אין שמחה יהודית בלי
אוכל בצדה, עובדה. לכן, גם אף חגיגת בר מצווה לא תהיה שלמה ללא קייטרינג וכיבוד עשיר למוזמנים. הקייטרינג משתלב בכל שלבי בר המצווה, בין אם רוצים לשמור
אותו לחגיגה הגדולה ובין אם רוצים לשלב אותו גם ביום העלייה לתורה, ולדאוג לכיבוד
לאורחים שמגיעים לבית הכנסת.
ישנם סגנונות קייטרינג
לאירועים רבים ביניהם ניתן למצוא קייטרינג בופה, קייטרינג הגשה ושירותי קייטרינג המשלבים בין
השניים. כמו כן, ההבחנה בין השירותים השונים לא מסתיימת כאן: ישנם תפריטים חלביים,
תפריטים בשריים וכמובן, תפריטים המשלבים בין השניים (אך הם כמובן אינם כשרים, דבר
שיכול לעורר בעיות אחרות וכדאי לבדוק את הנושא אם מחליטים לבחור בתפריט כזה).
בופה - עולם של אפשרויות (צילום: shutterstock)
בופה או הגשה?
הגשה בצורת בופה,
כלומר דוכני מזון אליהם ניגשים האורחים, מאפשרת להציע מגוון רחב יותר של מאכלים,
מתאבנים, טאפסים ועוד. יתרון נוסף של הגשת אוכל בצורת בופה, הוא האפשרות לערוך
את האירוע בבית או בחצר הבית ולהגיש למוזמנים מגוון של מנות עיקריות וקינוחים.
הגשה לשולחנות גם לה
יתרונות רבים. היא יכולה להקל על האורחים המבוגרים ולמנוע התגודדות והמולה לצד
דוכני המזון. היא מאפשרת לאורחים להתרווח במקום ולחכות שהאוכל יוגש לצלחתם ולא
להתרוצץ בין דוכנים שונים.
כמובן שתוכלו תמיד
לשלב בין סגנונות קייטרינג שונים, במקרה של אירוע גדול ורב משתתפים תוכלו להגיש
כיבוד תחילה בצורת בופה בשלב קבלת הפנים, ולאחר מכן הגשה של מנות עיקריות אל השולחנות.
לא משנה באיזו דרך
הגשה תבחרו, עדיין מומלץ שתבחרו בחברה מנוסה בעל צוות עובדים קבוע המתמחה בשירותי
קייטרינג לאירועים וניסיון בהפקת אירועים חשובים כדי שהאירוע שלכם יזרום בצורה החלקה ביותר וללא תקלות מיותרות.
חלבי או בשרי?
התשובה לשאלה חלבי או
בשרי מורכבת ומושפעת מגורמים רבים, באיזה יום ובאיזו שעה נערך האירוע, שמירה על
כשרות, העדפות אישיות ועוד.
אם האירוע הוא באמצע
השבוע וביום חול, אולי תעדיפו לבחור בקייטרינג בשרי, לטובת האנשים העובדים שישמחו
לארוחה בשרית. זאת בניגוד לאירוע שנערך במוצאי שבת, לאחר שהאורחים כבר אכלו היטב
בבתיהם במהלך סוף השבוע, ואולי יעדיפו ארוחה חלבית המכילה פשטידות, פסטות, לזניה,
קינוחים שאינם קינוחי פרווה ועוד. מה שבטוח שישנם סגנונות קייטרינג רבים לבחור
מתוכם.