מכינים את העמוד
מכינים את העמוד.. הפעולה עשויה להימשך כמה שניות

פותחים שולחן: מנות הפתיחה הטובות ביותר במתחמי האירועים

כבודן במקומן מונח: אנחנו מאמינים שמנות הפתיחה במתחמי האירועים חשובות בדיוק כמו המנות הראשונות והעיקריות, ובדיוק בשל כך אספנו למענכם את עשר המנות שהכי עשו לנו את זה. קבלו אותן

אין צורך לחכות למנות הראשונות או העיקריות כדי ליהנות מחוויה קולינרית מענגת. אם אתם רוצים להעניק לאורחים שלכם חוויה חובקת חושים כבר בתחילת האירוע, ישנם לא מעט מתחמי אירועים שישמחו לספק להם (ולכם, כמובן) אותה עם מנות פתיחה מרגשות ומרעננות, ועם זאת מספיק קלילות כדי להשאיר מקום בבטן לעתיד לבוא. אילו מנות אהבנו במיוחד? בואו להתגרות.

"נסיה" מציגים: "פאני פורי" ממולא טרטר טונה אדומה

מנת הפתיחה המיוחדת הזו שרקם השף במתחם האירועים המצליח "נסיה" מגיעה כל הדרך מנפאל. לפניכם "פאני פורי" – מעטפת בצק פריכה ותפוחה שמכילה בתוכה טרטר טונה אדומה, על מצע קרם סלק ורדרד. מצד אחד עשירה בטעמים, מצד שני מספיק קלילה כדי להשאיר לכם מקום בבטן למנות הנפלאות הבאות ב"נסיה".

פותחים שולחן: מנות הפתיחה הטובות ביותר במתחמי האירועים 1
"פאני פורי" ממולא טרטר טונה אדומה (צילום: אריק קרמינסקי)

סביצ'ה מוסר ים על סירות אנדיב ב"טרויה"

כמנת הפתיחה שתפסה את עינינו במתחם האירועים האהוב "טרויה", בחרנו בסביצ'ה מוסר ים טרי קצוץ דק, בצירוף אננס טרי, בצל סגול וירוק, כוסברה וגרידת לימון מתובלים ונחים על סירות אנדיב. הביס המושלם עם מגוון של טעמים שמתפצפצים בפה ויוצרים חוויה קולינרית מעניינת.

סביצ'ה מוסר ים נח על סירות אנדיב 
סביצ'ה מוסר ים נח על סירות אנדיב 

המומחיות של "קסטלו"

דגים הם בהחלט המומחיות של מתחם האירועים "קסטלו", הממוקם ממש ליד חוף עתלית הקסום. אז מה על הצלחת? סשימי סלמון טרי יחד עם צלפים וקוויאר לימון מולקולרי, מוגש על ציזיקי טופו. אהבנו את ה"פרשיות" של המנה, ואת מגוון המרקמים השונים שלגמרי מוסיפים לחוויה. 

סשימי סלמון ב
סשימי סלמון ב"קסטלו"

שילוב טעים מרענן ב"חוות אלנבי"

במתחם האירועים "חוות אלנבי" ישנה שימת דגש ברורה על שימוש בפרודוקטים איכותיים וטריים בלבד, וזו לגמרי אחת הסיבות העיקריות להיותו כה מצליח ומדובר בעולם האירועים. מנת הפתיחה הזו כוללת פילה סלמון על מצע סלט ירוק ורענן ברוטב קיצי, בליווי סלסת עגבניות "פרשית" שעוטפת את המנה בחמיצות מעודנת.

פילה סלמון על מצע סלט רענן
פילה סלמון על מצע סלט רענן


על איזו מנת פתיחה תתענגו ב"הרמוזו"?

