מכינים את העמוד
מכינים את העמוד.. הפעולה עשויה להימשך כמה שניות

השפים מייעצים: איך בוחרים תפריט לחתונה?

יותר משמלת הכלה, המוזיקה והעיצוב, האורחים שלכם הולכים לדבר על, guess what, האוכל. איך תוודאו שהוא יקצור שפע של מחמאות, תשבוחות ואצבעות מלוקקות? שוחחנו עם השפים של מתחמי האירועים המובילים וחזרנו אליכם עם התשובות

זיכרון הטעם על השפתיים חזק יותר מכל זיכרון אחר, ולכן אחרי החתונה, כל האורחים שלכם הולכים לדבר על דבר אחד – האוכל. בואו נודה בזה - ברגע האמת אתם כנראה לא תזכו לטעום ממנו מרוב ההתרגשות, אבל המוזמנים שלכם דווקא יבואו על בטן ריקה ומקרקרת בציפייה למטעמים שיגרמו להם ללקק את האצבעות. התפקיד שלכם הוא לוודא שזה יקרה.

אומנם בחירת התפריט יכולה להיות מבלבלת למדי אבל לא באנו כדי להלחיץ, אלא לעזור לכם לצלוח את המשימה בצורה האופטימלית ביותר. ולשם כך, שוחחנו עם חמישה מתחמי אירועים מובילים ששיתפו אותנו בכל מה שאתם צריכים לדעת.

הגיעו לטעימות בראש פתוח

הגיעו לטעימות בראש פתוח וזכרו שהטעם האישי שלכם, הוא לא בהכרח ההעדפה הקולינרית של מאות האורחים שלכם. לדוגמא; אם הכלה לא אוהבת שום, זה ממש לא אומר שהמרכיב הזה צריך להיעדר מהמנות, "הזוגות צריכים להבין שיש להם קהל גדול מאוד לרצות. הם לא מכינים ארוחה לעשרה אנשים ויודעים בדיוק מה הם אוהבים, ועליהם לנסות לקלוע לכלל הטעמים של האורחים", אומר גד חרמון, השף ב"דוריה" ורפי גוטמן מ"יונו" מוסיף, "אני מאמין במגוון שיתאים לכל האורחים ולא רק להעדפות הקולינריות שלכם, התחשבו באורחים שמגיעים לכבד אתכם. למשל, זוג שלא אוהב עגבניות יכול להחליט שהוא לא רוצה עגבניות בסלטי פתיחה וזו תהיה טעות".

מהצד השני טוען אבי לוי, המאסטר שף המפורסם שבנה את התפריט החדש של "הרמוזו", כי זה בלתי אפשרי להתאים את התפריט לקהל, "אנחנו שומעים הרבה על כך שזוגות רוצים להתאים את התפריט לקהל שלהם, אני חושב שזה בלתי אפשרי כי יש פה אלמנט של לפגוע בקהל רחב מדי. חשוב להתרכז בטעימות, להוריד את כל שאר המשתנים ולבחור את מה שבאמת טעים".

השפים מייעצים: איך בוחרים תפריט לחתונה? 2
על התפריט משובח ב"הרמוזו": השף המפורסם אבי לוי (צילום: יח"צ)

אל תפחדו לבקש

טעמתם מנה שהייתם רוצים להכניס לתפריט, אבל אתם רוצים לשנות ולדייק אותה כך שתתאים לכם יותר? אל תפחדו לבקש. לרוב השפים יקבלו את השינויים הללו בברכה, מתוך הבנה שלכל זוג יש צרכים והעדפות שונות, "רשמו כל הערה, גם אם היא מרגישה לכם לא רלוונטית", אומר השף משה יגודייב ממתחם האירועים "שאטו" וחרמון מוסיף, "אני מתחיל כל סשן טעימות בלהגיד לזוג שאם הם רוצים להביא משהו משלהם, או לקחת את המנות לכיוון שלהם, שיגידו, ואנחנו נעשה הכל כדי לזרום בכיוון הזה. עם זאת, אל להם לשכוח שצריך למצוא את האיזון כדי שהמנות עדיין יתאימו לרוב האורחים".

