הקוקטייל שהשכיח מאיתנו את הריב, מיומנם של האורחים בחתונה (צילום:shutterstock)
הגיע הזמן להודות באמת, להפיק חתונה שבה כל האורחים יהיו מרוצים היא משימה כמעט בלתי אפשרית, אבל היי - גם לשאוף לשם ולהשתדל ממש חזק, זה בסדר.
ואם ברווחת האורחים עסקינן, האם אי פעם עצרתם לחשוב מה באמת עבר עליהם כל הדרך לחתונה? בין אם זה ריב עם החבר, צרחות של הילדים או פקקים איומים, מה שבטוח זה שהם זקוקים לדרינק איכותי ומרענן. לכן, קבלו את המשקאות שיגרמו לאורחים שלכם לשכוח מהצרות ולהתחיל לשתות.
מי אמר פירות ולא קיבל רום?
תפקידם העיקרי של משקאות הפתיחה בשלב קבלת הפנים, הוא לגרום לאורחים שלכם להיכנס לאווירה ובמקביל גם להכין את הקיבה לקראת ערב ארוך ומרגש. מנהל הבר,
דוד אפל, מחברת
מיסטר בר מסביר כי בשלב קבלת הפנים, האורחים מחפשים אחר המשקה שנראה הכי טוב. "שייק פירות שמורכב משילובים מיוחדים כמו: תות בננה ופסיפלורה בתוספת רום, הוא משקה שמתאים לכולם".
לחיי החתן והכלה, הקוקטיילים שירימו לכם את החתונה (צילום: shutterstock)
הוא מוסיף כי "יש אורחים שמבקשים משקאות ללא אלכוהול, ככה שמשקה עם מעט רום יכול להתאים להם לפתיחת הערב".
לדבריו, ברגע שההגשה מתבצעת בצורה מושקעת והטעמים משתלבים היטב, "זה הופך למשקה מנצח ומתאים בעיקר לשלב הראשוני של הערב".
אפל ממסביר כי ישנם קוקטיילים נוספים שיכולים להתאים לשלב קבלת הפנים, "סנגרייה חמה או קרה, תלוי במזג האוויר. פונץ' מוחיטו שמוגש בקערה גדולה או קפירינייה שמתאימה בעיקר לקיץ".
אפרול שפריץ כאפרטיף
חשוב לזכור כי הקוקטיליים שמוגשים בשלב קבלת הפנים של החתונה, צריכים להיות עדינים, מרעננים והכי חשוב בשילוב אחוזי אלכוהול נמוכים. גל ברק, מנהל הבר '22' בתל אביב, מאמין כי קוקטייל אפרול שפריץ יכול להיות סיפתח מתאים לשלב הראשוני של האירוע "הקוקטייל מורכב מאפרול (משקה אפרטיף) בשילוב של קאווה, סודה וקרח המוגש בכוס יין".
המשקה שיגרום לכם לבקש אחד נוסף אחריו, אפרול שפריץ (צילום: shutterstock)
ברק מחדד כי קוקטיילים ומשקאות שמוגשים בכוס יין נותנים תחושה חגיגית של אירוע. "לקוקטייל אפרול שפריץ יש מראה צבעוני וטעם עדין, מה שלרוב כולם מחפשים". לדבריו, הדבר הכי לא מומלץ עבור האורחים הוא להתחיל את הערב עם משקה מחוזק, "זה משהו שעלול לסיים לך את הערב עוד לפני שהתחיל".
אננס דיי דרים
בהמשך למגמת ברי הקוקטייל, שנוהגים להתמקד גם בטעמי הקוקטייל וגם בצורת ההגשה, מסביר גלעד מלך, מנהל הבר סילבר הפקות בר לאירועים, כי צורת ההגשה לא פחות חשובה מהטעם. "אני נוהג להגיש באירועי חתונה קוקטיילים של קאווה בכוסות Lowball או בצנצנות מיוחדות וגם קוקטיילים של יינות קרים בפחיות מגניבות".
עם דגש על טעמים ופרזנטציה נכונה, האורחים מחוייכים (צילום: גלעד מלך)
לדבריו של מלך, המשקה הייחודי בשלב קבלת הפנים הוא קוקטייל ה'אננס דיי דרים', "הוא משלב נגיעה של ליקר הדרים, חצי מנת רום, מיץ ליים טרי, מנה וחצי של מיץ אננס איכותי, בשילוב של הרבה קרח. מוזגים לכוס או צנצנת מקוררת מראש, מוסיפים נענע טרייה ומקשטים בפלח אננס". לדבריו, האורחים מקבלים משקה קר על גבול החמוץ מתוק, בסגנון קליל וטעים.
מיץ טבעי להמונים
הרעיון של להנחית דוכן של מיצים טבעיים לתוך רחבת האירוע שלכם יכול להתקבל בברכה מצד כל האורחים,
יורי הלר, מרשת המיצים '
מיצי בשוק' מסביר כי מדובר במגוון רחב של מיצים ושייקים טבעיים. "אלו משקאות שמיוצרים מ-100% אחוז פרי על ידי חומרי הגלם האיכותיים ביותר".
לדבריו של הלר, הדוכן הינו כשר ובנוסף למשקאות, מוצעים גם שייקים טבעיים ללא תוספת של מים או חלב.
יש מישהו שלא אוהב מיץ טבעי? (צילום: יחצ)
"העובדה שמגיע דוכן במסה כזו גדולה עם קרח פרוס מעל כל המיצים והשייקים גורמת לאורח להסתקרן ולרצות לטעום", מציין הלר.
הוא מוסיף כי "ההכנה של המיצים מתבצעת במקום, בשלב קבלת הפנים או בהמשך האירוע בסמוך לבר". לדבריו, ניתן לשלב אלכוהול לפי בקשת הלקוח.
אם כבר שמפנייה, לפחות עם שידרוג (צילום: shuttrstock)
מיצים טבעיים יחכו לכם בקבלת הפנים, מיצי בשוק (צילום: יחצ)
הקוקטייל שיסדר לכם את שלב קבלת הפנים (צילום:shutterstock)