כשאנשים מערבבים את המילה טבעונות ואת המילה חתונה באותו המשפט הם מתחילים להילחץ, הרי אחד הדברים החשובים לאורחים זה האוכל שיוגש להם בחתונה. מתחם האירועים
טרויה השיק תפריט טבעוני חדש שגרם לנו ללקק את האצבעות עם מגוון מטעמים שאפילו אוהבי הבשר היו מזמינים אותם. זה לא רק החריימה טופו, ההמבורגר פורטובלו או הריזוטו עלי תרד, זה גם הטעם והאפשרות שניתנה לטבעונים להוכיח שאפשר גם אחרת, בתיאבון.
הבשורה הטבעונית בעולם החתונות
זה לא פשוט להיות טבעוני, זה לא רק לעמוד מול כולם ולהסביר מדוע אתה עושה את זה, זה לא רק להיות בהפגנות או לשבת מסביב לשולחן עם אנשים שהם לא טבעונים, זה גם להגיע לחתונות ולבקש את המנה היוצאת דופן בזמן שכולם זוללים דג, בשר או עוף ממולא. הרבה זוגות חולמים להרים חתונה טבעונית אבל חוששים מה יגידו האורחים, איך הם יקבלו את זה או האם האוכל יהיה לשביעות רצונם.
כשהרוקרית האהובה נינט טייב התחתנה בחתונה צמחונית הרבה אנשים הרימו גבה ותהו איך הם יסתדרו בלי בשר, אז תארו לכם כמה קשה לענות לשביעות רצונם של אורחים עם תפריט טבעוני? קחו אוויר, זאת אולי בחירה אמיצה אבל נראה שהיא כבר לא כל כך מסובכת. אם בדרך כלל אורחים טבעוניים מבקשים מנות מיוחדות, מתחם האירועים טרויה הממוקם בבני דרום השיק תפריט שכולו על טהרת הטבעונות, אין ביצים, אין חלב, אין חמאה, בטח שלא שמנת, דג, המבורגר או ביצה. מה כן יש? מוצרים בריאים אחרים.
"הרעיון הגיע מתגובה שקיבלנו בפייסבוק מאורחת שהייתה כאן ומאוד התלהבה", אומר אבי בן חמו, המנכ"ל של מתחם האירועים טרויה ומוסיף, "אמרנו אם זה ככה בוא ניתן 'שואו', בוא נראה להם שאנחנו יכולים להציע מגוון ענק". בינינו? הם הצליחו להפתיע את כל מי שהגיע למקום, החשיבה היצירתית והמנות המגוונות בהחלט הציבו רף חדש למנות טבעוניות והוכיחו שאפשר גם אחרת.
"לקחתי את כל המרכיבים שקיימים בתפריט רגיל וניסיתי להמיר אותם לאוכל טבעוני", אומר השף של טרויה, מקס פרננד ומוסיף, "במקום סטייק יש לנו המבורגר, יש לנו פוקצ'ת אנטיפסטי עם סלט מרענן יפה בצד וקרם חציל עם ויניגרט ירוק. יש לנו שיפוד פטריות שמגיע עם קרם פופקורן שזה גימיק מאוד מדליק".
X
לא לפחד להזמין טבעוני. התפריט הטבעוני החדש של מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
לא רק מאידיאולוגיה: תפריט שתשמחו לאמץ
החגיגה הטבעונית של טרויה מציעה לזוגות לפתוח את הערב עם מגוון סלטים בין אם זה חומוס מסבחה,שרי פסטו, בטטה פינגרס, קרפאצ'ו חציל ועוד נוספים. המנות הראשונות יוצאות מגדר הרגיל ומציעות בין היתר חריימה טופו שלא היה מבייש את המשטח הטריפוליטאי, מאפה דלעת ובצל עם סלסה מקסיקנית וחציל במילוי סייטן, טחינה ונגיעות לימון.
"בנאדם אחד בא אלי ואמר לי 'ארבע שנים לא אכלתי חריימה והיום זה היום הראשון שאכלתי חריימה ומאוד נהניתי'", משתף פרננד בגאווה. "כשיש אירוע אני מאמין שחלק מאנשים שהם גם לא טבעוניים, אז (הרעיון הוא ה.נ) שכולם יצליחו ליהנות מהאוכל וזאת המטרה שלי בתור שף", הוא מוסיף.
תפריט הקינוחים בהחלט התעלה על הרבה מתוקים שהכרנו, בין אם הם פרווה או חלביים, אין ספק שהייתה פה חשיבה יצירתית ומפתיעה. "בסופו של דבר המטרה היא לרצות את כל הקהל וזה מאוד חשוב לנו כי בכל זאת בין הקהל יש אנשים שהם לא טבעוניים וזאת המטרה שהייתה לי היום - לתת להם אוכל שהוא טבעוני וטעים שכיף לאכול אותו, שהוא מיוחד וכולם יהנו ולא רק טבעוניים וזאת ההצלחה של אירוע", אומר פרננד ואנחנו מסכימים עם כל מילה שלו.
מנות מרעננות ובריאות. התפריט הטבעוני החדש של טרויה (צילום: ערן פז)
X
להבטיח שגם הסלטים יהיו שונים מגדר הרגיל עם מנות טעימות ומגוון רטבים (צילום: יחצ)
פוקצ'ה אנטיפסטי לאוהבי הפחמימות. התפריט החדש של טרויה (צילום: ערן פז)
לחשוב מחוץ לקופסא ולהביא מנות טבעוניות שכולם היו שמחים לאכול (צילום: ערן פז)
קוסקוס דלעת עם ג'ינג'ר. יאמי. התפריט החדש של מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
שיפוד פטריות עם קרם פופקורן מרענן, שכרון חושים במתחם האירועים טרויה (צילום: נמצקי צלמים)
מישהו אמר קינוח ולא קיבל? מנות אחרונות טעימות ומתוקות (צילום: נמצקי צלמים)