דעו את הקהל שלכם

כשאנחנו אומרים 'דעו את הקהל' שלכם אנחנו לא מתכוונים רק לאיזו עדות הוא משתייך וכך להתאים לו את התפריט. בכל חתונה שמונה מאות מוזמנים יהיו ילדים, צמחונים, טבעונים, צליאקים ואורחים נוספים עם העדפות (לדוגמא גלאט) ורגישויות שונות. כל מומחי האירועים ששוחחנו איתם מסכימים כי עליכם להתחשב גם בהם, ולוודא שתהיה עבורם תחלופה הולמת.

לפגישה אישית עם "יונו" חייגו עכשיו: 052-9098284
לפגישה אישית עם "הרמוזו" חייגו עכשיו: 072-2160365
לפגישה אישית עם "דוריה" חייגו עכשיו: 052-9098287
לפגישה אישית עם "שמיים וארץ" חייגו עכשיו: 072-2160258
לפגישה אישית עם "שאטו" חייגו עכשיו: 072-3305088

השפים מייעצים: איך בוחרים תפריט לחתונה? 3
פסטייה פרגית עם בטטה בליווי פירות יבשים ופיצוחים ב"שאטו" (צילום: עידן כנפי)

את מי כדאי להביא איתכם לטעימות?

אף משפחה, לא של החתן ולא של הכלה, תרצה לוותר על הגעתה לטעימות. והיא גם לא צריכה. אך קחו בחשבון שאתם עלולים להתבלבל מהדעות השונות, "בדרך כלל בני הזוג באים עם עוד עשרה אנשים קרובים לטעימות ושם כל אחד מביא את הדעות שלו. ריבוי דעות הוא אומנם חשוב אבל יכול להיות גם מבלבל מאוד, ולכן אל תוותרו על פגישה נוספת עם השף רק שניכם", מציע אלברט ליוויב ממתחם האירועים "שמיים וארץ". המלצה נוספת הנוגעת לתמהיל הטועמים קיבלנו מגד, השף של דוריה, שאומר: "אני ממליץ להביא לטעימות שני אנשים ניטרליים שהם לא מהמעגל המשפחתי הקרוב, ואותם אני שואל יותר מכולם מה הציפייה שלהם".

השפים מייעצים: איך בוחרים תפריט לחתונה? 4
הפינוקים של "יונו" (צילום: וואלה! מזל טוב)

החוזה הוא קריטי

בחלק מהמקרים, מה שלא רשום בחוזה, לא יהיה באירוע שלכם: "מאוד קריטי להכניס את מה שחשוב לכם באירוע לפני סגירת חוזה (כמויות של עמדות קבלת פנים/ מנות פתיחה/ מנות ביניים ו\או עיקריות). האם צריך סלטים או מנות אישיות כמנות פתיחה, סגנון הגשה, כמויות של מנות הפתיחה לבחירה, ומנות מיוחדות נוספות", מדגיש יגודייב.

השפים מייעצים: איך בוחרים תפריט לחתונה? 5
עסיסיות ומענגות: כבד אווז על מצע וופל בלגי ב"שמיים וארץ" (צילום: וואלה! מזל טוב)

בטחו בשף שלכם

אחרי שבחרתם את המנות שיוגשו בחתונה שלכם, הרפו את המושכות, הורידו את מפלס הלחץ, ותנו לצוות המטבח להפיק לכם את האירוע הטעים ביותר, "זה יום אחד יחיד ומיוחד בשבילכם. תתנו אמון בצוות המטבח, בשף ובסו-שפים שיישמו את כל הנקודות שלכם בכדי לגרום לאורחים שלכם ללקק את האצבעות", מסכם יגודייב.
X
מעוניינים בפרטים נוספים?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם