גם השנה ישבו בני ישראל מתחת לסוכה ויאכלו ארוחה דשנה בת אינסוף מנות עד שיגיע הזמן ללכת הביתה. אבל אם חשוב לכם לפתוח לאושפיזין את התיאבון עם מנה מוצלחת באמת,
פרננד מקס, שף הבית של אולם האירועים
טרויה, ילמד אתכם איך מכינים
פילה דג בורי על מצע תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל.
(צילום ועריכה: תמי אייזנברג)
מתכון (מצרכים ל-10 סועדים):
להכנת המרינדה:
4 שיני שום
1 לימון
1 פלפל חריף
100 גרם פטרוזיליה
רוזמרין
טימין
אורגנו
60 מיליליטר שמן זית
פלפל שחור ומלח גס
כמון, כורכום, פפריקה
להכנת מצע הירקות:
3 תפוחי אדמה
1 בצל סגול
15 עגבניות שרי
8 פטריות
להכנת הסלט:
3 עגבניות
3 מלפפונים
3 גזר
1/2 שקית עלי בייבי
להכנת רוטב הויניגרט:
1/3 כוס חומץ בלסמי
2 כפות חרדל דיז'ון
מלח, פלפל
4 כפות סוכר
1/2 לימון סחוט
1/2 כוס שמן זית
בורי לערב החג (צילום מסך אתר וואלה! מזל טוב)
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת התערובת, על ידי ערבוב שום, לימון (עם הקליפה), פלפל חריף, פטרוזיליה, רוזמרין, טימין ואורגנו. קוצצים דק-דק את עשבי התיבול ומוסיפים שמן זית, פלפל שחור, מלח גס, נגיעה של כמון, כורכום ופפריקה. מערבבים את המרינדה שנוצרה ומשאירים עשר דקות כדי לחזק את הארומה.
ממשיכים עם הכנת המצע לדג. חותכים באופן גס תפוח אדמה, פטריות פורטבלו ובצל. יחד עם עגבניות שרי שלמות, שמן זית, פלפל, מלח ונגיעה קלה של רוזמרין, מערבבים ומכניסים אל הטבון (או במונחים ביתיים - לתנור). מוציאים, לוקחים צלחת קטנה, מפזרים את התערובת מעל חתיכות הפילה ומכניסים שוב לחימום (אין צורך באפייה של יותר מעשר דקות בשביל שהדג ייעשה כהלכה).
להכנת הסלט, קוצצים גזר ומלפפון בצורת גפרורים, מוסיפים עגבניות שרי חצויות ועלי בייבי. את רוטב הויניגרט מכינים מחומץ בלסמי, שמן זית, חרדל דיז'ון, מלח, פלפל שחור, סוכר ומיץ לימון.
על הצלחת: מתחילים בסידור הירקות, מניחים עליהן שתי חתיכות של פילה בורי – אחת עם העור כלפי מעלה והשנייה עם החלק הבשרני. מקשטים עם הסלט הירוק בקצה ואוכלים בהנאה.