ראש השנה הוא חג מלא במאכלים מתוקים. תמרים, רימונים, תפוחים ומעל הכל - הדבש. כל אלה הופכים את המנות לטעימות במיוחד. אז למה לא לטבל גם את המנה העיקרית באותה מתיקות?
פרננד מקס, שף הבית של אולמי
טרויה, מציג מתכון אקסקלוסיבי לחג, שמשלב תחכום ופשטות:
מח עגל בטמפורה, על מצע ירקות ופירות מעודנים ברוטב ברנדי וקרמל. כדאי לנסות את זה בבית.
(צילום ועריכה: תמי אייזנברג)
המתכון (מתאים ל-10 סועדים):
1 קילוגרם מח עגל
3 תפוחי גרנד סמית'
מעט מלח
1 כף כורכום
2 קישואים
250 גרם דלעת
2 שיני שום
1 כפית קינמון
1/4 כפית כמון
לרוטב קלבדוס:
1/2 ליטר ציר בקר / אבקת מרק בשר
60 מיליליטר ברנדי
1/2 פלפל חריף
3 כפות סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
להכנת הטמפורה:
1 כוס מים
1 כוס סודה
1 כוס קמח
לא צריך להיות גאון. מח עגל (צילום: תמי אייזנברג)
אופן ההכנה
אחרי שאספתם את כל המצרכים, אפשר להתחיל לזרוק אותם לסיר ולמחבת, בסדר הבא:
מבשלים את מח העגל במים חמים, מוסיפים מעט כורכום ומלח. תוך כדי הבישול חותכים ירקות - דלעת, תפוחים וקישואים - לקוביות קטנות וקוצצים שום. כשהמח מגיע לרתיחה מוציאים ומשאירים להתקרר. שימו לב, השלב הראשון עבר בהצלחה.
מכינים את הירקות החתוכים ושאר התבלינים להקפצה על מחבת, עם שמן זית וסוכר. מתחילים בשום, מוסיפים הדלעת והקישואים ומערבבים. מוסיפים פלפל שחור גרוס, נגיעה של כמון, קינמון ומלח גס - נותנים לכל זה להתבשל במשך מספר דקות.
כדי להכין רוטב קלבדוס מחממים סוכר על המחבת וממיסים אותו עד לקבלת זיגוג מקורמל. מוסיפים את התפוחים ומקפיצים יחד עם הסוכר. מוסיפים פלפל חריף כדי לעדן את המתיקות. מוסיפים את הברנדי ונותנים לקשת הטעמים להיפתח. שופכים את הרוטב על המח שטוגן בטמפורה ומגישים.