כולם מכירים את
מתחם האירועים טרויה הממוקם בבני דרום, מי שעדיין לא היה שם קרוב לוודאי שמע על המקום ומי שלא שמע על המקום עשה לייק באינסטגרם לאחת המנות המוגשות שם. כל שלושה חודשים השף הראשי של המקום,
מקס פרננד, מרענן את התפריט ומפתיע עם מנות מעוררת תיאבון כאשר הדגש הוא לא רק על מנות טעימות, אלא גם על מנות שיושבות יפה על הצלחת. הפתענו אותם במטבח כדי לגלות אילו מנות אפשר למצוא בעונה הנוכחית, צפו.
"אנשים מצטלמים ומעלים את זה לאינסטגרם"
אם הייתם צריכים לבחור מה להגיש לאורחים, מה הייתם רוצים שיחכה להם על הצלחת? כל מה שתרצו תוכלו לקבל במתחם האירועים טרויה. איך זה מתאפשר? השף המוביל את המקום מרענן כל 3 חודשים את התפריט ומאפשר לאורחים לבחור מתוך מגוון רחב של מנות מפתיעות, "אחת השאלות שאנחנו שואלים זה האם יש להם טבעוניים באירוע, צמחוניים, אנשים שיש להם אלרגיות למיניהן", אומר פרננד ומוסיף, "אנחנו רוצים לדעת בשביל לא להכשיל אף אחד ולתת להם את המאה אחוז".
ברגע שפרננד נפגש עם זוגות שמגיעים למקום הוא מפנה עבורם את מלוא תשומת הלב, בודק מי קהל היעד ובונה תפריט שיענה לשביעות רצונם. "אני שואל הרבה שאלות בשביל לעשות את האירוע הכי טוב שיש, יש כאלה (שרוצים ה.נ) יותר דגים או יותר בשר, אנחנו חייבים לדעת את כל הפרטים האלה", הוא מסביר. חומרי הגלם נבחרים בקפידה, כאשר השילוב של המוצרים לכדי מנה אחת
מעוררים את כל החושים, "אומרים שזה לא רק הטעם זה גם המראה ופה אנחנו נכנסים לתמונה", אומר פרננד ומפרט, "מנות יותר מצולחתות, יותר יפות, אסתטיות וגם דברים חדשים".
הרעיון הוא להבטיח שכל אורח שמגיע למקום ימצא מנה שמתאימה לו ויהנה מכל החוויה שהמקום מציע לו, "אנשים היום יותר מודעים, יש את הקטע של האוכל הטבעוני, הצמחוני, ללא גלוטן, אנחנו ערוכים ומוכנים לכל קהל יעד", הוא מבטיח. "אנחנו בצוות טבחים הרבה יותר גדול ממה שהיה לנו בעבר, אנחנו שמים את הדגש על כל דבר ודבר ורואים את זה בסוף, אנשים מצטלמים ומעלים את זה לאינסטגרם".
X
מפתיע עם מנות מקוריות ומרעננות. השף מקס פרננד בפעולה (צילום: ערן פז)
פותחים שולחן: המנות שיפתחו לכם את התיאבון
אם נפתח לכם התיאבון ואתם רוצים לדעת ממה מורכבות המנות המוגשות בטרויה, כדאי שתקראו את הטקסט הבא על קיבה מלאה, שכן עכשיו מגיע רגע השיא: אחת המנות המובילות בטרויה היא נתח קצבים עם ספריבס כבש, "מנה יפה, מובילה, 'פרשית', כיף לאכול אותה, יש גם את הבשר שהוא קצת יותר מבושל ויש לנו גם את נתח הקצבים שהוא נתח מאוד איכותי ואנשים מאוד נהנים ממנו", אומר פרננד.
רוצים לדעת מה עוד אפשר למצוא בתפריט? "מוסר ים שאנחנו עושים אותו על מצע של ריזוטו, פילה לברק שיושב על טורטליני של פטריות עם שמן כמהין, צלעות כבש כמנה אישית, מנה של פילה מניון", מפרט פרננד ומוסיף, "ריב-איי שלנו שזה נתח עגל טרי, נתח שהוא איכותי מוגש בבוצ'ר למרכז שולחן, יש לנו ירקות אנטיפסטי מונחים ליד, כל מיני ירקות עלים מטוגנים, מנה שמאוד מככבת אצלנו".
גם בגזרת הקינוחים התפריט מפתיע במיוחד שכן בין המנות המוגשות אפשר למצוא ביצה מזהב עם קרם מתקתק שאף אורח לא היה רוצה לפספס. "המנות צריכות להיות יותר קלילות כי אנשים חם להם, נכנסים, רוצים לאכול, רוצים לראות יותר צבעים, יש הרבה יותר צבעים גם בקיץ אז אנחנו פה מגישים את זה על הצלחות שלנו ורואים את זה. הקינוחים של הקיץ זה הרבה יותר קטע של גלידות, קטע של יותר 'פרשיות', קרים יותר", הוא אומר.
אחד הדגשים שעומדים מאחורי המטבח של מתחם האירועים טרויה זה חדשנות ומקוריות, דגש שבא לידי ביטוי בכל המתחם, כאשר הרעיון הוא להבטיח שכל אורח וזוג שמגיע למקום יהנה מחוויה מושלמת, השתכנעתם? גם אנחנו.
להפתיע עם מנות יצירתיות. תפריט קיץ 2017 של מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
מי אמר אני ולא קיבל? צלעות כבש. תפריט קיץ 2017 של מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
כל מנה היא כמו יצירת אמנות. תפריט קיץ 2017 של מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
הפתעה: ביצת זהב עם ציפוי שוקולד וקרם מתקתק במיוחד (צילום: ערן פז)
מנה של מתיקות, מתוך תפריט הקינוחים של קיץ 2017 של מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
קינוחים מפתיעים ומקוריים המוגשים במתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
המבורגר טבעוני ועסיסי המוגש במתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
מנה ביתית ומפנקת, מנה טבעונית המוגשת במתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
מנות טבעיוניות מעוררות תיאבון. המנות המוגשות במתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
ברוכים הבאים למקום שיגשים לכם את כל החלומות, מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
מתחם האירועים טרויה: חוויה בלתי נשכחת כבר בכניסה למקום (צילום: ערן פז)
גן אירועים עם צמחייה טרופית ומטופחת (צילום: ערן פז)
X
מוכנים לצעוד על שביל החופה? מתחם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)
מוכנים לריקודים? אולם האירועים טרויה (צילום: ערן פז)