טרנדים בחתונות זה עניין מדבק - במהלך השנתיים החולפות קיבלנו אינספור כפכפי אצבע,שלל
מגנטים לחתונה והיטבנו לתאר את עובי ההמבורגרים, טריות הלחמניות והטעם הצונן של הארטיקים, שחולקו לנו לקראת סוף האירוע. בשנת 2013 לא נסתפק רק באלו, ונראה עוד חידושים בתחום ה
קייטרינג, ה
עיצוב, ה
מוזיקה וה
צילום.
צילום: פריצת האינסטגרם והגרפיטי
אורן בירן, שני שיבק וערן שערבני מ-
White screen Studio one, מביאים ארצה
גימיק מסוג חדש. "אם פעם כל המשפחה הייתה הולכת להצטלם בסטודיו, היום אנחנו מביאים את הסטודיו לאירוע, שם יוצא לכל המשפחה להיפגש. אנחנו מקימים עמדה מוארת באזור רחבת הריקודים והופכים אותה לפלטפורמה של תיעוד עבור האורחים, המשפחה והחברים", בירן מתאר.
האורחים מצולמים על רקע לבן חלק, שמדגיש את הצבעוניות של הבגדים, או מקדישים ברכה לזוג על הרקע עצמו. "לא מדובר בצילום פרוטרט סתמי, אנחנו מצליחים להביא את האנשים באירוע לטירוף מוחלט", מספר בירן. "אנשים כותבים או מציירים על הקיר והוא מקבל נפח מאוד כיפי. החתן והכלה לוקחים את זה אחר כך הביתה, או עושים מזה כריכה לאלבום החתונה. במהלך האירוע האורחים מקבלים תמונות ממוסגרות, כשיש מי שעושה את עבודת הסינון והעריכה של התמונות".
מוזיקה: קבלת פנים בסגנון אתני ואפטר פארטי
"2013 זה הופעות חיות, מוזיקה אלקטרונית ומוזיקת טרפ (trap) – הכלאה של מוזיקת היפ-הופ ודאבסטפ", אומר
התקליטן אורי בס. כשהם רוצים לייצר אווירה שמחה ויוצאת דופן, בס ממליץ לזוגות על שני הרכבים חדשים, שעושים את דרכם הראשונה בחתונות בישראל; אחד עושה קאברים אתניים בשלב קבלת הפנים והשני מקפיץ את הרחבה בשלב שאחרי הריקודים הרגילים - האפטר פארטי.
בס צופה תהליך של שינוי באופי
הכניסה לחופה. "רגע הכניסה לחופה הופך מרגע סוחט דמעות, לחוויה קלילה שמשתפת את כלל האורחים. פעם עבדתי בחתונה של זוג, שהכין מראש כוסות צ'ייסר עם השמות שלהם. כשהם צעדו לחופה הם עברו עם בקבוקי אלכוהול ומזגו לאנשים, ולפני שהתחיל הטקס עצמו כולם הרימו 'לחיים' והשמחה היתה גדולה", הוא מתאר.
שרון בראון ומורן גולדשטיין, הבעלים של חברת ההפקות Peace OF Mind, מסבירות שחתונות 2013 חוזרות לעידן ההגשה לשולחנות. "האוכל עושה את דרכו מעמדת הבופה לשולחנות, וחוסף מהאורחים את ההמתנה בתור. לכן, בשנה הבאה נראה פחות מזנונים באולמות האירועים ויותר דגש על ארוחה כמו במסעדה, כולל תפריט מודפס".
היצע ה
משקאות הופך להיות מגוון יותר ומציע גם סוגים שונים של קפה ותה. "בגלל שבחורף המחירים זולים יותר, מתאפשר לקיים אירועים באווירה אינטימית ובמקומות שמיועדים למעט אורחים – שמים את הדגש על החוויה הקולינארית ומשקיעים יותר ב
קינוחים, בתיונים מפנקים וחליטות, במרקים קטנים ובעמדות קפה ושוקו חם. בקיץ זה יהיה יותר על בסיס קוקטיילים ומשקאות אקזוטיים", מסבירה בראון.
עיצוב: עוגות קומות וחתונות בצבעים אחידים
לדברי ליאת רדליך, בעלת
ליאטריס עיצובים, בשנת 2013 יש חזרה לאירועים בסגנון אירופאי קלאסי. "יש שימוש רחב במפות תחרה וקרושה, כלי וינטאג', רשתות לול אפורות לעיצוב ו
פרחים. האירוע הופך להיות מעין מסיבת תה, עם סידורי פרחים בתוך קנקני תה מצוירים, תבלינים וקקטוסים כמו בגינות הפשוטות של פעם והרבה סרטי סאטן ותחרה לעיצוב ואזות", היא מתארת.
כחלק מהצטרפותו של הוינטאג' לשמחה, חוזרות עוגות החתונה של פעם. "עוגות קומות וקאפקייקס הם הדבר הבא בחתונות 2013, כי יש דגש חזק מאוד ליופי ולאסתטיקה". גם חתונות הקונספט הולכות לצבור תאוצה. "בוחרים צבע שיוביל את האירוע, ומביאים פרחים באותו גוון, מלבישים את השושבינות בבגדים בצבע הזה ואפילו קושרים את
הזר של הכלה בסרט תואם", רדלין ממשיכה. ומה יקשט את השולחנות? "זר פרחים אחד כבר לא מספיק. יהיו גם נרות וגם פרחים ועוד כל מיני דברים דקורטיביים והכול תחת אותו קונספט וצבע – עמוס אבל נעים לעין".