מכינים את העמוד
מכינים את העמוד.. הפעולה עשויה להימשך כמה שניות

טבעת נישואין כשרה

אם אתם מקפידים על חתונה יהודית הלכתית, הנה כמה פרטים בסיסיים שיסייעו לכם לרכוש טבעת

טקס הנישואין ביהדות הוא אחד הטקסים המחייבים ביותר. משמעותה של טבעת נישואין כה גדולה עד שההלכה קבעה תקנות מחמירות לגביה. לא מדובר בפלפולים הלכתיים אלא בתקנות המחייבות כל זוג המעוניין להינשא כדת משה וישראל. תכשיטנים וצורפים רבים מתאימים את היצע הטבעות שלהם לתקנות ההלכתיות הנהוגות ביהדות, ורבים אף נוהגים להציע מבצעים אשר מתאימים לרוח הדברים.

טבעת נישואין כשרה 1
מתאימים את הטבעות להלכה (צילום: אורן איתן סטודיו)

 משמעות הטבעת

מבחינת היהדות, משמעות טבעת נישואין היא טקסית אולם גם ערכית, ותכליתה לגרום לכלה להבין את ערכם של חיי הנישואין. המעמד שבו מחליפים טבעות נישואין הוא מעמד מקודש. לכן, ישנה חשיבות רבה לכך שהכלה תבין נכון את ערכה הממשי של הטבעת ולא תינשא מתוך תחושה כי ערכה רב, קרי: נישואין מתוך מניעים חומרניים גרידא.

על פי ההלכה על טבעת הנישואין להיות פשוטה ללא חריטות, ריקועים או גימורים, עשויה מחומר אחד, זהב לרוב, ללא אבנים ובקוטר בינוני שבין 1 ל-3 מילימטר. ניתן לצרף ולהרכיב על טבעת נישואין אבנים טובות אולם חובה על החתן ליידע את הכלה בדבר שווי האבנים. ביהדות ישנה מחלוקת לגבי שאלת צירוף האבנים כאשר המקלים מתירים ואילו המחמירים אוסרים על כל קישוט ועיטור על הטבעת.

לפי הנוהג, על החתן לרכוש טבעת נישואין בכסף מלא ומזומן (לא בהמחאות ולא בכרטיס אשראי) על מנת שלא יהא כל חשש שמוכר הטבעת לא קיבל תמורה מלאה בעדה. במהלך טקס החתונה עצמו, נוהג הרב לברר עם החתן אם הטבעת נקנתה על ידו בכסף מלא על מנת להסיר כל ספק, ולו הקל שבקלים.

 אפשר גם שתיים

ישנם זוגות אשר בעקבות ההחמרה ההלכתית בוחרים לרכוש שתי טבעות: אחת לחתונה ואילו אחת אחריה, טבעת נישואין מפוארת שניתן לצרף לה אבנים טובות, חריטות, ריקועים ועוד. חשוב לדעת כי מבחינה הלכתית, טבעת נישואין אשר עוברת שינויים לאחר החתונה עצמה, מפסיקה להיות טבעת נישואין כשרה. יחד עם זאת, ישנם זוגות המקפידים פחות בענייני הלכה ודת, ומשנים את הטבעת לאחר טקס הנישואין.

מתוך רצון לרכוש טבעת נישואין אמיתית וכשרה, זוגות המקפידים בענייני הלכה ודת מבררים היטב כי הטבעת אכן עשויה מזהב ואיננה כוללת חומרים מתכתיים אחרים. לעתים, נעשה שימוש במתכות נוספות (בטבעות זהב 14 קראט, למשל) על מנת לחזק את הטבעת. טבעות אלה אינן כשרות מבחינת ההלכה והינן פסולות לשימוש בחתונה.

X
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם