עבור מי שמכיר את מתחם האירועים
טרויה, האוכל תמיד היה הרבה מעבר לליווי לאירוע. מדובר באחד ממתחמי האירועים הוותיקים והמוערכים בארץ, כזה שבנה לאורך השנים מוניטין קולינרי יציב ומוערך, וכל אורח שמגיע למקום מצפה לרמה גבוהה, לדיוק ולחוויית אירוח מוקפדת. מאחורי המטבח של הטרויה עומד
השף אוריאל סרור, שמוביל קו ברור של חומרי גלם משובחים, טכניקה גבוהה וחשיבה עכשווית - כזה שמצליח לשמור על קלאסיקה אלגנטית, ובמקביל להתחדש כל הזמן. תפריט 2026 הוא המשך ישיר לתפיסה הזו: מטבח שמבין אירועים, אבל לא מוותר לרגע על עומק, יצירתיות ונוכחות.
פתיחה שמצהירה כוונות
כבר במנות הראשונות ניכר הדגש על שילובי מרקמים, משחק בין רכות לפריכות ושימוש בחומרי גלם שמדברים בעד עצמם. כך למשל, קרואסון דובאי - חמאתי, אוורירי, אפוי לשכבות זהובות ופריכות, ממולא באסאדו מובחר שמתבשל באיטיות במשך 16 שעות. החיבור בין בצק עדין לבשר עשיר יוצר ביס מפתיע, יוקרתי וממכר - כזה שמגדיר מחדש את המושג מנה ראשונה.
לצידו, מנות נוספות מציגות קו מודרני ונקי, כמו קריספי רייס זהוב ופריך מעליו מונחת טונה בלו־פין טרייה ובשרנית, חתוכה ביד בדייקנות. הפריכות העמוקה של האורז פוגשת את העדינות של הדג - חוויה מאוזנת ומרשימה שמרגישה עדכנית ומדויקת.
ים, רעננות ואלגנטיות
הקו הימי בתפריט 2026 מקבל מקום של כבוד, עם מנות שמדגישות ניקיון טעמים והגשה מוקפדת. סשימי טונה בלו־פין, פרוס בדייקנות, מוגש לצד מניפות מנגו טרי ובשל, ויוצר הרמוניה מושלמת בין עומק הטעם האצילי של הדג לבין מתיקות טבעית ורעננות אקזוטית.
אליו מצטרפת מנה קלילה ומפתיעה של קוביות טונה בלו־פין על מצע פירות טרופיים, שילוב שמחבר בין ים לשמש, בין אלגנטיות נקייה לנגיעות ארומטיות מפתיעות - בדיוק הסוג של מנות שמשאירות רושם מבלי להכביד.
צמחוני עם נוכחות
גם בגזרת המנות הצמחוניות, הטרויה לא מתפשרת על עומק ועניין. קרפצ’יו אבוקדו בשל, פרוס דק למרקם קטיפתי ומתובל בעדינות, מקבל קונטרסט מדויק של פנקו פריך וזהוב. זו מנה נקייה, מודרנית ומרשימה, שמוכיחה שגם בלי בשר או דג - אפשר לייצר חוויית ביס עשירה ומלאת אופי.
עיקריות שמדברות בשקט, אבל חזק
במנות העיקריות ניכר החיבור של הטרויה לקלאסיקה, עם טוויסט עכשווי וטכניקה גבוהה. סטייק אנטריקוט מובחר, צלוי במידת עשייה מדויקת, מוגש על קרם ערמונים קטיפתי ולצידו עלי מנגולד רכים המבושלים ביין לבן ארומטי - מנה שמאזנת בין עושר, רעננות ואלגנטיות.
לצידה, פילה נברסקה מובחר מונח על קרם בטטה עשיר ומתקתק בעדינות, ומלווה בפטריות פורטובלו צרובות עם אנגלז יין מהודק - שכבות של חום, עומק ואופי שמדגישות את יד השף.
גם חובבי הדגים לא נשארים מאחור, עם פילה סלמון צרוב בעדינות, מונח על פולנטה איטלקית קטיפתית ומושלמת, ועם קריספי אפונה ירוקה שמוסיף רעננות וקראנץ’ מדויק. מנה נקייה, מדויקת ומלאת אופי.
יותר מתפריט - חוויה
התפריט החדש של הטרויה לשנת 2026 לא נועד רק להשביע - אלא לייצר חוויה. כזו שמתחילה בעין, ממשיכה בביס ומסתיימת בזיכרון. עם שילוב של חומרי גלם מובחרים, טכניקות מוקפדות וקו קולינרי ברור, הטרויה ממשיכה למצב את עצמה כמתחם שמבין שאוכל הוא חלק מרכזי מהאירוע - ואחד הדברים שהאורחים באמת זוכרים.