אז איך מתחילים לתכנן חתונה? האם מתחילים באולם, באוכל, בעיצוב או בכלל בכמות המוזמנים? נכון – כל זוג הוא שונה וכל אירוע נוצר באופן כזה שיתאים בדיוק לאופי של בני הזוג, לסגנון ולחלומות שלהם, אבל כדי שהתכנון יזרום בצורה חלקה יש כמה שלבים שכדאי לעקוב אחריהם.
תקציב
אם תשאלו את נחמן אמזלג, מנהל המכירות של גן האירועים
'דוריה', לכל אירוע מוצלח יש כמה צעדים חשובים. "קודם כל צריך להתחיל בתקציב כללי, זה המפתח להצלחת האירוע." אומר נחמן, חתונה היא הוצאה גדולה ולכן כדאי להבין כמה בני הזוג מוכנים להוציא, וגם לחשוב על כך שלא כל אירוע מצליח לכסות את ההוצאות שלו. כדאי להבין כמה רוצים להשקיע, ורק אז להתקדם לשלבים הבאים.
כמות אורחים
כמות האורחים בשילוב עם תקציב תקבע את כל אופי האירוע. נחמן ממליץ ליצור רשימת מוזמנים מסודרת, גם אם לא לחלוטין סופית, כדי להבין כמה אורחים מגיעים. "כך הזוג מבין לאן הוא הולך – איזה מתחמים הוא צריך ומה אפשר לעשות. המטרה שלנו בדוריה היא להביא את הזוגות למקום שהם מבינים איפה הם עומדים ולהתחיל משם."
אולם/ קונספט
זה השלב בו צריך להחליט אם הולכים על חתונת חורף או קיץ, בגן פתוח או במתחם סגור. אולם האירעים דוריה מכיל 3 אולמות שונים לחלוטין, כל אחד בסגנון אחר לגמרי, שמאפשרים לכל זוג להתאים לעצמו את האירוע שהוא רוצה. יש גן פתוח שמאפשר אירועי קיץ ל 350-850 מוזמנים, גן סגור ומקורה לאירועי חורף לזוגות שרוצים להתחתן בגן שמתאים ל 250-550 אנשים, ואולם גדול שנקרא מתחם ההיכל ומכיל כ- 400-900 אנשים. בנוסף, יש אפשרות לשלב בין מתחמים ולשלב למשל בין מתחם אחד לאירוע למתחם שיתאים לאפטר פארטי, או בין גן פתוח לאולם סגור, "זה מתחם האפשרויות הבלתי מוגבלות" אומרת יובל אילוק עטיה, מנהלת הדיגיטל של המתחם.
אוכל
השלב הבא הוא ללא ספק האוכל. בין אם מדובר בהגשה או בבופה, מה שהאורחים ידברו עליו, אחרי הזוג, הוא התפריט. בדוריה השיקו לאחרונה תפריט קיץ עדכני ומחודש בניצוחו של השף דודו חודדה שמטרתו העיקרית היתה ליצור אוכל חדשני, מודרני ובעיקר כזה שיהפוך למשהו שכולם מדברים עליו. הקונספט של התפריט הוא Culinary Show כשהמחשבה מאחוריו היא שזה לא מספיק שאוכל יהיה טעים, הוא צריך גם להיראות מדהים ולהפתיע. בדוריה הופכים את האוכל למופע דרמטי – המון צבעים, חומרים טבעיים ואיכותיים, הגשה אלגנטית או מזנונים צבעוניים ובאופן כללי יצירת אירוע שבו האוכל הוא חלק מהשואו, כזה שמוסיף עוד צבע וטעם. ולאלו שמתלבטים, הטעימות הן כמובן אחד השלבים הטובים ביותר בתכנון כל אירוע.
קינוחים
החלק המתוק שסוגר את האירוע הוא הקינוחים. צוות הקונדיטוריה של דוריה מפתיע בכל אירוע עם קינוחים חדשים שמשתנים בהתאם לעונות השנה וחומרי הגלם הטריים של העונה. גם כאן האסתטיקה היא חלק בלתי נפרד מהאירוע, והמחשבה היא ליצור קינוחים שאנשים לא יוכלו להתאפק מולם.