מכינים את העמוד
מכינים את העמוד.. הפעולה עשויה להימשך כמה שניות

2 מתכונים סודיים לכבוד ראש השנה

מתחם האירועים אמארה הפך ללוקיישן האהוב על הזוגות המאורסים בזכות הגן המרהיב, העיצוב וכמובן – הקולינריה הבלתי מתפשרת שמעניקה לאורחים תחושה שהגיעו למסעדת שף. במיוחד לראש השנה - השף של אמארה חושף 2 מתכונים אהובים

'אמארה' הוא אחד ממתחמי האירועים האהובים ביותר על זוגות מאורסים. אם אתם תוהים לעצמכן מדוע? אחת מהסיבות היא כמובן הקולינריה הבלתי מתפשרת שמעניקה לאורחים תחושה שהם הגיעו למסעדת שף מפוארת. 

רגע לפני ראש השנה – ביקשנו מהשף שלומי ברוך לשתף אותנו ב2 מתכונים מתוך התפריט החדש של אמארה לשנת 2024. קרפצ'יו חציל וסלמון בנוסח אסיאתי. מדובר במנות אהובות במיוחד שתוכלו להכין בבית בקלות. הבטחה שלנו: אם תכינו את המנות האלה – תכינו את עצמכם לאינסוף מחמאות.

תכינו את עצמכם לאינסוף מחמאות (צילום: וואלה! מזל טוב)
תכינו את עצמכם לאינסוף מחמאות (צילום: וואלה! מזל טוב)

קרפצ'יו חציל על האש עם טוויסט פיסטוק

מצרכים:
3 חצילים 
5 שיני שום
1 לימון
סילאן
טחינה
מלח 
פלפל 
חצי כוס פיסטוקים קלויים

קרפצ'יו חצילים (צילום: וואלה מזל טוב)
קרפצ'יו חצילים (צילום: וואלה מזל טוב)

אופן ההכנה: 
מחוררים את החצילים ומניחים על רשת לקלייה על הגז (ניתן להכין גם בתנור למי שאין גז) למשך 10-15 דק' עד שהחציל מוכן.

מעבירים את החציל לקערה נפרדת לקירור. לאחר מכן, מקלפים בעדינות את קליפת החציל וקוצצים היטב את תוכן החציל ומעבירים לקערה. קוצצים את השום ומוסיפים. מתבלים עם מלח פלפל ולימון לפי הטעם, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול. 

מעבירים לצלחת שטוחה ומזלפים מעל טחינה וסילאן. מוסיפים מעל פיסטוקים ומקשטים על נבטי אלפפה, פטריות או כל דבר שתרצו. 

קרפצ'יו חצילים (צילום: וואלה מזל טוב)
קרפצ'יו חצילים (צילום: וואלה מזל טוב)

קוביות סלמון צרוב לצד סלט אטריות אסיאתי

מצרכים לסלמון -
חצי קילו דג סלמון טרי
3 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון
2 כפות סילאן
2 כפות צ'ילי
4 שיני שום קצוצות
פלפל ומלח – לפי הטעם 

מצרכים סלט אסיאתי- 
1 חבילת אטריות שעועית – דקות ושקופות. 
חצי חבילת עגבניות שרי
צרור כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק
צרור עלי בזיליקום 
1 צ'ילי אדום פרוס 
לרוטב:
מעט ג'ינג'ר טרי
3 כפות מיץ לימון 
3 שיני שום כתובות 
1 כף סוכר
6 כפות רוטב סויה

מנה מנצחת (צילום: וואלה מזל טוב)
מנה מנצחת (צילום: וואלה מזל טוב)

אופן ההכנה: 
חותכים את דג הסלמון לקוביות בגודל הרצוי. בקערה מערבבים סויה, מיץ לימון, סילאן, צ'ילי, שום ומלח ופלפל ומערבבים היטב.

מוסיפים את קוביות הסלמון ומערבבים שוב. לאחר מכן צורבים על פלנצ'ה משומנת בשמן זית. מניחים את הסלמון בצד. 

לאחר מכן, מכינים את הסלט שמוגש לצד הסלמון: מכינים את אטריות השעועית ומניחים בצד לקרור. במקביל, באותה הפלנצ'ה שהכנו את הסלמון מקפיצים את עגבניות השרי, בצל ירקו, צ'ילי אדום ל2 דק'. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקפיצים יחדיו ולאחר מכן מוסיפים את האטריות. 

מניחים בצלחת שטוחה את הסלט ולצידו את קוביות הסלמון הצרוב. מוסיפים שמן זית ומעט רוטב צ'ילי לקישוט. 

חג שמח!

מתחם האירועים אמארה (צילום: וואלה! מזל טוב)
מתחם האירועים אמארה (צילום: וואלה! מזל טוב)

מתחם האירועים אמארה (צילום: וואלה! מזל טוב)
מתחם האירועים אמארה (צילום: וואלה! מזל טוב)

לעוד מגוון גני אירועים מובילים לאירוע שלכם בקרו עוד היום באינדקס גני האירועים של וואלה! מזל טוב.
X
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

השתתפו בכתבה