גם בהרמוזו הקרפצ'יו המוכר קיבל טוויסט מרענן. לפניכם מנה יפהפייה וטעימה לא פחות של קרפצ'יו מוסר ים, מוגש עם ממרח לימון כבוש, רסק עגבניות טרי וצנוניות. אין ספק שאנחנו אוכלים קודם כל עם העיניים, ולכן אהבנו במיוחד את הגיוון העשיר בצבעיהם השונים של המרכיבים. העין מאושרת, וכך גם החך.  

קרפצ'יו מוסר ים (צילום: פזית אסולין)
קרפצ'יו מוסר ים (צילום: פזית אסולין)

הסוד של מתחם האירועים "ויגו"

הסוד הוא לא רק בטעמים, אלא גם בפרזנטציה. אחת ממנות הפתיחה המנצחות של "ויגו" מתחם אירועים בשפלה, היא סטייק חצילים שקיבל זילוף עשיר של טחינה מדויקת, עם קישוטי ירקות העונה ופרחי מאכל יוקרתיים. המנה הזו היא ללא ספק הוכחה לכך שאוכל הוא יצירת אומנות בפני עצמה.

תענוג לעין ולחך (צילום: יח
תענוג לעין ולחך (צילום: יח"צ)

על קרפצ'יו אננס כבר שמעתם?

יצירתיות היא מילת המפתח אצל "בית-חלל אירועים אורבני", והתכונה הזו ניכרת בכל מנה שיוצאת מהמטבח הבוטיקי והאיכותי של המקום. ל"טייק אוף" הזה על מנת הקרפצ'יו לא ציפינו והוא הפתיע אותנו רבות – את הבשר החליף אננס טרי, ועליו אבוקדו, פסיפלורה ובצל ירוק, המעוטרים בנענע, רימונים ושבבי קוקוס. פייר, אנחנו כבר לא יכולים לחכות לטעום את המנה הזו.

קרפצ'יו אננס טבעוני ב
קרפצ'יו אננס טבעוני ב"בית-חלל אירועים אורבני"

כמו ציור: טרטר בקר ב"קולוניה"

המנה הזו של מתחם האירועים "קולוניה" נראית ממש כאילו צוירה על ידי צייר מוכשר במיוחד. אך נספר לכם שהיא לא רק אמיתית לחלוטין, אלא גם עסיסית ועשירה בטעמים. אתם יותר ממוזמנים לטעום טרטר בקר עם ביצת סליו, איולי צ'יפוטלה, טבסקו לחריפות ופיסטוק גרוס. אז מי מזמין אותנו לחגיגה?

בחסות מתחם האירועים
בחסות מתחם האירועים "קולוניה": טרטר בקר עם ביצת סלו

אסייתית, קייצית ומרעננת: מנת הפתיחה של "עלמה"

המטבח של "עלמה" משלב בתוכו מטבחים שונים מרחבי העולם, כך שאם אתם מעוניינים להעניק לאורחים שלכם חוויה קולינרית חוצה יבשות זה לגמרי המקום. לא יכולנו להתעלם מהסלט האסייתי שמוגש כמנת פתיחה - פילה סלמון נא כבושות ברוטב סויה, ליים ויוזו על מצע חסה אייסברג קאנצ'ית, עם עלי נענע כוסברה ובזיליקום. לצידם צ'אטני מנגו וצ'ילי ואטריות אורז פריכות.

סלט אסייתי ממחוזות רחוקים: ההברקה של
סלט אסייתי ממחוזות רחוקים: ההברקה של "עלמה"

טרי ועונתי: סביצ'ה דניס ב"אודאון"

הגשה מדויקת וטעמים נהדרים – אלו שני המאפיינים הבולטים ביותר של התפריט במתחם האירועים "אודאון". במקום בו מקפידים על פרודוקטים טריים ואיכותיים, תוכלו למצוא שלל מנות מגוונות וביניהן מנת פתיחה מצויינת של סביצ'ה דניס עם ירקות עונתיים חתוכים דק, בשילוב נגיעות אננס טרופי ובתיבול הדרים קייצי. 

מגדל של סביצ'ה דניס ב
מגדל של סביצ'ה דניס ב"אודאון"

X
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם