אלכוהול, לצד האוכל והמוסיקה, הוא אחד הדברים הכי חשובים בחתונה שלכם, כי רק חבר'ה שיכורים ושמחים ירימו לכם את החתונה ויהפכו אותה לשמחה ואת רחבת הריקודים לעמוסה. כדי לדעת איך רוכשים בחוכמה את כמויות האלכוהול הנכונות ואיך בוחרים איזה משקאות להביא ועל מה לוותר, קבלו את מדריך האלכוהול שיעזור לכם לחסוך איפה שצריך ולהוציא איפה שבאמת חייבים.
איך תמנעו גניבת בקבוקים?
זוגות רבים מעדיפים להגיע ליום חתונתם עם בקבוקי אלכוהול רבים שרכשו מלפני, אך לצערם מוצאים את עצמם בסיטואציה לא נעימה כשהם מגלים שכביכול הסתיימו כל הבקבוקים שהביאו. אז איך מוודאים שבאמת השתמשו באלכוהול שלכם, ולא גנבו לכם את השתייה?
אלי דהן, בעלים של חברת קרייזי בר מסביר כיצד להימנע מאותו מצב בעייתי, "כל חתן וכלה שמגיעים אלינו לבר, מוסרים את כמות הבקבוקים שהגיעו איתם ובאופן מיידי אנחנו דואגים להדביק על כל אחד מהם מדבקה או לסמן אותם עם טוש".
כדי ליצור בקרה על מספר הבקבוקים מכינים בחברת קרייזי בר רשימה של כמות, סוג ומספר הבקבוקים ומעבירים העתק לזוג. "בנוסף יש הסכם קבוע בינינו כשהחתונה מגיעה לסיומה אנחנו מחזירים את כל הבקבוקים בין אם הם מלאים או ריקים". מספר דהן.
אפשרות נוספת שתוכלו להיעזר בה היא למנות חבר טוב של אחד מכם, שיהיה אחראי על חלוקת הבקבוקים במהלך הערב, "זאת בדרך כלל השיטה שאני ממליץ לחתן ולכלה", מסביר דהן. "החבר הטוב של החתן, שהוא בדרך כלל גם המלווה, יכול להיות בקשר עם הבר במהלך הערב, לתת דגשים על איזה סוגי אלכוהול להוציא, ובסוף הערב אנחנו מחזירים לו את כל הבקבוקים הנותרים", מסביר עודד ביטון, הבעלים של חברת מיסטר בר.
בקרת הבקבוקים המסומנים (צילום: shutterstock)
למה עדיף לרכז את כל האלכוהול בבר?
לאחר שהסתיימה החופה, הכוס נשברה ואיתה גם הקרח, המוזמנים מתחילים להתקבץ אל רחבת הריקודים ובמקביל לעמדת הבר הקרובה. אך מה עושים במידה ונוצר עומס כבד, האם פיזור בקבוקים על שולחנות האורחים תימנע את 'צפיפות הפקקים' בדרך אל הברמן?
דהן מחדד כי, "פיזור בקבוקים על שולחנות באירוע יוצרים בדרך כלל בעיות וחיכוכים, לדוגמא אורחים בשולחן ששותים בכמויות גדולות, ניגשים לשולחן הסמוך ומבקשים את הבקבוק שהונח אצלם. מדובר סיטואציה לא נעימה ולדעתי חשוב להשאיר את כל כמות האלכוהול מרוכזת בבר".
יתרון נוסף לריכוז הבקבוקים בעמדת הבר הוא חיסכון משמעותי בעלויות, "ברגע שהזוג מניח בקבוק במרכז השולחן, הסיכוי שייפתחו אותו הוא גבוה, אך האפשרות שהוא יגמר שואף לאפס", מסביר ביטון.
במה להשקיע: איכות או כמות?
התלבטות נוספת בנושא
האלכוהול לקראת החתונה סובבת סביב האיכות שלו או הכמות. דהן מדגיש כי האיזון בנושא הזה הוא הדבר הכי חשוב, "צריך שיהיו וודקות בסיס איכותיות, אך עדיין לשמור על כמות גדולה. יש חתונות שבסיומן המוזמנים ישתו מכל וודקה שיגישו להם, אבל עדיין צריך לוודא כי הבר מגיש במהלך הערב וודקות פירמיום ובסיס כמו: אבסולוט, פילנדיה וסמירנוף".
הכל תלוי באנרגיה של הבר (צילום: shutterstock)
כדאי לדאוג שצוות הבר יהיה מנוסה?
לדעתו של ביטון, "לא הכמות או איכות האלכוהול עושים את האירוע, החתונה כולה נעשית על ידי הצוות שממוקם בבר. אני ממליץ על צוות בר שהוא מקצועי ואנרגטי, ככל שצוות הבר יהיה בוגר יותר כך הוא יהיה מקצועי ומנוסה וכן חוויות השירות בבר תהיה ברמה גבוהה יותר".
למה כדאי לקנות דווקא כחול לבן?
הדילמה הקיומית שמבקרת אצל כל חתן וכלה לפני יום החתונה היא המקום בו האלכוהול נקנה. בסוגיה זו קהל הרוכשים מתחלק לשניים – המחנה המקומי והמחנה החוץ לארצי.
אז למה בכל זאת עדיף לקנות תוצרת הארץ? כי אחרת יש סיכויי שהאלכוהול שלכם ישאר בחוץ. לדברי דהן, "תמיד עדיף לקנות בארץ, מהסיבה הפשוטה שהרבה בעלי אולמות לא מכניסים בקבוקים מסוגים מסוימים בגלל המחויבות לתעודת כשרות מטעם הרבנות. התלות בחותמת של משווק מורשה בארץ נמצאת כמעט בכל מקום, דבר שזוגות לפני החתונה לא מודעים אליו".