חתונה היא אירוע שגורם לנו לרצות להתפרק – אלכוהול זורם כמו מים, האוכל מוגש במנות קטנות ואיכותיות והמוזיקה סוגרת עלינו מכל כיוון ומפצירה בנו לחתום קבע באולם. אבל צריך להיזהר מלהפוך ערב בעל פוטנציאל נהדר לזיכרון רע, כי האלכוהול הוא טוב רק כשיודעים איך להשתמש בו.
האלכוהול לקח אתכם רחוק מידי? (צילום: shutterstock)
"בעל האולם בו התחתנתי סיפר לי על מקרה שקרה שם יום לפני החתונה שלי. הזוג, מרגע שבירת הכוס בשעה תשע, התחיל לשתות בטירוף, וכבר בשעה עשר נגמרה להם החתונה וכולם הלכו הביתה, כי גם הכלה וגם החתן היו שיכורים לגמרי", מספר רני צור, הבעלים של רשת 'בית הטבק והיין'. "לכן, אני תמיד ממליץ לזוג שמתחתן לקחת את הכל באיזי, לא לשתות כל מה שדוחפים החברים ולחלק את זמן השתייה לארבע או חמש שעות של אירוע, שחשוב לסיים על הרגליים".
לדברי צור, אנחנו שותים כי השתייה הופכת את האירוע להרבה יותר שמח עבורנו וגורם לנו להרגיש קלילים יותר ולשכוח מהצרות היומיות, כל עוד אנחנו בצד הטוב של האלכוהול.
אמרו לא לסלט ואכלו שומן (צילום: shutterstock)
דאגו לרפד את הבטן
לרוב, האורחים מגיעים לא אוכלים או שתויים לחתונה, ופה טמונה הבעיה. "חשוב לנשנש משהו בקבלת הפנים לפני שמתחילים לשתות", מסביר צור. "ואם מתעקשים לשתות משהו בכל זאת כדאי לבחור ביין או שמפניה ולא להתחיל עם האלכוהול החום הכבד, כמו ויסקי, קוניאק או רום מיושן".
את השמפניה, היין, הלמברוסקו והקאווה, הוא מגדיר כמשקאות יפים. "זה מוצר שמשדר יוקרה והצלחה, אז כשמגיעים לאירוע מרגש וחגיגי כמו חתונה, השמפניה בפתיחה מאוד מתקבלת על הדעת. רק חשוב לשתות גם אותה באחריות ולרפד היטב את הבטן במהלך הערב, כדי שהאלכוהול לא יגיע מהר למחזור הדם".
לשתות אותה קבוצת משקאות
"בארוחת ערב רגילה הייתי עובר משמפניה לכוס יין, אבל בגלל שזו חתונה, אפשר לעבור לוודקה ולהיצמד אליה, ואם משעמם - לשתות אותה בכל מיני גרסאות: עם רד בול, תפוזים, אשכוליות או ראשן, שעכשיו הפך להיות להיט". אם אתם חובבים ויסקי, תתחילו עם בירה ותעברו למשקה שלכם. "שני המשקאות עשויים מדגן, אז אפשר לערבב ביניהם ולהרגיש בסדר".
הקפידו על משקאות מאותה משפחה (צילום: shutterstock)
מנה ממוצעת: כוס בירה וויסקי
צור ממליץ לאדם ממוצע לצרוך מקסימום כוס בירה ושתי מנות של ויסקי בערב (כל מנה היא חמישים מיליליטר), למרות שהוא מציין ששתייה היא אינדיבידואלית. "יש אנשים שישתו כוסית פיג'לינג, שזה משקה עם 25 אחוז אלכוהול וישתכרו, ויש אנשים ששתי מנות ויסקי זה ממש לא מספיק בשבילם, וזה כי הם יכולים לשתות יותר. אבל חשוב לזכור שהקטע העיקרי בחתונה זו השמחה, ולא צריך להיות בתחרות שתייה".
על מנת אלכוהול – כוס מים
הביאו לכם צ'ייסר, לא תשתו? - רק אל תאבדו כיוון. "כולם רוצים לעשות 'לחיים' ולפעמים הם שוכחים את עצמם ובמקום לשתות מים הם נסחפים בשתייה אלכוהולית. חשוב מאוד לשתות הרבה מים בין לבין. הריקודים והאנרגיה המושקעת בהם מייבשים עוד יותר את הגוף, ואנשים מרגישים שהם רוצים לשמר את התחושה של ה'היי' ובגלל זה ממשיכים לשתות". להמלצתו, "על כל מנה של אלכוהול, ויסקי או וודקה, לשתות מינימום כוס אחת של מים", ואולי תמנעו גם מ'האנג-אובר' בבוקר.
הכי גרועים. קוקטיילים זולים (צילום: shutterstock)
היזהרו מקוקטיילים זולים
מכירים את הקפריניה לבעלי-קיבה-חלשה בכניסה לאולם? צור טוען שעדיף להימנע. "קוקטיילים של האולם בדרך כלל לא מומלץ לשתות, כי זה האלכוהול הכי זול שיש. אלו משקאות שעוברים מינימום תהליכי סינון וזיקוק, ורוב הסיכויים שתשתכרו מהר יותר ותחוו גם 'האנג-אובר' על הבוקר".
כוס בירה לפני הסטייק
אז איך יודעים מתי הכי נכון לשתות? שני שלבים מוקדמים של החתונה יקבעו את ההרגשה בשלב מאוחר יותר של האירוע. "לא צריך לאכול הרבה אבל צריך לאכול נכון וטוב. סלט לא מספיק, אבל סטייק טוב או מנה שומנית תעשה טוב לבטן לפני הגעת האלכוהול, וההשפעה שלו תתאחר". כדי לעבור את החלקים הקשים והמפתים, עד לאחרי החופה ולתחילת הריקודים, יש לשמור על שליטה. "בהתחלה, בשלב קבלת הפנים, אפשר לשתות כוס אחת של בירה ולסחוב אותה עד רגע ההתיישבות ליד השולחן, ואז להתחיל לשתות את המשקאות הכבדים, יחד עם המנה העיקרית".