקציב יכול להיבנות בהתאמה אישית, בפרופורציות הנכונות לבעלי השמחה ולא להפוך לאירוע בעל עלות מפלצתית ולא משתלמת.

בנוסף, סגנון הפקת אירוע קטן הינו רחב ומגוון , סידורי שולחן על פי רוב אינם קונבנציונאליים ומונוטוניים. בשל האינטימיות ניתן לערוך סידורי ישיבה המשדרים חום ומקוריות, המאפשרים לאורחים מחד להיות חלק מהמתרחש ומאידך לחוש כצופים מהצד היושבים בסלון ביתם ומתמוגגים מהנעשה. לכן קהל היעד לחללים קטנים הינו קהל יעד שברירת המחדל שלו היא "יוניק", קהל אשר נותן משנה תוקף לאיכות ולאו דווקא לכמות.

<b>סגנון מעוצב בהתאמה אישית (צילום: Urbanika)</b>
סגנון מעוצב בהתאמה אישית (צילום: Urbanika)

גם במקום קטן חשוב לקחת צוות הפקה, ולא לטעות ולחשוב שאם האירוע מצומצם אולי תסתדרו בעצמכם. תנו למקצוענים לעשות את העבודה.

פטיפורים ומנות שף

בכל אירוע בו נחגגת שמחת חתונה, בר או בת מצווה ושאר שמחות "מזל טוב", חשוב שהקייטרינג יהיה קייטרינג איכותי. אך על אחת כמה וכמה באירועי בוטיק, בהם קל יותר לשים לב לאוכל המוגש, ויש יותר התעסקות בו. חשוב שהמזון יורכב מחומרי גלם מעולים וטריים, שנבחרו בקפידה והותאמו לסוג האירוע, לפי טעמם האישי של המארחים. יש לציין כי הטעם והחוויה ממש לא נגמרים בביס מהמנה, אלא ניכרים בכל - החל מסידורי ההגשה וכלה באיכות המזון והמשקאות.

פרמטרים נוספים חשובים באירוע הם למעשה מערכת הסאונד, מערכת ההגברה והתאורה המעצבות ותוחמות את אווירת האירוע והתפזרותו בחלל. בנוסף, יש להתייחס בהפקת אירוע למערכת המיזוג. מקום סגור בעל טמפרטורה מווסתת בכל עונות השנה הוא תנאי מהותי להצלחת האירוע. שליטה על הטמפרטורה מונעת "הפתעות מזג אוויר" שעלולות לפגום בתכנון והפקת האירוע, ומכאן גם בהנאת המשתתפים. 


הטיפים באדיבות מירה הירשברג, Urbanika Loft

'אורבניקה לופט' הוא חלל בקומה השמינית בבניין ברחוב שוקן 27 בתל אביב. מהלופט ניתן להשקיף על נוף עירוני אותנטי המתמזג עם הים ומעביר את האווירה התל אביבית במלואה.

מתחתנים במקום קטן? ספרו לנו על זה בעמוד הפייסבוק של וואלה! מזל טוב