נתוודה בפניכם שהנשימה שלנו נעתקה לכמה רגעים כשנכנסו לראשונה
למתחם האירועים "עלמה", שממוקם באבן יהודה, בלב השרון. ובכן, אי אפשר להאשים אותנו – שטח עצום של מדשאות ירוקות, עצים ענפים שנישאים לגובה רם, חופה מהממת על המים – וכל זה לפני שנכנסו פנימה לתוך האולם המעוצב. לא מאמינים לנו? לחצו "פליי".
הפקת האירוע: Alliance Events production
כל מה שרציתם לדעת "עלמה"
הנראות הפסטורלית למדי של עלמה משרה תחושת שלווה על כל מי שנכנס ל
גן האירועים היפהפה שבשרון. אווירה טובה זה דבר כל כך חשוב כשבוחרים מקום לחגוג בו את הערב החשוב בחיינו, ובעלמה יש כזו ובשפע. נראה שלמקום יש קארמה טובה שנדבקת בכל מי שנוכח בו.
עלמה מחולקת לשטח קבלת פנים עצום ומוריק, מלא פינות ישיבה ייחודיות כאשר ה"היילייט" שלו הוא ללא ספק החופה על המים, שמעצימה עוד יותר את הרגעים המרגשים האלו, שבהם החתן והכלה צועדים על השביל בדרך להפוך לבעל ואישה. ארבעת האלמנטים הבונים את העולם מקיפים אותם ברגעים הבלתי נשכחים האלו בעלמה – האדמה הפוריה, האוויר הצח של השרון, בריכות המים והאש – זו שניצתת בעיניהם כאשר הם מסתכלים זה על זו ונשבעים לאהוב ולדאוג אחד לשני לנצח נצחים.
להתחתן על המים בלב השרון (צילום: יח"צ)
כשמסתיים טקס החופה החגיגי האורחים מוזמנים להיכנס לתוך האולם רחב הידיים. הם מקבלים אליו הצצה עוד מקבלת הפנים, שכן קירותיו עשויים מזכוכית ומעניקים השתקפות נהדרת בין החוץ לפנים והופכים אותם למעשה לכמעט חלל אחד משותף. האולם יכול להכיל עד 700 אורחים, והוא נראה נפלא גם באירועים אינטימיים בשל המודולריות שלו.
החידוש העיקרי בעלמה בשנה האחרונה, כך מספר לנו נמרוד פרץ, מנהל המכירות, הוא מטבח השף, "בשונה משנים עברו שעלמה הייתה מקום שאפשר לבוא ולהשכיר אותו ולהביא את האוכל מבחוץ, הקמנו מטבח שף מקומי", הוא משתף ומוסיף, "רצינו לתת הלימה בין המקום לאוכל עצמו וליצור איזושהי רמה אחת אחידה".
אחד המקומות היפים שהיינו בהם (צילום: יח"צ)
כשאנחנו טועמים את המנות העשירות עליהן אחראי השף תום הררי וצוות המטבח המקצועי שלו הכל מתחבר לנו. הנראות, האווירה והטעמים – כולם שומרים על קו אחיד שהמכנה המשותף שלו הוא הדיוק והמצוינות, "הקו הקולינרי מתאפיין קודם כל באנשים שעושים אותו", מספר לנו תום ומוסיף, "אני והצוות שלי הם אנשים שמאוד אוהבים את מה שהם עושים ובאים לזה עם תשוקה מאוד גדולה. חבורה של מקצוענים ופרפקציוניסטים אחד אחד".
אז מה בתפריט? אסאדו עגל שבושל במשך שבע שעות בזיגוג של מייפל קנדי וטימין, מוגש על פולנטת תירס תרי עם ירקות, פילה בקר צרוב על הגריל ברוטב דמי גלאס ויין אדום מוגש עם קרם תפוחי אדמה מתובל בכמהין בתוספת שעועית ירוקה, ואף מנה בנוסח אסייתי - פילה סלמון בזיגוג סויה, דבש וגרידת לימון על אורז שחור מזן איטלקי, מוקפים ברוטב קארי פיקנטי. כמובן שזו רק טעימה מהתפריט העשיר של עלמה, וכל זוג שמחליט להתחתן במקום נפגש אישית עם השף כדי יחליטו יחד על המנות שיתאימו לקונספט האירוע.
מנת סלמון בנוסח תאילנדי (צילום: יח"צ)
לאחר שדיברנו על האווירה במקום, על הנראות והאוכל, הגיע הזמן לדבר על השירות – שמהווה את המעטפת של חווית האירוע הבלתי נשכחת בעלמה, "רוח המקום היא להשרות תחושת ביטחון על הזוג שמגיע. אנחנו רוצים שהם ידעו שהם בידיים טובות של אנשי צוות מקצועיים", מדגיש פרץ ומוסיף, "חשוב לנו שאנשים יגיעו לפה מתוך שמחה וייצאו מכאן מתוך שמחה, תוך כדי שהם קיבלו את השירות הטוב ביותר ואת האוכל הטוב ביותר".
עצים גבוהים שמקיפים את קבלת הפנים (צילום: יח"צ)
ההיילייט של קבלת הפנים: החופה על המים (צילום: יח"צ)
מפואר מכל פינה (צילום: יח"צ)
סלט סלק רענן (צילום: יח"צ)
סלט סלמון אסייתי (צילום: יח"צ)
פילה בקר צרוב על הגריל (צילום: יח"צ)
גם המבורגר יש בעלמה! (צילום: יח"צ)
ב"עלמה" לא מוותרים על מנות צמחוניות מושקעות (צילום: יח"צ)
אסאדו מעושן (צילום: יח"צ)
מה חשבתם על העיצוב? (צילום: מרווין מ-Alliance Events)
אנחנו התאהבנו! (צילום: מרווין)
מבט מלמעלה (צילום: מרווין)
החלל נראה מדהים גם בעיצוב מינימליסטי (צילום: מרווין)