כשמתחילים לתכנן אירוע, ובעיקר חתונה, הבחירה של המקום המתאים היא לא רק החלטה לוגיסטית. האם אנחנו רוצים מקום שיבלוט מבחינת העיצוב או כזה שיהיה אותנטי ועטוף בטבע? האם חשוב לנו לשלב בין פנים וחוץ, או אולי לבחור באולם שמציע אווירה אורבנית? הדבר הראשון שחשוב לעשות הוא להבין מה החזון שלנו לאירוע – מהלוקיישן, דרך העיצוב ועד הקולינריה. והדרך הטובה שיותר היא פשוט להקפיד על ארבעת הנקודות הבאות:
קולינריה
האוכל הוא אחד הדברים שהופכים את האירוע מ"עוד אירוע" לכזה שכולם מדברים עליו גם אחרי חודשים. מתחם האירועים
ויה התחדש השנה בתפריט מגוון במיוחד שהמטרה שלו היא להפוך את האירוע בין היתר לחוויה קולינרית. "המחשבה מאחורי המנות החדשות הייתה שהאורח שלנו ירגיש שהגיע למסעדה," אומר השף לירן איטח, "מה שמייחד את התפריט החדש זה שהוא נבנה בצורה שהאורחים שלנו נהנים מזרימה של המנות בכל מהלך האירוע וגם ממבחר גדול של מנות על השולחן."
התפריט החדש, שהותאם במיוחד לחורף הקרוב, מציע חוויה קולינרית שונה מהרגיל. כל מנה נבנתה בקפידה כדי לספק חווית טעמים וויזואליה מהדרגה הראשונה. "אלו מנות פיין בנראות ובטעם, למשל הטטאקי טונה אדומה שמגיעה לצד סלט בריאות של קינואה ועשבי תיבול ועיטורי צ׳ילי חריף." אומר לירן. כל פרט בתפריט נבחר כדי להבטיח זרימה נוחה של המנות לאורך כל הערב וייצר חווית מסעדה איכותית לאורחים.
מנות נוספות שכדאי להתעכב עליהן הן הקרפצ'יו, כבד אווז שמגיע בקרמל של סוכר חום, רוטב בלסמי ונגיעות צ'ילי חריף ומנת סינטה מצופה חרדל, דבש, שמן זית, שום קונפי ופטריות שי מג'י.
קרפצ'יו בקר חלומי, צילום: וואלה מזל טוב
כבד אווז בקרמל של סוכר חום- צילום: וואלה מזל טוב
סינטה מצופה חרדל, דבש, שמן זית, שום קונפי ופטריות שי מג'י. צילום: וואלה מזל טוב
כל פרט בתפריט נבחר כדי להבטיח זרימה נוחה של המנות לאורך כל הערב וייצר חווית מסעדה איכותית לאורחים. השף לירן איטח נותן גם טיפ לאלו שמתלבטים לגבי מה הבחירה הקולינרית הנכונה עבורם ועבור האורחים "לא להתבייש," הוא מעודד את הזוגות, "להתייעץ עם השף ולהקפיד שהמנות יהיו מגוונות אבל גם שישלימו אחת את השניה."
עיצוב
גם ברמת העיצוב, חשוב לבחור במקום שמתחבר לתחושה שרוצים לייצר באירוע. מתחם האירועים ויה שופץ ועוצב לקראת אירועי החורף המתקרבים בסגנון מודרני עם נגיעות של שחור ולבן, והוא מציג גם בריכת מים לצד פינות הישיבה הרבות והמזמינות. מדובר בעיצוב שנועד לשרת את האורחים אבל גם ליצור אווירה אלגנטית ומודרנית שמשתלבת עם הנוף הירוק שעוטף את המקום. המטרה של העיצוב היא ליצור אווירה שמשחקת בין המודרניות לרומנטיקה בלי להתפשר על האווירה והנוחות של האורחים.
לוקיישן
המטרה היא תמיד למצוא מקום שישרת כמה שיותר אורחים וגם את החתן והכלה – שיהיה נוח להגעה ואם אפשר, שגם הדרך תהיה נעימה. מה שמייחד את מתחם ויה הוא המיקום בלב הפרדסים של נס ציונה. השילוב של טבע ירוק ונוף פתוח יחד עם עם עיצוב מודרני יוצר תחושה של שיק אורבני בלב הכפר, והכל במרחק נגיעה מגוש דן.
רזומה
נכון, מקומות חדשים נפתחים כל הזמן, אבל אם רוצים ביטחון כדאי לבחור במקום עם ניסיון – כזה שכבר אירח מאות או אפילו אלפי אירועים. מתחם האירועים ויה מתגאה בתפריט החדש והמנות המפתיעות, ועם זאת מסתמך על ניסיון של שנים ורזומה של אלפי אירועים. הידע והניסיון מאפשרים לנהל כל אירוע בצורה מקצועית, מתואמת ומדויקת, גם כשהדברים לא הולכים בדיוק לפי התוכנית.