ימי החורף הקרירים מביאים איתם משב רוח רענן ורצון עז להתכרבל בשמיכה אבל יחד עם זאת גם רעב גדול וכמיהה לאוכל חם ומנחם. לקראת עונת חתונות החורף שוחחנו עם
מקס פרננד, השף של
אולמי טרויה, שסיפר לנו איזו בשורה מביא עמו החורף ומהן המנות הכי חמות שיעשו לנו טוב בבטן, כיף בעיניים ויפתחו לכם את התיאבון ובגדול.
קר בחוץ אבל חם בלב ובבטן, תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
"תפריט החורף מציג מנות שהן יותר בכיוון של תבשילים, יותר אוכל חם", אומר פרננד ומגלה, "העונה אנחנו רואים שיש הרבה יותר מודעות לאוכל קליל, בעיקר במנות הפתיחה, אנשים אוהבים מאוד מנות בכיוון של הקרפצ'יו, סשימי סלמון, נתחי מוסר ים בכבישה קרה".
לקראת חילופי העונות מתבצעת במטבח בחינה מחדש של התפריט כאשר למנות הבייסיק מתווספות מנות המתחלפות בהתאם לעונה שבפתח. מעבר לכך, ניתן לראות כי גם חומרי הגלם בהם עושים שימוש במנות מתעדכנים בהתאם לעונה. "יש מבחר גדול של חומרי גלם שאנחנו משתמשים בהם בחורף כמו שומר, ארטישוק ירושלמי, שילוב של כל מיני פירות", מגלה פרננד.
מנות פתיחה קלילות ומרהיבות, תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
"העונה במקום סלטים אנחנו נותנים במה למנות פתיחה בסגנון צ'ייסרים של מרק, תבשילי מוח, ביצי דגים ומנות עם שילובים של חיטה. הכוונה היא לייצר מנות שיחממו את האנשים, יעשו להם טוב בלב וייתנו תחושה של חורף", הוא משתף.
בגזרת המנות העיקריות נעשה תהליך של לקיחת מנות קיימות ושדרוגן לוורסיות חורף מגניבות. "יש לנו מנה של מאפה סינייה, שהוא למעשה סוג של פאי מבצק שאנחנו ממלאים אותו בטחינה עם בשר עגל קצוץ, סלט עשבי תיבול וקרם סלק ליד", מסביר פרננד.
מבחר גדול של חומרי גלם, תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
"מנה נוספת שהיא מאוד מבוקשת זו מנת דג, או אמנון או פילה לברק שמגיעים עם רוטב יווני, על בסיס שיני שום, עשבי תיבול ואורגנו. כמו כן, אפשר לראות גם מנה של דג אמנון שיושב בתוך מרק חרירה שעשיר במגוון סוגי קטניות ומנה יותר בכיוון אסייתי של לברק שיושב בתוך מעטפה ומגיע עם סלט עלים מרענן", הוא מגלה.
גם בגזרת הקינוחים המגמה היא בכיוון של קינוחים חמים שכולנו נשמח להתנחם איתם בזמן שבחוץ גשום וקר. "הקינוחים הם יותר חמים, מנה בולטת היא השטרודל תפוחים שבחורף משודרג ומוגש בתוך מאפה עם קרם פטיסייר", הוא מספר ומסכם, "אנחנו מתאמצים כל הזמן להתחדש ולרענן את התפריט ואפשר להגיד שאנחנו לגמרי מוכנים לקראת חגיגות החורף".
חגיגה של צבעים, תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
אסתטיקה מעוררת תיאבון, תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)
מבחר גדול של חומרי גלם, תפריט חורף 2017 של אולמי טרויה (צילום: יחצ)