תפריט לחתונה קייצית

על קצה המזלג: יין אדום לא הולך עם דג ומנות כבדות זה לא להיט אם אתם בעניין של חתונה קלילה. רובנו לא שפים מן המניין ולכן כדאי להציץ בכמה הצעות לתפריטים מוכנים לפני החתונה

חתונות קיציות יכולות להיות מרעננות ונעימות ביותר אם מקפידים על התפריט והעיצוב המתאים להן. האפשרויות רבות ומגוונות ויש להתאים את התפריט והעיצוב לא רק לעונה, אלא גם לסגנון החתונה – מחתונה באולם או גן אירועים ועד לחתונה אלגנטית על חוף הים.


לכל לוקיישן קייטרינג משלו (צילום: shutterstock)
לכל לוקיישן קייטרינג משלו (צילום: shutterstock)

חתונה בכפר

ניתן להתחיל בשולחן ענק מלא בכל טוב כפתיח. בשרים מעושנים, דגים וסרדינים מעושנים, ירקות מוחמצים כגון בצלצלי פנינה ופלפלים כבושים לצד פוקצ'ות שנאפו  במקום תמיד עושים תאבון לעוד. בכדי להשלים את האווירה הנינוחה מומלץ להעמיד מעשנת בצד ולפרוס מפה משובצת באווירה לא מחייבת של פיקניק טוב.

במחלקת המשקאות, יש  להגיש יינות צוננים שישבו בחבית ענקית עם הרבה קרח לחיזוק האווירה ושמירה על האותנטיות.

אלגנט בחוף הים

בשל המיקום הפתוח חשוב לבחור במנות פתיח קלילות שיוגשו בכלים אלגנטיים. מנות פתיחה מומלצות הן מרק גיספצ'ו צונן, סוויצה דג ים וקרפצ'יו בקר. המנה עיקרית המשתלבת בתפריט זה היא פסטה עבודת יד עם אספרגוס בציר ירקות עשיר ומרוכז, או מדליוני פילה בקר מעוטר בפטריית כמהין. תפריט זה עשיר ואף משביע, אך הוא אינו שלם ללא מנה אחרונה: זביון קלאסי בכוס מרטיני גבוהה עם פירות יער.

הפסטורליות הטבעית והאווירה הרומנטית של החוף, משלימות את אווירת המקום ולכן קווי העיצוב יכולים להיות מינימאליים, נקיים ובעלי קווים חדים.

<b>פשוט אבל מרשים. אספרגוס וירקות (צילום: shutterstock)</b>
פשוט אבל מרשים. אספרגוס וירקות (צילום: shutterstock)

שישי בצהריים וערב מוקדם

הרבה מהחתונות בימינו נערכות לאור היום. לחתונות מסוג זה מתאים מאוד תפריט חלבי, לא כבד, שמצנן קצת את מזג האוויר החם. מנות דגים הן פופולאריות ביותר משום שהן מאפשרות יצירתיות, מעוף והן טעימות להפליא.

התפריט יכול לכלול סלמון במיסו שיוגש לצד דים- סאם מאודה, סטייק טונה צרובה שיוגש לצד אטריות צלופן וסלט מלפפונים במירין. כדאי לקנח במנת ביניים שתכלול פרזנטציה עשירה של גבינות ופירות שיראו כחגיגה בפני עצמה. 

אם בכל זאת החלטתם לבחור באופציה הבשרית, תוכלו להגיש מאכלים עשירים שיעשירו את החגיגה, ויחד איתם בהחלט ניתן לעשות שימוש במנות קלילות. פילה בקר שיוגש עם אספרגוס לצידו, או עגל חלב צלוי בדיז'ון וצלפים מתאימים בדיוק לאירוע קלאסי כמו חתונה, ועדיין להוות מנה בשרית מכובדת ומשביעה עבור האורחים. כל הרעיון הוא מנות קלילות שמשאירות טעם של עוד, ואם הבנתם את הקונספט, תוכלו לעשות זאת כמעט עם כל מנה שתבחרו.

<b>לפעמים אי אפשר לוותר על המנה הבשרית (צילום: shutterstock)</b>
לפעמים אי אפשר לוותר על המנה הבשרית (צילום: shutterstock)

הדגש בתפריט בחתונה כזו יהיה על הרבה ירקות צלויים במרינדות שונות, כגון סטייק פטריית פורטבלו בטימין שום ושמן זית. הוסיפו לזה אורז פראי מלווה בהמון ירקות שורש חתוכים עם שקדים וחמוציות.

ניתן להעמיד עמדת הבשרים עשירה שמומלץ כי תכלול וריאציה של בשרים צלויים כמו אנטריקוט, ספריבס טלה, נקניקיות צ'וריסוס  וצלעות טלה משובחות. כדאי להגיש את אלו עם סלט בורגול טורקי, עגבניות בסירופ רימונים והרבה עשבי תיבול או סלט שעועית שחורה וצ'ימיצ'ורי לצד הצוריסוס שתמיד סוחף את כולם. 

ניתן לשחק עם כל הטעמים וצורות ההגשה ולהתאימם לאירוע שלכם. הכי חשוב הוא להתעקש על טעמכם האישי, לא להתפשר ולאהוב את התוצר הסופי. אחרי הכל, זה הוא הערב שלכם.

* הטיפים באדיבות שף מירב שפילמן, "קולינאה"

מה הקייטרינג העדיף עליכם? ספרו לנו בעמוד הפייסבוק של וואלה! מזל טוב